Life

Criptomonedele și terenurile fraților Tate, aflate sub sechestrul DIICOT. Ce alte bunuri au confiscat procurorii

Criptomonedele și terenurile fraților Tate, precum și alte bunuri, se află sub sechestrul DIICOT. Ce alte lucruri au mai fost confiscate de oamenii legii.
05.02.2023 | 12:24
Criptomonedele si terenurile fratilor Tate aflate sub sechestrul DIICOT Ce alte bunuri au confiscat procurorii
Averea fraților Tate, sub sechestrul DIICOT. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Mai multe dintre bunurile fraților Tate, printre care și criptomonedele și terenurile, se află sub sechestrul DIICOT. Andrew și Tristan Tate se află în arest de la finalul anmului 2022.

Criptomonedele, terenurile și alte bunuri ale fraților Tate se află sub sechestrul DIICOT

Averea fraților Andrew și Tristan Tate constituie cea mai importantă pistă urmărită de anchetatori în acest moment. Există suspiciuni că cei doi ar fi strâns această avere prin spălare de bani.

ADVERTISEMENT

Extinderea în rem pentru această infracțiune, precum și pentru favorizarea infractorului s-a făcut prin ordonanță dată de procurorii DIICOT pe 11 ianuarie, potrivit Gândul.

De-a lungul timpului, frații Tate au obținut venituri considerabile datorită afacerii cu criptomonede. Pe 13 ianuarie 2023, procurorii DIICOT au dispus instituirea măsurii asigurătorii asupra sumei de 16.10738654 BTC (aproximativ 294.101,55 dolari) deținută de Tristan Tate, sumă care se afla în portofelele de criptomonedă (wallet) create pe platforma binance.com.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o altă sumă care se află sub sechestru este de 4.96992087 BTC (90.744 dolari). Suma este deținută de către Abigail Tyson, iubita lui Tristan Tate, și există în portofele de criptomonedă de pe platforma menționată mai sus.

Totodată, măsura asiguratorie mai vizează și o sumă mică, de 0.00320067 BTC (58,44 dolari), pe aceeași platformă deținută de Andrew Tate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în data de 4 ianuarie 2023, autoritățile au luat măsura indisponibilizării altor sume de bani. Este vorba despre următoarele sume: 51.370 lei; 51.800 euro; 17.430 dolari; 5.110 lire.

Aceste sume au fost ridicate din locuința fraților Tate din Voluntari anul trecut, în data de 11 aprilie 2022, atunci când au avut loc primele percheziții.

ADVERTISEMENT

Pe 29 decembrie 2022, când au avut loc perchezițiile în urma cărora Andrew și Tristan Tate au fost reținuți de autorități, au fost ridicate de la adresa din Voluntari alte 5.230 lire și 32.960 lei. În plus, la percheziția Georgianei Naghel, co-inculpată în acest dosar, au fost ridicate sumele de 2.250 lei 850 euro.

Obiecte deținute de frații Tate, puse sub sechestrul DIICOT

Tot la data de 29 decembrie 2022, de la locuința din Voluntari a fraților Tate, au fost ridicate și puse sub sechestru 14 ceasuri:

  • un ceas Hublot automatic cu curea albastră;
  • un ceas de culoare verde inscripționat Patek Philippe, Geneve Swiss;
  • un ceas argintiu Patek Philippe;
  • un ceas argintiu Cartier automatic;
  • un ceas argintiu Audemars Piguet;
  • un ceas cu curea neagră Patek Philippe;
  • un ceas Hublot Classic Fussion cu curea neagră mat;
  • un ceas inscripționat Ulysse Nardin cu curea albastră;
  • un ceas Rolex argintiu (cu certificat de autenticitate);
  • un ceas Rolex cu curea metalică de culoare galbenă, în jurul cadranului având aplicate pietre translucide de diverse culori;
  • un ceas inscripționat Akribos cu curea metalică gri și pietricele translucide în jurul cadranului;
  • un ceas inscripționat Audemars Piguet cu curea metalică auriu-bronz cu cadran negru;
  • un ceas Audemars Piguet cu curea metalică auriu-bronz cu pietricele translucide pe toată lungimea brățării și cadran;
  • un ceas Breitling inscripționat pe capacul din spate UB 2010, aparținând lui Tristan Tate.

