Fotbal intern

Cristiano Bergodi, coşmarul lui Dinamo! I-a învins pe “câini” în patru momente cruciale

18.10.2020 | 12:12
Cristiano Bergodi cosmarul lui Dinamo Ia invins pe caini in patru momente cruciale
ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi este pregătit de derby-ul Dinamo – U Craiova şi caută a şaptea victorie consecutivă în campionat. Italianul este un coşmar pentru formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare, acesta reuşind să-i învingă pe “câini” atunci când le era lumea mai dragă.

FANATIK a analizat palmaresul lui Cristiano Bergodi împotriva lui Dinamo, iar antrenorul Universităţii Craiova a obţinut trei victorii în campionat în faţa “câinilor” şi le-a “suflat” un trofeu adversarilor din meciul care se va juca duminică, de la ora 21:30, pe Arena Naţională.

ADVERTISEMENT

Prima victorie a lui Cristiano Bergodi în faţa lui Dinamo a venit în turul sezonul 2005-2006, la scurt timp după venirea în ţară a italianului. FC Naţional câştiga în “Parcul cu Platani” meciul contra “câinilor”, scor 2-0, şi trimitea pe locul 2 echipa pregătită pe atunci de Ioan Andone.

Cristiano Bergodi este coşmarul lui Dinamo. A câştigat Supercupa României în faţa “câinilor”

În startul sezonului 2006-2007, Dinamo părea că nu poate să fie oprită de nimeni. “Câinii” aveau 13 victorii consecutive în campionat şi un avans de 12 puncte faţă de FCSB, echipa de pe locul 2. Cristiano Bergodi a fost antrenorul care a stopat forma excelentă a dinamoviştilor.

ADVERTISEMENT

Pe 5 noiembrie 2006, CFR Cluj, cu Bergodi pe bancă, obţinea o victorie uriaşă în faţa lui Dinamo, scor 2-1, graţie dublei lui Romeo Surdu. Succesul ardelenilor venea la trei zile după ce dinamoviştii o învingeau pe Beşiktaş în grupele Cupei UEFA. Cu toate acestea, “câinii” au cucerit titlul de campioni ai României la finalul stagiunii, ultimul din istoria clubului.

Singurul trofeu câştigat de Cristiano Bergodi a venit tot după un meci cu Dinamo. Pe 25 iulie 2007, Rapidul se impunea în Supercupa României după executarea loviturilor de departajare, iar “câinii” porneau cu stângul un sezon care avea să fie marcat de eliminarea în faţa lui Lazio în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

11 ani de la ultima victorie în faţa lui Dinamo

Pe 18 aprilie 2009, Poli Iaşi, antrenată pe atunci de Cristiano Bergodi, o învingea pe Dinamo, scor 1-0. Moldovenii marcau prin Cristian Munteanu, iar dinamoviştii, aflaţi în lupta pentru titlu, pierdeau al doilea meci consecutiv în deplasare.

La finalul sezonului, Dinamo rata titlul de campioană în faţa Unirii Urziceni şi pierdea locul 2, care ducea în preliminariile Ligii Campionilor, acontat de Poli Timişoara. De cealaltă parte, Poli Iaşi obţinea salvarea de la retrogradare cu Bergodi pe bancă.

ADVERTISEMENT

De la meciul din Copou şi până în prezent, Cristiano Bergodi s-a mai duelat cu Dinamo de cinci ori. Italianul a pierdut patru partide, printre care se numără şi un Derby de România (FCSB – Dinamo 0-1, 30 august 2009), şi a obţinut o remiză în urmă cu două sezoane, 0-0 pe când o antrena pe FC Voluntari.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – U Craiova: 1,91 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT