Life

”Măcelarul din Iași”, cel mai îngrozitor criminal în serie din România. Numele lui provoca groază, iar toporul era făcut special ca să nu-i alunece din mână când își ucidea victimele

”Măcelarul din Iași” a fost cel mai îngrozitor criminal în serie. Numele lui provoca groaza, iar toporul pe care îl mânuia era făcut special să ciopârțească victimele.
28.12.2023 | 17:52
Macelarul din Iasi cel mai ingrozitor criminal in serie din Romania Numele lui provoca groaza iar toporul era facut special ca sa nui alunece din mana cand isi ucidea victimele
”Măcelarul din Iași” folosea un topor special ca să își ucidă nenumăratele victime / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Anul 1935 rămâne în istoria criminalisticii românești drept anul în care a fost descoperită identitatea unui îngrozitor criminal în serie. ”Măcelarul” din Iași avea, deja, zeci de victime și ar fi continuat să ucidă dacă nu făcea o greșeală fatală.

Cine a fost ”Măcelarul din Iași”, cumplitul criminal în serie care a îngrozit România

De origini basarabene, Vasile Tcaciuc a fost, probabil, cel mai îngrozitor criminal în serie din zona Moldovei. Poreclit ”Măcelarul din Iași”, Vasile Tcaciuc avea, pe lângă crimă, și alte păcate: își jefuia victimele, iar apoi, cu sadism, le ciopârțea.

ADVERTISEMENT

Activitatea lui criminală s-a întins de-a lungul a aproape două decenii. Nenumăratele lui crime au început în 1917 și au îngrozit Moldova până în 1935. Probabil că Vasile Tcaciuc ar fi continuat să omoare dacă nu ar fi făcut o greșeală care l-a costat totul.

Mai exact, tâlharul și criminalul a decis să vândă casa în care locuia de atâția ani. O adevărată casă a ororilor. Doar că, cel care a cumpărat imobilul de la ”Măcelarul din Iași” avea un câine cam perspicace. Iar nopțile deveniseră un coșmar pentru că bietul cățel încerca să sape în podeaua casei.

ADVERTISEMENT

Într-un final, intrigat de comportamentul ciudat al câinelui, proprietarul a dat podeaua deoparte și a început să sape. Doar că, în loc de vreo comoară, a descoperit ceva care ar fi îngrozit pe oricine.

Mai exact, nenumărate oseminte umane, resturi ale unor crime ascunse. Toate făcute de un criminal în serie. Adică chiar de omul care locuise înainte acolo, cumplitul Vasile Tcaciuc.

ADVERTISEMENT

Speriat, omul a mers imediat la poliție. Le-a spus ce a găsit și de la cine a cumpărat casa. Ca un făcut, deja, Vasile Tcaciuc, cumplitul criminal în serie, era deja arestat. Ajunsese după gratii după ce a fost acuzat, din nou, de un jaf la drumul mare.

Criminalul în serie și-a mărturisit crimele și cum le măcelărea cu toporul

Pus în fașa dovezilor, ”Măcelarul din Iași” nu voia să mărturisească nimic. Dar, polițiștii au apelat la două foste iubite ale ”Măcelarului”, iar acestea au dat declarații care l-au făcut, într-un final, să își recunoască crimele. Ba chiar să spună și de omorurile de care nu știa nici Poliția.

ADVERTISEMENT

”Măcelarul din Iași” a recunoscut, într-un final, nu mai puțin de 26 de crime. Resturile din subsolul casei erau șase dintre victimele cumplitului criminal în serie. Dar el a mărturisit că a mai omorât 20 de oameni, printre care și pe un copil. Și a dat detalii despre crimele sale.

Printre altele, a spus ”Măcelarul din Iași”, când făcea vreo crimă, informează atlasgeografic.net, folosea un topor special. Era un topor care avea un mâner făcut în așa fel încât să nu îi alunece din mână atunci când se năclăia cu sânge. Instrumentul era folosit și pentru a ciopârți, ulterior, cadavrele, doar pentru a ascunde urmele crimelor.

Chiar dacă nu avea nicio șansă să fie declarat vinovat, Vasile Tcaciuc nu a apucat să fie condamnat. El a murit pe 17 octombrie 1935, anul în care i-au fost descoperite crimele, după ce a încercat să fugă de sub escorta poliției. Unul dintre gardienii săi l-a împușcat în timpul tentativei de evadare.

ADVERTISEMENT
Tags: