Sport

Cristiano Bergodi e istorie la Rapid! Anunț oficial: „Ne-am despărțit de comun acord”

Cristiano Bergodi a plecat de la Rapid! Clubul a anunțat oficial despărțirea de antrenorul italian. Cum s-a ajuns la desfacerea contractului
16.04.2024 | 15:44
Cristiano Bergodi e istorie la Rapid Anunt oficial Neam despartit de comun acord
Cristiano Bergodi a rezistat 37 de meciuri pe banca Rapidului. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi a avut o criză de nervi la finalul meciului pierdut cu Sepsi Sfântu Gheorghe, după ce tot stadionul i-a cerut în repetate rânduri demisia, însă italianul a refuzat.

Cristiano Bergodi s-a despărțit de Rapid: „De comun acord”

Fanii Rapidului s-au ridicat împotriva lui Cristiano Bergodi, care s-a înjurat cu suporterii de la tribună la finalul partidei înainte ca antrenorul să intre pe tunel. După toate aceste evenimente, Rapid a anunțat oficial pe pagina de Facebook încetarea colaborării cu italianul.

ADVERTISEMENT

„FC Rapid s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape ale Play-Off-ului.

În urma acestor rezultate, Rapid a coborât pe poziția a cincea, la un singur punct în fața lui Sepsi OSK, ultima din Play-Off.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 59 de ani, Cristiano Bergodi a venit la începutul sezonului, stând pe banca Rapidului în 37 de meciuri, ce s-au încheiat cu 16 victorii, 12 egaluri și 9 înfrângeri. De asemenea, în Giulești nu vor continua Luigi Ciarlantini, antrenorul secund, și Ionel Colonel, preparatorul fizic, ambii făcând parte din staff-ul lui Bergodi.

Le mulțumim celor trei pentru momentele frumoase și le urăm mult succes în continuare! Interimatul va fi asigurat de Bogdan Lobonț, alături de Adrian Iencsi și Ciprian Niță”.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi a rezistat doar 8 luni pe banca Rapidului

Cristiano Bergodi își încheie astfel prematur și al doilea mandat în Giulești. Antrenorul în vârstă de 59 de ani i-a condus pe „alb-vișinii” doar 37 de meciuri și a fost principal puțin pese opt luni.

Italianul mai avea contract cu Rapid încă un sezon, însă conducerea Rapidului și Bergodi au decis să rupă înțelegerea în urma rezultatelor din play-off, eliminarea din Cupa României și sub riscul ca Rapidul să rateze și prezența în cupele europene în anul centenarului.

ADVERTISEMENT

În acest moment, giuleștenii sunt la un punct sub Farul Constanța, la două distanță de locul trei ocupat de Universitatea Craiova și CFR Cluj și la 15 puncte de liderul FCSB.

ADVERTISEMENT