Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cristi Balaj explică forma proastă pe care o traversează CFR Cluj: „Nu e complicat”. Ce a spus despre pericolul real de ratare a cupelor europene. Video exclusiv

Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, știe de ce campioana României tremură în acest final de campionat din SuperLiga.
29.04.2023 | 19:57
Cristi Balaj explica forma proasta pe care o traverseaza CFR Cluj Nu e complicat Ce a spus despre pericolul real de ratare a cupelor europene Video exclusiv
ADVERTISEMENT

Cristi Balaj a lămurit principalele probleme de la CFR Cluj în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Oficialul ardelenilor a vorbit despre ratarea cupelor europene.

Cristi Balaj, explicații pentru degringolada de la CFR Cluj: „Poate fi justificarea oboseala”

Președintele lui CFR Cluj a trecut în revistă motivele pentru care ardelenii tremură din toate încheieturile în acest final de play-off: „Păi nu e foarte complicat. Avem mulți jucători care lipsesc. Și aici mă refer la cei care au plecat: Malele și Roger. Apoi avem jucători care au revenit după accidentări, dar știți foarte bine că atunci când sunt scoți din circuit 3-4 săptămâni, e greu ca în primul joc să fie așa cum ți-ai dori”.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS: 

Forma fizică și problemele medicale au contribuit de asemenea decisiv la rezultatele slabe din ultima vreme: „Având mulți jucători care au suferit accidentări este foarte greu. Nu au acceași prospețime dinainte de accidentare, traseele de joc au de suferit. În sistemul ofensiv avem puține soluții”.

Înfrângerea drastică de la Sfântu Gheorghe i-a lăsat însă un gust amar lui Cristi Balaj: „Eu nu țin minte să fi intrat într-un meci așa cum s-a întâmplat la Sepsi. Poate fi justificarea oboseala. Dar poziția în teren și anumite lucruri… Dan Petrescu ar trebui să le explice. Cert e că noi am fost dezamăgiți”, a mai spus Balaj, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Cristi Balaj, mesaj pentru jucătorii lui CFR Cluj

Cristi Balaj pune această cădere din jocul echipei pe seama faptului că au acumulat nu mai puțin de 58 de meciuri în acest sezon: „Eu în continuare am încredere în jucători. Vorbim de aceeași echipă care cu FCSB sau cu Sepsi acasă a jucat foarte bine. E greu să găsesc explicații sau să le dau circumstanțe. Există oboseală și o oarecare uzură, la fel ca la o baterie. Am fost slabi de la începutul meciului”.

Au fost însă și alți factori care au contribuit la epuizarea resurselor jucătorilor: „Am avut și deplasarea la Constanța cu avionul până la București și apoi cu autocarul dus-întors și la Sfântu Gheorghe nu aveam cum să mergem decât cu autocarul.

ADVERTISEMENT

Suntem clubul care cheltuie cei mai mulți bani legat de condițiile oferite jucătorilor. Și aici mă refer la alimentație, la cazare, transport. Și poziția geografică ne obligă să facem aceste deplasări cu avionul dacă ne dorim rezultate”.

Campioana României, în pericol să rateze cupele europene?

CFR Cluj a avut trei absențe importante cu Sepsi, însă Cristi Balaj crede în continuare că echipa are forța să câștige titlul: „Nu cred că n-au încredere în ei, pentru că își cunosc valoarea. Când vorbești de oboseală, poate să fie și finală. Au lipsit și schimbările, pentru că având jucători accidentați… Krasniqi, Deac, Maglica, deja vorbim de trei jucători care 100% ar fi putut să facă diferența dacă erau apți”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, ia în calcul orice scenariu: „Se poate întâmpla orice. Putem să câștigăm și campionatul, putem să fim și în afara cupelor europene. Asta e frumusețea acestui play-off. Conform valorii jucătorilor și a staff-ului tehnic, nu ar trebui să se întâmple acest lucru. 

Repet, eu am încredere în continuare în jucători. Doar ei pot să rezolve problema. Noi nu am făcut nimic diferit față de ceea ce făceam anul trecut. Într-adevăr, din păcate avem cățiva jucători accidentați și contează mult asta. Dar și cei care sunt în acest moment au demostrat că pot să facă rezultate și performanțe foarte buni. Toți au demonstrat asta”. 

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT
Tags: