News

Cristian Tudor Popescu explică afirmaţiile controversate despre educaţia sexuală: “Doamne, Doamne! Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea!”

06.06.2020 | 22:59
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a explicat afirmaţiile controversate pe care le-a făcut la emisiunea “Cap limpede” de la Digi 24. Jurnalistul îi critică pe specialiştii în sexologie care l-au contrazis, dar subliniază că este de acord cu educaţia sexuală în şcoli. 

Cristian Tudor Popescu explică afirmaţiile controversate despre educaţia sexuală: “Doamne, Doamne! Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea!”

Declaraţia care a stârnit un val de critici în mediul online: „Vă imaginați ce au în cap copiii la 12 ani?

ADVERTISEMENT

Fetele care se masturbează clitoridian în adolescență ar trebui să știe, să le spună omul ăla care face curs la școală că e posibil să li se deformeze centrul sexual de pe scoarță, în așa fel încât să nu mai fie satisfăcute de relațiile sexuale normale. Asta este o chestiune medicală. Și ele nu știu acest lucru”, a spus jurnalistul.

“Deci sunt pentru desfășurarea acestor cursuri. Nu împotrivă și nici cu acordul părinților, după cum am spus”

Deşi a fost contrazis de specialişti în sexologie, jurnalişti sau scriitori, Cristian Tudor Popescu îi critică pe aceştia:

ADVERTISEMENT

“Să se documenteze mai bine distinsele. În primul rând, unele au priceput că e vorba de o afectare morfologică a clitorisului, ceea ce e o prostie.

Deci organul sexual al omului este creierul, nu organele reproductive, ci creierul. Acela este organul sexual, acolo, în hipotalamus și în amigdală. Eu sunt pentru educația sexuală în școli. O logică simplă spune că eu vreau mai mult decât educație sexuală în școli.

ADVERTISEMENT

Deci sunt pentru desfășurarea acestor cursuri. Nu împotrivă și nici cu acordul părinților, după cum am spus, că nu părinților le-aș cere acordul.

“Doamne, Doamne! Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea!”

Terapia pe care o propun eu este o formă mai intensă de educație sexuală la școală. Deci nu sunt împotrivă, da? Numai că atrag atenția că cei care ar face această educație sexuală pot prelua un teren deja infestat, modificat deja de aceste surse informaționale pe care generațiile actuale le au și generațiile mele nu le-au avut.

ADVERTISEMENT

E o deformare fundamentală aici. Nu existau acum, știu eu, 30 de ani, 40 de ani, nu existau posibilitățile astea de a lua contact cu imagini, de sex, de pornografie de la vârste fragde.

Nu aveai de unde, pentru că în România socialistă astfel de materiale erau interzise. Nu exista internet, prin urmare nu aveai astfel de contact. Doamne, Doamne! Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea!”, a spus CTP pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT