Sport

Cristiano Bergodi, viitorul selecționer al României? Reacția italianului și a FRF

Cristiano Bergodi este din 2005 în România şi nu este exclus ca într-o zi să fie selecţionerul "tricolorilor". Antrenorul şi Mihai Stoichiţă au vorbit despre acest subiect la FANATIK SUPERLIGA.
28.09.2023 | 08:12
Cristiano Bergodi viitorul selectioner al Romaniei Reactia italianului si a FRF
Cristiano Bergodi, noul selecționer al României? Reacția italianului și a FRF. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid urcă în clasament, după un început greu, iar decizia conducătorilor giuleşteni de a-l numi pe Cristiano Bergodi antrenor la echipă, se dovedeşte a fi una inspirată. Antrenorul italian este din 2005 în fotbalul românesc şi, în viitor, ar putea fi chiar selecţioner.

Cristiano Bergodi, noul selecționer al României? Mihai Stoichiţă: “El nu mai este italian, este român”

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a declarat la FANATIK SUPERLIGA că Bergodi ar putea fi oricând o soluţie pentru postul de selecţioner, iar faptul că este italian nu are nicio relevanţă:

ADVERTISEMENT

“Îi place România, s-a adaptat şi îşi face meseria cu plăcere. Ştie la fel de bine fotbalul românesc ca orice antrenor de la noi. El nu mai este italian, este român. Naturalizare directă. 

Naţionala României are soluţie la ora actuală. Orice antrenor bun poate fi o soluţie la echipa naţională. Cum să conteze că e italian Bergodi? Discuţia nu îşi mai are rostul.

ADVERTISEMENT

Ar trebui să fim atât de civilizaţi să spunem că şi dacă e american, italian, are aceleaşi şanse de a fi selecţioner ca şi un român”, a spus Stoichiţă la FANATIK SUPERLIGA.

Cristiano Bergodi: “Mi-ar plăcea şi rămâne un vis. Am adunat o experienţă mare aici”

Cristino Bergodi a vorbit despre acest subiect, spunând că pe viitor ar putea fi unul dintre visele sale să antreneze România. Dar, pentru moment, italianul se concentrează pe munca pe care o are de făcut la echipele de club:

ADVERTISEMENT

“Aşa este, sunt mai mult român acum. Eu cunosc foarte bine fotbalul românesc, am ajuns să am o experienţă mare, dar nu pot să îmi dau cu părerea. Dar orice antrenor se poate gândi să devină selecţioner.

Fiecare antrenor se gândeşte şi ar fi senzaţional să pregătească echipă naţională. Eu nu m-am gândit niciodată, dar nu pot spune altceva. În acest moment, mă gândesc să rămân antrenor de club, îmi place mult să lucrez în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Cunosc fotbalul românesc şi recunosc că la un moment dat mi-ar plăcea şi rămâne un vis. Am adunat o experienţă mare aici, fiind în 2005 în ţară, şi sunt recunoscător tuturor celor care m-au ajutat”. 

FANATIK SUPERLIGA se vede ÎN DIRECT doar pe homepage-ul FANATIK.RO, de la ora 10:30, în fiecare luni, marți și vineri. Emisiunea va putea fi vizionată ÎN PREMIERĂ pe YouTube și Facebook, de la ora 17:30.

Cristiano Bergodi, propus selecţioner la naţionala României

ADVERTISEMENT