News

Cristian Pomohaci a oficiat slujbe într-un garaj și acum și-a construit biserică. Reacția BOR: ”E cercetat pentru port ilegal de uniformă”

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a reacționat după ce s-a descoperit că fostul preot Cristian Pomohaci și-a construit o ”biserică sau mănăstire” deși a fost caterisit în 2017.
21.10.2022 | 16:43
Cristian Pomohaci a oficiat slujbe intrun garaj si acum sia construit biserica Reactia BOR E cercetat pentru port ilegal de uniforma
Fostul preot Cristian Pomohaci, acuzat că oficiază slujbe fără binecuvântarea BOR. Foto: facebook.com/cristian.pomohaci – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

În comunicatul de presă remis de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia se arată că fostul preot Cristian Pomohaci a continuat să mimeze preoția într-un garaj al gospodăriei sale.

Cristian Pomohaci, implicat într-un nou scandal

Totuși, în prezent acesta a trecut la alt nivel și oficiază slujbe într-un spațiu mai mare. Amintim că Pomohaci a fost destituit din funcția de preot în urma scandalului cu racolarea minorilor.

ADVERTISEMENT

”(…) Vă aducem la cunoștință că domnul Cristian Pomohaci, fost paroh al Parohiei Moșuni, Protopopiatul Târgu Mureș, deși nu mai are calitatea de preot, a continuat să mimeze preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moșuni.

De curând a cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire, fiind împodobit cu iconostas și cu obiecte de cult, oficiindu-se acolo slujbe specifice BOR.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, îndemnăm pe toți credincioșii eparhiei noastre să nu frecventeze ale locaș, deoarece nu este o biserică sfințită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă”, se arată în circulara transmisă de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia.

Fostul preot este cercetat penal

În acest context, credincioșii au fost avertizați că activitățile organizate de Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu sunt valide. De asemenea, acele slujbe nu aduc binecuvântare și har celor care participă la ele.

ADVERTISEMENT

Persoanele care merg în așa-zisa biserică ridicată de fostul preot au mai aflat că Pomohaci le poate poate provoca multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic. Totodată, credincioșilor din județ și împrejurimi li s-a reamintit că Pomohaci are probleme cu legea și în prezent.

El este cercetat penal pentru infracțiunea de port ilegal de uniformă. La această situație s-a ajuns după ce Biserica Ortodoxă Română, prin instanțele ei de judecată, i-a interzis dreptul de a mai purta reverendă și veștminte preoțești sau de a mai sluji cele sfinte.

ADVERTISEMENT

Practic, Cristian Pomohaci – cunoscut și pentru activitatea artistică – si-a pierdut pentru totdeauna dreptul de a sluji în biserică în anul 2017. Așa s-a decis în Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului.

ADVERTISEMENT