Tot cu ocazia acestei percheziții au mai fost ridicate și puse sub sechestru două lingouri de aur, precum și o monedă dintr-un material galben auriu, având imaginea unui șarpe cobra inscripționată “ONE OUNCE CASH 999.9 Gold”.

Alte bunuri mobile indisponibilizate ale fraților Tate

În afară de cele menționate mai sus, procurorii DIICOT au depus în dosar și lista imobilelor (terenuri și construcții) care aparțin celor doi frați.

  • imobil tip teren în localitatea Sohodol județul Brașov, dobândit în 2021 de ambii frați (suprafața de 1.197 mp);
  • teren la aceeași adresă în suprafață de 51 mp, dobândit în 2021;
  • teren la aceeași adresă în suprafață de 2.938 mp (dobândit în 2021);
  • teren situat în Comarnic (3.780 mp) (dobândit în 2021);
  • imobil tip construcție (stație de declorurare) situat în Comarnic (suprafața la sol 18 mp);
  • imobil tip construcție (rezervor apă) în Comarnic (suprafață la sol 139 mp – dobândit în 2021:
  • imobil teren Comarnic (247 mp, dobândit în martie 2022);
  • imobil tip construcție (bloc compus din 3 apartamente) în Comarnic (dobândit în martie 2022);
  • imobil tip teren în localitatea Tunari (400 mp), dobândit în 2018,
  • imobil tip construcție – un nivel – în localitatea Tunari în suprafață de 123 mp plus 18 mp terasă dobândit în 2018;
  • imobil tip teren în Voluntari (suprafață 916 mp, dobândit în ianuarie 2020).

De altfel, frații Tate mai dețin și un imobil tip unitate individuală compusă din 8 camere în Voluntari, având o suprafață de 424 mp, dobândit în ianuarie 2020.

Cei doi mai dețin și un imobil tip unitate individuală, locuință compusă din 4 camere plus dependințe în Voluntari , cu o suprafață de 153,33 mp, dobândită în februarie 2021.

Andrew și Tristan Tate mai dețin două terenuri, unul în Voluntari (suprafață 310 mp dobândită în februarie 2021) și altul în aceeași localitate, având suprafața de 1761 mp în acte, măsurată 650 mp), dobândit în ianuarie – februarie 2021.

Multe dintre achizițiile de imobile au fost făcute în 2021. În acel an, piața criptomonedelor a cunoscut o creștere semnificativă.

Ce bunuri mobile au fost puse sub sechestru

La percheziția din 29 decembrie 2022, organele de urmărire penală au completat materialul probator cu indisponibilizarea prin aplicarea de sechestru asigurător a câtorva bunuri mobile.

Este vorba despre părțile sociale deținute în procent de 95% de Tristan Tate la societatea Emory Andrew Tate and Sons SRL (activități ale portalurilor web), precum și despre părțile sociale de 95% din beneficii și pierderi în cadrul societății Talisman Enterprises SRL din localitatea Tărlungeni ale lui Tristan Tate (activități portaluri web).

De asemenea, aici intră și părțile sociale în procent de 5% deținute de Andrew Tate la societatea Emory Andrew Tate and Sons SRL, dar și părțile sociale în procent de 5% deținute de Andrew Tate la Talisman Enterprises SRL.

Miercuri, 1 februarie, Curtea de Apel București a respins contestația împotriva deciziei prin care s-a dispus prelungirea arestării preventive în cazul fraților Tate, dar și a celor două românce care le-ar fi fost complice (Georgiana Naghel și Luana Alexandra Radu).

Judecătorii au obligat, de asemenea, contestatorii la plata sumei de 500 de lei, fiecare, acestea reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

ADVERTISEMENT