Sport

Cristiano Bergodi, nemulțumit înainte de CFR Cluj – Rapid: „Aceste probleme să întâmplă des în România”

Cristiano Bergodi a prefațat derby-ul CFR Cluj - Rapid. Antrenorul italian susține că ardelenii pornesc cu un mic avantaj. Ce l-a deranjat înaintea duelului din Gruia.
08.02.2024 | 15:51
Cristiano Bergodi nemultumit inainte de CFR Cluj  Rapid Aceste probleme sa intampla des in Romania
Cristiano Bergodi s-a arătat nemulțumit înaintea derby-ului CFR Cluj - Rapid. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Rapid are parte de primul test cu adevărat complicat al anului. Giuleștenii merg în Gruia pentru derby-ul cu CFR Cluj, sâmbătă, 10 februarie, ora 21:15. Cristiano Bergodi a prefațat derby-ul „vișiniu” și a susținut că echipa lui Adrian Mutu pornește cu un mic avantaj.

Cristiano Bergodi a anunțat un avantaj pentru CFR Cluj la meciul cu Rapid: „Remiza ar fi un rezultat pozitiv”

CFR Cluj și Rapid sunt vecine de clasament în SuperLiga. Cele două rivale ocupă locurile 2 și 3, la egalitate de puncte (42). Adrian Mutu, fostul antrenor de la Rapid, își va întâlnit fosta echipă din postura de antrenor al celor de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi consideră că acest detaliu reprezintă un avantaj pentru ardeleni. „Vine primul meci important, ca să spun așa, din acest retur, din acest an. Întâlnim CFR Cluj, care este la egalitate cu noi pe locul 2. Ne dorim cu toții să facem un meci extraordinar de bun.

Așa trebuie să se întâmple dacă vrem să câștigăm punct sau puncte. E un mic avantaj pentru ei, pentru faptul că Adrian Mutu îi cunoaște foarte bine pe băieții mei, dar și ei îl cunosc foarte bine pe Adi. Vom vedea pe teren ce va fi, care vor fi strategiile. E un mic avantaj, dar tot un avantaj e”, a declarat Cristiano Bergodi, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi, nemulțumit înainte de CFR Cluj – Rapid: „Aceste probleme să întâmplă des în România”

Cristiano Bergodi a vorbit despre o posibilă plecare a lui Alexandru Albu la CFR Cluj. Mijlocașul de 30 de ani a intrat în ultimele 6 luni de contract, iar recent s-a scris despre un interes al ardelenilor pentru fotbalistul Rapidului. Adrian Mutu a refuzat să comenteze subiectul.

Antrenorul italian a fost nemulțumit la conferința de presă și a susținut că de fiecare dată, înaintea unui meci important, au loc astfel de speculații. „Sunt lucruri care se întâmplă foarte des aici, în România.

ADVERTISEMENT

Nu am văzut niciodată, din ceea ce-mi amintesc, să se vorbească despre un anumit jucător… Dar aici s-a întâmplat ca unii oameni să spună înaintea meciurilor că le place un jucător sau altul.

Pe Alex îl consider un jucător și un om corect, sunt sigur că va da 100% la acest meci. Probabil e bucuros, dacă un astfel de club, precum CFR, îl vrea. E important pentru el, dar trebuie să rămână profesionist și să dea totul pe teren. Dar astea sunt speculații, se întâmplă foarte des în România”, a mai spus Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi îl contrazice pe Victor Angelescu: „Remiza ar fi un rezultat important”

Victor Angelescu, acționarul minoritar al Rapidului, a vorbit de asemenea despre derby-ul cu CFR Cluj. Angelescu este de părere că un rezultat de egalitate ar fi o piedică pentru giuleșteni. Cristiano Bergodi este de altă părere.

„Nu e un meci decisiv. E important, avem același punctaj, dar urmează play-off-ul. Nu cred că este decisiv acest meci. Declarațiile lui Victor? Probabil se gândește că FCSB s-ar distanța cu un egal. Poate asta e, nu știu.

O remiză în deplasare cu CFR ar fi un rezultat pozitiv. Voi nu credeți? Sau nu crede Victor? Eu semnez pentru victorie, nu pentru remiză, dar cred că și remiza ar fi un rezultat important în deplasare. Însă mergem acolo să câștigăm!”, a susținut Bergodi la conferința de presă.

„Antrenorul nou vine să schimbe ceva. M-am mirat că Deac nu era folosit mai mult înainte”

„E normal ca atunci când vine un antrenor să schimbe ceva. Atunci vine cu câteva schimbări, altfel ar fi un prost. Asta te învață la școala de antrenori. Ce faci, când mergi undeva rămâi cu aceeași echipă, aceiași jucători?

Normal că a schimbat (n.r. Adrian Mutu), l-a folosit pe Deac, un jucător foarte bun. Și eu m-am mirat că Ciprian nu era folosit mai mult înainte. Rezultatele sunt bune, a avut două victorii”, au fost cuvintele lui Cristiano Bergodi.

Cristiano Bergodi, înainte de CFR Cluj - Rapid: „Aceste probleme să întâmplă des în România”

ADVERTISEMENT