Fotbal international

Cristi Ganea pleacă de la Bilbao la o formaţie de Europa League! Cu cine s-a înțeles

11.08.2020 | 16:04
Cristi Ganea pleaca de la Bilbao la o formatie de Europa League Cu cine sa inteles
ADVERTISEMENT

Cristi Ganea pleacă de la Athletic Bilbao după ce a prins doar 67 de minute pentru prima echipă a bascilor, din 2018, de la transferul de la Viitorul.

Destinaţia fundaşului stânga cu cinci prezenţe în naţionala României va fi Grecia, dar nu AEK Atena, cum s-a zvonit iniţial, ci Aris Salonic.

ADVERTISEMENT

Ganea va putea juca în Europa League cu noua lui formaţie, care a terminat campionatul recent încheiat pe 5, datorită faptului că Panathinaikos nu are drept de joc în cupele europene.

Cristi Ganea pleacă de la Bilbao la o formaţie de Europa League! Are postul de titular asigurat

Cumpărat de Athletic Bilbao cu un milion de euro de la Viitorul, în 2018, Cristi Ganea nu a reuşit să îşi facă loc în lotul primei echipe a bascilor.

ADVERTISEMENT

A prins doar 67 de minute în prima echipă: 17 în meciul de Cupă de pe teren propriu cu Huesca, din 28 noiembrie 2018, şi 50 în La Liga, la Levante, pe 3 decembrie 2018 (a fost titular).

A fost împrumutat, pe rând, la Numancia (ianuarie – iunie 2019) şi Viitorul (ianuarie – iulie 2020). Ultima parte a sezonului l-a găsit sub comanda lui Gică Hagi, care a regretat terminarea împrumutului fotbalistului: „Am pierdut un jucător mare“.

ADVERTISEMENT

Noua echipă a lui Ganea va fi Aris Salonic, din Grecia. Informaţia a fost oferită publicului de jurnalistul grec Vasilis Tempelis, printr-o postarea pe Twitter.

Fotbalistul va câștiga 25.000 de euro pe lună!

Înţelegerea dintre cele două părţi este valabilă pe două sezoane, iar salariul fotbalistului este estimat în jurul a 25 de mii de euro lunar.

ADVERTISEMENT

Aris şi-a pierdut titularul obişnuit al postului de fundaş stânga, pe Mihaly Korhut, care a revenit în Ungaria natală, la Debrecen, liber de contract.

Cristi Ganea va avea posibilitatea să joace în Europa League, alături de noua sa formaţie. Aris s-a clasat pe locul 5 la finalul campionatului elen, dar va participa în competiţiile continentale, pentru că Panathinaikos a primit interdicţie de la UEFA pentru încălcarea fair-play-ului financiar.

  • 5 selecţii în naţionala României are Cristi Ganea
  • 28 de ani a împlinit fotbalistul pe 24 mai
  • 800.000 de euro este cota lui de piaţă, conform site-urilor de specialitate
ADVERTISEMENT