Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cristi Balaj a analizat, fază cu fază, arbitrajul lui Marcel Bîrsan în derby-ul FCSB – Rapid 2-2: “Acela este singurul penalty clar!”. Exclusiv

Cristi Balaj a analizat fază cu fază arbitrajul lui Marcel Bîrsan în derby-ul FCSB - Rapid 2-2. Analistul FANATIK SUPERLIGA a precizat că există un singur penalty clar.
21.04.2024 | 00:13
Cristi Balaj a analizat faza cu faza arbitrajul lui Marcel Birsan in derbyul FCSB  Rapid 22 Acela este singurul penalty clar Exclusiv
Cristi Balaj a analizat fază cu fază arbitrajul lui Marcel Bîrsan în derby-ul FCSB - Rapid 2-2: "Acela este singurul penalty clar!". Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Derby-ul FCSB – Rapid 2-2 a fost presărat cu multe controverse privind arbitrajul. Marcel Bîrsan a fost puternic contestat de către cei de la Rapid, Dan Şucu fiind scos din sărite de maniera cu care a condus meciul.

Cristi Balaj a analizat fază cu fază arbitrajul lui Marcel Bîrsan în derby-ul FCSB – Rapid 2-2: “Acela este singurul penalty clar!”

Specialistul FANATIK SUPERLIGA în arbitraj, Cristi Balaj, a analizat la Prima Sport 1, fază cu fază, deciziile luate de Marcel Bîrsan, spunând că singurul penalty clar este cel asupra lui Radunovic:

ADVERTISEMENT

Mi-am adus aminte de arbitrajul lui Kovacs cu toate deciziile importante împotriva Barcelonei, doar că Kovacs nu a avut decizii greșite.

Minutul 6: Cred că arbitrul a considerat că atacantul a căzut cu întârziere, pentru că a dorit el ; după ce a realizat că a fost atins, jenat la gleznă, a avut o cădere teatrală. Este o faza la limită,carecomportă discuții, care atunci când este analizată de membrii comisiei UEFA nu există unanimitate, motiv pentru care se poate da credit arbitrului.

ADVERTISEMENT

Minutul 23: Atunci când un atacant este în poziție afară din joc, în rază vizuală a portarului, în apropierea acestuia și are o mișcare, o acțiune ( în cazul acesta a sărit peste minge) care influențează capacitatea portarului, atunci termenul folosit în arbitraj este că atacantul are un impact asupra portarului și trebuie sancționat pentru offside. Portarul nu plonjează, pentru că nu știe dacă atacantul va devia mingea sau nu. Nu am niciun dubiu, decizia este offside, golul a fost anulat corect.

“Arbitrul asistent a fost poziționat pe  linia porții și singurul dintre noi care a avut o imagine clară a fazei, îmi este dificil să-l contrazic că a greșit”

Minutul 57: La golul 2 al FCSB-ului, ar fi fost mai simplu să analizăm dacă mingea nu era sărită, am fi avut raportul între linie și minge. Putem să avem câteva considerații pentru a avea fiecare propria opinie: poziția piciorului stâng al lui Olaru, piciorul drept clar este în afara terenului, grosimiea liniei de poartă este de maximum 12 cm ( de obicei se respectă această dimensiune), diametrul mingii este aprox 20-22 cm și foarte important, o proiecție a mingii nu trebuie să atingă linia suprafeței de poartă ( doar atunci este afară din joc). Arbitrul asistent a fost poziționat pe  linia porții și singurul dintre noi care a avut o imagine clară a fazei, îmi este dificil să-l contrazic că a greșit.

ADVERTISEMENT

Minutul 79: La Rahmani avem o faza tipică în care un apărător joacă mingea de o manieră imprudentă dar nu ține cont de consecințele atacului și ulterior calcă cu talpă adversarul. O asemenea intervenție, în zona de control a arbitrului nu are voie să nu fie sancționată cu lovitură liberă și avertisment ( cartonaș galben ).

Minutul 79: Modul dezordonat în care Radunovic intră cu talpa și lovește în aer gheata atacantului, trebuie sancționat cu lovitură de pedeapsă. Este penalty. Bîrsan a avut un plasament deficitar, nu a folosit diagonala recomandată și câmpul lui vizual a avut de suferit, el a fost mascat de jucători, motiv pentru care nu a avut o analiză corectă asupra fazei. VAR-ul trebuia să intervină., a spus Cristi Balaj la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore....
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore. Avertizare nowcasting de fenomene periculoase
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit...
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit o altă lovitură!
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf....
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
Oana Zăvoranu, decizie bombă. L-a concediat în 2 secunde
Oana Zăvoranu, decizie bombă. L-a concediat în 2 secunde
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Peste 30 de stele de pe cer poartă numele acestui oraș din România!...
Peste 30 de stele de pe cer poartă numele acestui oraș din România! Puțină lume știe acest detaliu