Fotbal intern

Cristian Jura, singurul român din Divizia Antidoping a TAS, veste proastă pentru Gueye: „Riscă o suspendare mai mare”. Exclusiv

11.03.2021 | 14:19
Cristian Jura singurul roman din Divizia Antidoping a TAS veste proasta pentru Gueye Risca o suspendare mai mare Exclusiv
ADVERTISEMENT

Magaye Gueye a fost depistat pozitiv cu cocaină la partida Dinamo – FCSB, iar cariera atacantului născut în Franța este în mare pericol. Riscă o suspendare de patru ani, conform legislației din România.

Pentru a elucida toate detaliile cazului Gueye, prezentat în exclusivitate de site-ul nostru, FANATIK l-a contactat pe Cristian Jura, singurul român din Divizia Anti-Doping a TAS. Acesta a explicat care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze Magaye Gueye pentru a ataca decizia ANAD.

ADVERTISEMENT

În plus, Cristian Jura a explicat că suspendarea maximă pe care o poate primi Gueye este de patru ani, nu doi atât cât prevede regulamentul FRF, adaptat după cel FIFA. Jura este membru și în Comisia de Apel a ANAD.

Cristian Jura face precizări în cazul lui Magaye Gueye: „De fapt, riscă o suspendare de patru ani, nu doar doi”

„Am văzut vehiculată informația conform căreia Magaye Gueye riscă o suspendare de doi ani. Greșit. Vorbim de o perioadă maximă de suspendare de patru ani. Trebuie să ținem cont că acest caz este instrumentat de ANAD, autoritatea națională în materie de cazuri de dopaj. Conform legii 227 / 2006, pedeapsa poate fi de până la patru ani de suspendare”, a explicat Cristian Jura pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Cristian Jura este singurul român din Divizia Antidoping a TAS

Cristian Jura a explicat și care sunt pașii pe care îi va urma Va primi notificare și suspendare de la ANAD. Poate ataca la Comisia de Audiere a Sportivilor. Comisia de Apel din Cadrul ANAD. Apoi poate să meargă la TAS.

“Va primi notificare și suspendare de la ANAD. Decizia o poate ataca la Comisia de Audiere a Sportivilor. Apoi, dacă nu este mulțumit nici de rezultatul de acolo, se poate adresa Comisiei de Apel din Cadrul ANAD. În fine, ultima cale de atac este la TAS”, a mai explicat Cristian Jura.

ADVERTISEMENT

Magaye Gueye nu poate invoca faptul că nu a știut ce substanță consumă: “Se aplică principiul strictei responsabilități”

În discuția pe care a avut-o cu Mario Nicolae, managerul lui Dinamo, Magaye Gueye a dat de înțeles că nu a făcut nimic intenționat și ar putea fi un accident la o petrecere. Sau chiar o înscenare. O astfel de abordare nu îl va ajuta prea mult pe Gueye, mai anunță Jura.

“În astfel de cazuri se merge pe principiul strictei responsabilități. Adică fiecare sportiv este responsabil pentru orice substanță se găsește în corpul său. Nu poate invoca faptul că nu a știut. Cât despre procesul de recoltare, sunt reguli foarte stricte.

ADVERTISEMENT

Sunt întotdeauna doi ofițeri ANAD la recoltare. Sportivul își alege recipentul. Iar mostra de urină se împarte în două sticluțe. Astfel încât jucătorul să poată cere și proba B, dar care practic este din aceeași urină. Magaye poate să ceară meargă la un laborator din străinătate, desigur”, a declarat Cristian Jura pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT