Sport

Cristiano Bergodi, discurs realist după Farul – Sepsi 2-0: „Ne-au depășit clar la toate capitolele”

Cristiano Bergodi, dar și jucătorii lui Sepsi, au recunoscut superioritatea Farului, care s-a impus cu 2-0 în confruntarea din etapa a 28-a din SuperLiga.
28.02.2023 | 23:59
Cristiano Bergodi discurs realist dupa Farul  Sepsi 20 Neau depasit clar la toate capitolele
Cristiano Bergodi a recunoscut superioritatea Farului și spune că meciul cu CFR Cluj, din runda viitoare, este o finală pentru Sepsi. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

FC U Craiova a remizat contra Chindiei, însă lupta pentru ultimul loc de play-off continuă. Sepsi a cedat, 0-2, contra liderului, Farul Constanța, iar distanța dintre cele două echipe este de numai patru puncte.

Cristiano Bergodi refuză să caute alibiuri după eșecul contra Farului: ”A fost, probabil, cel mai slab meci” / ”Cu CFR este o finală”

La finalul meciului cu Farul din deplasare, Cristiano Bergodi nu și-a ascuns dezamăgirea pentru prestația lui Sepsi. Tehnicianul covăsnenilor consideră victoria „marinarilor” absolut meritată și consideră că partida cu CFR Cluj din etapa viitoare va fi decisivă pentru prezența în play-off.

ADVERTISEMENT

”În general, au fost mai buni, ne-au depășit la toate capitolele. Asta e, nu putem face o tragedie din asta. Mergem înainte, avem un meci important. Se apropie finalul sezonului regulat și avem un obiectiv foarte important de atins. Vedem în meciul de luni cu CFR.

Am jucat mai bine în repriza a doua. Dar nu schimbările au contat. E vorba de ceilalți, au fost mai buni, au echipa construită foarte bine.

ADVERTISEMENT

Au forță, tehnică, viteză bună, și sunt organizați foarte bine. Nu întâmplător sunt pe primul loc, mi-au plăcut mult cum au jucat.

Nu căutăm alibi. A fost, probabil, cel mai slab meci. Se poate întâmpla. Contează și adversarii. Iar ei au fost foarte buni. Echipă rodată, bună, cu gabarit.

ADVERTISEMENT

Trebuie să atingem obiectivul, nu ne va fi ușor, mai ales având în vedere meciurile rămase. Ei joacă împotriva lui Botoșani, noi cu CFR, acasă, și după, cu FCSB, în deplasare. 

Se joacă până la sfârșit, noi cu Craiova (n.r. Universitatea) probabil vom merge acolo (n.r. în play-off). Eu sunt foarte încrezător, luptăm până la ultimul meci, se poate întâmpla orice.

ADVERTISEMENT

Eu mă gândesc la meciurile de pe teren (n.r. nu la decizia Comisiei de Apel). Mai ales la acest meci cu CFR, care este foarte important pentru noi. Se poate spune că este o finală”, a spus Cristiano Bergodi la finalul meciului Farul – Sepsi 2-0.

”Am primit o lecție de fotbal”

Pentru Mihai Bălașa, evoluția departe de așteptări a trupei conduse de Cristiano Bergodi, poate să fie pusă și pe seama oboselii acumulate din pricina modului în care a fost programată echipa sa. Însă, pe de altă parte, a recunoscut superioritatea adversarului.

”Am jucat sâmbătă, acum marți, am făcut 8 ore pe drum. Nu înțeleg programarea aceasta. E oboseală. Și acum jucăm cu CFR de abia luni. Puteam să jucăm mâine, poimâine.

Sper ca această lecție de fotbal să ne trezească. Și să ne revenim etapele viitoare, încă ne gândim la play-off. Astăzi am primit o lecție de fotbal”, a spus Mihai Bălașa.

Și portarul Răzvan Began, care a avut o prestație prin care a limitat diferența de scor, a scos în evidență calitățile adversarului. Spune că și duelul cu FC U Craiova, inclusiv la comisii, pune presiune suplimentară, dar speră că echipa sa va ajunge în play-off.

Speram să am mai puțin de apărat și să scoatem măcar un punct. Îi felicit (n.r. pe adversari) și le urez multă baftă. Noi am lăsat de dorit în prima repriză.

Încercăm să dăm totul în meciul cu CFR Cluj, să ne calificăm în play-off. Trebuie să analizăm foarte bine meciul acesta.

Poate ne apasă și chestia asta puțin, presiunea (n.r. legată de FC U Craiova). Ei au un program puțin mai accesibil, noi avem cu candidatele la titlu. Sunt optimist, am încredere în colegii mei, în staff-ul tehnic”, a spus portarul covăsnenilor.

ADVERTISEMENT