Sport

Un arbitru român din Israel ironizează sistemul VAR din SuperLiga: ”Zugravi care dau cu varul”. Video

Sistemul VAR nu a adus mult așteptata liniște în SuperLiga, iar un arbitru român din Israel a glumit pe seama asistenței care ar trebui să ajute cavalerii fluierului.
09.05.2023 | 08:23
Un arbitru roman din Israel ironizeaza sistemul VAR din SuperLiga Zugravi care dau cu varul Video
Sistemul VAR nu a adus mult așteptata liniște în SuperLiga, iar un arbitru român din Israel a glumit pe seama asistenței care ar trebui să ajute cavalerii fluierului
ADVERTISEMENT

Asistența video mai mult a amplificat problemele din fotbalul românesc decât să le lămurească, iar președintele CCA, Kyros Vassaras, este considerat principalul vinovat și tot mai multe voci îi cer demisia.

Sistemul VAR, luat la mișto de un arbitru român din Israel

Iar sistemul VAR nu este contestat doar de cei care sunt dezavantajați de deciziile luate de cavalerii fluierului, ci și de cei din interior. Mai precis, arbitrul român din Israel, Dan Ucenic, a lovit tare în asistența video.

ADVERTISEMENT

Asistentul în vârstă de 45 de ani născut la Sibiu, care are dublă cetățenie română și israeliană, s-a filmat chiar într-o mașinuță care asigură permanența VAR în Țara Sfântă și a criticat vehement această inovație.

”Veți avea arbitri VAR. Adică arbitri zugravi, care dau cu varul, dacă mă înțelegi ce spun. Deci veți avea arbitri VAR, adică arbitri zugravi”, a declarat Dan Ucenic în urmă cu câteva săptămâni, chiar înainte de începerea play-off-ului din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga vrea să iasă din fotbal după ultimul scandal de arbitraj

Ultimul mare scandal din SuperLiga pornit din cauza arbitrajului video a fost la meciul CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-1. Dan Petrescu a făcut o criză de nervi la finalul jocului și s-a arătat dezamăgit de faptul că toate deciziile VAR au fost împotriva formației sale.

Mai mult, patronul ardelenilor, Neluțu Varga, și-a anunțat intenția de a ieși din fotbal, fiind total nemulțumit de deciziile luate de arbitri în actualul sezon. Omul de afaceri consideră că CFR a pierdut titlul din cauza arbitrajelor părtinitoare.

ADVERTISEMENT

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a precizat la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICIau existat două greșeli majore împotriva formației din Gruia și a tras un semnal de alarmă cu privire la tragerea liniilor de către VAR. El este de părere că arbitrajul video nu ajută foarte mult, deși ar fi trebuit să elucideze fazele la limită.

Kyros Vassaras, principala țintă după erorile arbitrilor

Și FCSB a avut mai multe contestații la adresa arbitrajului și a sistemului VAR. După meciul pierdut cu Rapid în Giulești, în care a acuzat faptul că jucătorii Răzvan Onea și Dragoș Grigore nu au fost eliminați, Gigi Becali a confirmat informația FANATIKvrea să iasă din fotbal.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după acel derby, Kyros Vassaras a făcut o conferință de presă maraton în care i-a luat apărarea arbitrului Horațiu Feșnic și a certat pe toată lumea, de la patroni la antrenori și de la jucători la jurnaliști.

Doar că afirmațiile fostului arbitru grec nu au convins nici măcar oamenii din interiorul FRF. Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, a recunoscut că Vassaras mai are de lucrat în special la capitolul comunicare.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie