Sport

Cristi Săpunaru, egalul lui Diego Simeone. Recordul stabilit de român în Spania

Cristi Săpunaru, actualul căpitan de la Rapid, și-a amintit cum a devenit egalul lui Diego Simeone, în perioada în care juca în Spania.
05.08.2023 | 21:09
Cristi Sapunaru egalul lui Diego Simeone Recordul stabilit de roman in Spania
Cristi Săpunaru l-a egalat pe Diego Simeone. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristi Săpunaru, fotbalist care și-a dedicat viața Rapidului, este renumit pentru stilul său agresiv de joc. Fundașul central a făcut performanțe în toată Europa, dar a revenit, în urmă cu doi ani, acasă, în Giulești. Cristi Săpunaru, egalul lui Diego Simeone.

Săpunaru l-a egalat pe Diego Simeone

Întrebat la emisiunea SUFLLET DE RAPIDIST dacă a avut probleme în tărțile în care a jucat cu agresivitatea, Cristi Săpunaru spune că în Spania a luat multe cartonașe galbene și a egalat recordul lui Diego Simone dintr-un sezon.

ADVERTISEMENT

În Spania dacă intrai puțin mai tare, cartonaș. L-am egalat pe Simeone la numărul de cartonașe într-un sezon. 21 de cartonașe, în 34 de etape. Fără alea în care am fost suspendat, am jucat toate meciurile”, a spus Cristi Săpunaru la SUFLET DE RAPIDIST.

Diferențele dintre fotbalul occidental și cel românesc

Săpunaru, care încă nu se gândește la retragere, a vorbit despre diferențele dintre fotbalul nostru și cel din afară. El spune că în străinătate totul este mult mai organizat. Săpunaru a povestit cum, când era la Porto, nu era lăsat să se ocupe de nimic altceva în afară de fotbal.

ADVERTISEMENT

Eu zic că tot ce în fotbal și tot ce înseamnă echipă de fotbal nu e compusă doar de fotbaliști. Sunt oameni în staff, maseori, doamnele de la bucătărie, mass-media, oameni, oamenii care orgenizează. Totul trebuie să fie pus la la carte.

La Porto eu trebuia să joc fotbal, atât. Dacă avea soția o problemă, socrul, fata, pe mine nu mă sunau niciodată. Aveau numărul la șofer, șoferul suna pe altcineva și se rezolva. Eu eram la antrenament și după mă duceam acasă, dormeam două ore și antrenament iar.

ADVERTISEMENT

E vorba și de bani, acolo sunt salarii de câteva milioane, iar în România… vorbesc de fotbaliști, nu de mine. Ca perioadă de trofee, a fost cea mai bună perioadă a mea”, spune Cristi Săpunaru.

În Spania, Săpunaru a jucat la Real Zaragoza sau Elche, adunând 37 de meciuri în La Liga. A mai jucat la Kayserispor, Porto, Astra Giurgiu, Progresul București, Pandurii Târgu-Jiu și Denizlispor, înainte de  revenirea la Rapid. 39 de ani are Cristi Săpunaru, cel ce câștiga Europa League cu Porto, în 2011.

ADVERTISEMENT

SUFLET DE RAPIDIST, emisiunea de tip podcast realizată de Robert Niță și Lucian Ionescu, este în fiecare zi de marți, în exclusivitate, pe FANATIK.RO, de la ora 13:30. Poate fi urmărită și în zilele de joi, de la 10:30, pe Facebook și Youtube.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI

ADVERTISEMENT