Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cristi Balaj a comentat faza în care i s-a anulat golul lui Florinel Coman. Ce crede că a gândit Colțescu

Balaj a făcut lumină în cazul cele mai controversate faze din CFR - FCSB. Golul lui Coman a fost anulat pentru un fault al lui Crețu, însă decizia este acoperită de regulament
12.12.2023 | 07:56
Cristi Balaj a comentat faza in care i sa anulat golul lui Florinel Coman Ce crede ca a gandit Coltescu
Cristi Balaj A ANALIZAT faza in care A FOST ANULAT GOLUL LUI COMAN CFR Cluj - FCSB 1-1. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Cristi Balaj a făcut o analiză detaliată a fazei care a aruncat în aer derby-ul CFR – FCSB. Colțescu a anulat golul înscris de Coman după ce Crețu a avut o intrare neregulamentară la o fază anterioară. Părerile au fost împărțite cu privire la decizia centralului, însă anularea golului are acoperire regulamentară.

Cristi Balaj susține că Sebastian Colțescu a fost acoperit de Regulament când a anulat golul lui Florinel Coman

“Încerc să fiu cât mai realist, încerc să explic cât pot de bine. Eu încerc să argumentez când încerc să spun ceva. Există, cele mai mari discuții, la loviturile de pedeapsă de exemplu, sunt fazele în care vorbim de neglijență.

ADVERTISEMENT

Alte discuții apar la situațiile în care un jucător apărător, îl numim așa pe jucătorul care încearcă să deposedeze adversarul. Atunci când un jucător apărător are un atac asupra adversarului și chiar dacă joacă mingea, exista situații în care arbitrul este obligat să îl sancționeze.

Sancțiunea poate să fie cu decizie tehnică, adică fault, dar și cu măsuri disciplinare. Există situații în care un jucător care, chiar dacă a atins mingea, primește cartonaș galben sau roșu”, a declarat Cristian Balaj.

ADVERTISEMENT

FCSB își păstrează diferența de 5 puncte în Superliga

Colțescu a fost aspru criticat pentru decizia de a-i anula golul lui Florinel Coman. Centralul a avut nevoie de intervenția cabinei VAR pentru a întoarce decizia. Inițial, Colțescu a lăsat jocul să continue. În final, CFR – FCSB s-a terminat 1-1, iar cele două echipe rămân la 5 puncte diferență în Superliga.

“Ați văzut faze în care UEFA solicită, cere, chiar și măsuri disciplinare, cu toate că jucătorul care a atacat a atins mingea. Cu toate că vine cineva și spune că a atins mingea, acesta nu este un argument.

ADVERTISEMENT

UEFA spune că apărătorul, în cazul de față Crețu, vine imediat cu un picior care lovește adversarul și îi pune în pericol integritatea. Și nu face nici un efort pentru a diminua contactul și se foloseste de intensitatea alunecării, atunci trebuie sancționat.

De ce nu a fluierat arbitrul imediat, probabil a fost mascat de spatele jucătorului care a făcut alunecarea pentru că era în spatele lui și nu a sesizat forța impactului. Sau, din dorința de a încerca să lase jocul să continue sau mai liber. Pentru că anterior, la Compagno care era obișnuit să primească lovituri libere la orice contact, a avut câteva căderi specifice care l-au enervat și pe patronul de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Compagno nu trebuie să aibe impresia că poate lovi cu cotul adversarul, dar are dreptul să cadă la orice atingere. Arbitrul era într-o perioadă a jocului în care nu dăduse la niște simulări fault pentru FCSB și a dorit să creeze acea libertate a jocului și s-a păcălit. Dar decizia corectă era lovitură liberă și trebuia oprit jocul imediat”, a punctat Cristian Balaj.

FANATIK SUPERLIGA este LIVE și EXCLUSIV pe FANATIK.RO. Show-ul se poate vedea în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Balaj a analizat decizia lui Coltescu

ADVERTISEMENT