Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cristi Balaj a dat verdictul la faza la care s-a cerut „roșu” la Florinel Coman în FCSB – Botoșani. „Sunt convins”

Cristi Balaj a dat verdictul la faza în care s-a cerut „roșu” la Florinel Coman în FCSB - FC Botoșani. Fostul arbitru este convins de ce a văzut pe Arena Națională.
27.02.2024 | 08:46
Cristi Balaj a dat verdictul la faza la care sa cerut rosu la Florinel Coman in FCSB  Botosani Sunt convins
Cristi Balaj a dat verdictul la faza la care s-a cerut „roșu” la Florinel Coman în FCSB - Botoșani. „Sunt convins”. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cătălin Busi nu l-a eliminat pe Florinel Coman în FCSB – FC Botoșani, scor 3-2, iar decizia arbitrului a stârnit multe opinii la sfârșitul confruntării. Cristi Balaj spune că starul „roș-albaștrilor” nu trebuia să vadă cartonașul roșu și consideră că „centralul” din SuperLiga a luat decizia corectă.

Cristi Balaj a dat verdictul la faza la care s-a cerut „roșu” la Florinel Coman în FCSB – Botoșani. „Sunt convins”

Trei cartonașe roșii s-au arătat în FCSB – FC Botoșani, iar Cătălin Busi putea să îl elimine un jucător pentru a patra oară pe Arena Națională. Florinel Coman l-a faultat pe Daniel Celea în ultimele 10 minute ale confruntării, însă a scăpat doar cu un cartonaș galben.

ADVERTISEMENT

Cristi Balaj a intervenit la FANATIK SUPERLIGA și a analizat fază în care Florinel Coman putea să fie eliminat. Fostul arbitru FIFA consideră că Busi a luat decizia corectă acordându-i doar cartonașul galben internaționalului român cu FC Botoșani.

„Având în vedere că am câștigat este o etapă bună, chiar dacă a câștigat FCSB. Era greu să emită pretenții FC Botoșani. Au fost corecte toate cele trei eliminări. Atunci când un jucător are o situație evidentă de a înscrie, se face poză în momentul contactului, în momentul greșelii comise de apărător.

ADVERTISEMENT

Se ia în calcul șansa de a controla mingea, distanța față de poartă, poziția celorlalți jucători și toate aceste lucruri conform recomandărilor internaționale și nu numai, eliminarea este obligatorie. Consider că galbenul a fost suficient.

Nu a existat violență, a îmbrăcat mai mult o formă de comportament nesportivă. Trebuie să existe violență în asemenea momente, deci a fost vorba de o frustrare. La ce am văzut atac cu talpa (n.r. la Darius Olaru), cu o anumită intensitate, contează foarte mult viteza contactului care a existat”, a declarat președintele de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

„Nu am înțeles reluările, existau mult mai clare”

Cristi Balaj susține că reluările pe care Cătălin Busi le-a văzut la faza eliminării lui Darius Olaru nu au fost printre cele mai bune, iar decizia a fost mult mai greu de luat. Căpitanul de la FCSB va rata astfel partidele cu FC Botoșani și Petrolul Ploiești.

„Nu am înțeles reluările care au fost prezentate arbitrului pentru că existau reluări mult mai clare la televizor. Din ce am sesizat pentru că nu am convingerea clară că arbitrul nu a văzut reluările pe care le-am văzut la televizor. Am văzut că i-au prezentat un cadru mai larg de la distanță și i-a fost greu probabil să își spună un punct de vedere.

ADVERTISEMENT

Reluarea din spatele porții există un plan mai apropiat, chiar și din lateral. Indică clar că atacul a fost făcut cu ambele picioare și a existat o vitează. Dacă vedem faza cu viteză normală vom vedea și viteza atacului”, a spus Cristi Balaj la FANATIK SUPERLIGA, emisiune în direct de la ora 10:30, doar pe FANATIK.RO, în fiecare zi de luni, marți și vineri,

Cristi Balaj, VERDICT despre ARBITRAJUL din FCSB - FC Botosani 3-2: “O FRUSTRARE”

ADVERTISEMENT