News

Criminalul din Bâscov, condamnat definitiv la închisoare pe viață. Bărbatul și-a măcelărit întreaga familie

Criminalul din Bâscov, cel care și-a măcelărit întreaga familie anul trecut, a fost condamnat definitiv la închisoare pe viață.
22.06.2023 | 13:58
Criminalul din Bascov condamnat definitiv la inchisoare pe viata Barbatul sia macelarit intreaga familie
Criminalul din Bâscov, condamnat definitiv la închisoare. Foto: RTV
ADVERTISEMENT

Bărbatul aștepta decizia Curții de Apel Pitești, care a păstrat sentința dată de Tribunalul Argeș. Criminalul nu a avut nicio șansă pentru că instanța a arătat că acesta și-a premeditat fapta. Astfel, și-a ucis cu sânge rece fratele, tatăl, mama, sora și nepoata de doar cinci ani.

Criminalul din Bâscov, condamnat la închisoare pe viață

Procurorii au constatat că bărbatul a avut un discernământ ”diminuat”, însă judecătorii au considerat că pedeapsa cu închisoarea pe viață se impune chiar și în aceste condiții. Viorel Lețcan făcuse recurs la decizia luată de Tribunalul Argeș în luna mai, astfel că decizia finală a fost luată de Curtea de Apel Pitești, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Letcan Viorel, aflat în Penitenciarul Mioveni, împotriva sentinţei penale nr. 4/MF din 10 Martie 2023, pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 5748/109/2022.

În temeiul disp. art.424 alin.3 Cod procedură penală deduce în continuare perioada executată în arest preventiv de la data pronunţării sentinţei primei instanţe la zi. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelantul – inculpat la 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

ADVERTISEMENT

În temeiul art.275 alin. 6 Cod de procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu în cuantum de 942 de lei, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 21 iunie 2023, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”, este precizat în decizia magistraților.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani și-a ucis familia în 2022, singurul care a scăpat cu viață fiind un cumnat care nu era acasă. De altfel, cumnatul e cel care a descoperit masacrul și a chemat Poliția. Deși a încercat să fugă, criminalul a fost prins de jandarmi, care au aflat că acesta avea probleme psihice și era sub tratament.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, ar fi plănuit crimele în anii trecuți, având caiete pe care notase totul, de la cum va proceda și cum va fugi după crimă. Mai mult, la expertiza psihiatrică s-a dovedit că bărbatul avea discernământ când și-a ucis familia. Bărbatul va ajunge într-un penitenciar de maximă siguranță, dar va fi obligat să urmeze tratament pentru boala de care suferă.

Anchetatorii au constatat că motivul crimei a fost cauzat de refuzul nepoatei sale de a purta un lănțișor de aur primit de la criminal. Mai mult, individul era extrem de frustrat că era ținut izolat într-o cameră, departe de ochii lumii, având în vedere problemele psihice pe care le avea.

ADVERTISEMENT

Familia știa prea bine ce probleme are bărbatul și se pare că au omis să-i administreze tratamentul, probabil din milă. Ultima oară când criminalul a fost evaluat era în 2004, cu ajutorul unei comisii speciale pentru persoanele cu handicap, iar atunci s-a constatat că nu merită asistență suplimentară, pentru că era ”liniștit”.

ADVERTISEMENT
Tags: