Fotbal international

Cristiano Ronaldo a depășit borna de 100 de goluri în tricoul Portugaliei! Încă un record greu de bătut a fost stabilit de „CR7”. Video

09.09.2020 | 15:45
Cristiano Ronaldo a depasit borna de 100 de goluri in tricoul Portugaliei Inca un record greu de batut a fost stabilit de CR7 Video
Cristiano Ronaldo, 101 de goluri in tricoul Portugaliei! Inca un record greu de batut a fost stabilit de „CR7”
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a atins încă un record impresionant în carieră, după  165 de meciuri pentru naționala Portugaliei, 101 goluri marcate, 40 de pase de gol și două trofee.  După meciul cu Suedia în care a înscris o dublă și pe care Portugalia l-a câștigat cu 2-0 în Liga Națiunilor, starul portughez a ajuns la 101 de goluri marcate în tricoul primei reprezentative și se află la doar opt goluri distanță de cel mai bun marcator all time: iranianul Ali Daei, retras din activitate în 2007.

Performanța este cu atât mai mare cu cât doar 17 dintre golurile sale au fost înscrise în meciuri amicale, 26 în preliminariile pentru Mondiale, 31 în preliminariile EURO, 7 la Campionatul Mondial, 2 în Cupa Confederațiilor, 4 în Liga Națiunilor și încă 4 în recalificările pentru Mondiale.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo rămâne însă la fel de motivat și pare că nimic nu îl poate opri, după cum a declarat-o chiar portughezul ajuns la 35 de ani: ,,Tot ce am făcut în cariera mea vorbește pentru mine. Nu, nu am nimic de demonstrat nimănui și când trebuie să o fac, o arăt doar pe teren”, a spus clar și răspicat Cristiano.

Cristiano Ronaldo, la nouă goluri de titlul de cel mai bun marcator din istoria echipelor naționale

Cristiano Ronaldo doboară record după record și trage după el naționala Portugaliei, fiind singurul fotbalist care a înscris la 11 competiții internaționale consecutive în tricoul naționalei Portugaliei:

ADVERTISEMENT
  • EURO 2004
  • Campionatul Mondial din 2006
  • EURO 2008
  • Campionatul Mondial din 2010
  • EURO 2012
  • Campionatul Mondial din 2014
  • EURO 2016
  • Cupa Confederațiilor 2017
  • Campionatul Mondial din 2018
  • UEFA Nations League 2019
  • UEFA Nations League 2020
Sursa foto: FootyRoom
Cristiano Ronaldo, 101 de goluri in tricoul Portugaliei! Inca un record greu de batut a fost stabilit de „CR7”. Video

Cristiano Ronaldo a debutat pentru naționala Portugaliei la 18 ani

Cristiano Ronaldo a debutat în tricoul primei reprezentative în august 2003, la 18 ani. Într-un amical cu Kazahstan, Luiz Felipe Scolari îl trimitea pe teren pe un tânăr mijlocaș dreapta imediat după pauză, iar de atunci au urmat nu mai puțin de 164 de selecții, în care Cristiano a reușit să marcheze de 100 de ori. Coincidență sau nu, Ronaldo a marcat primul gol pentru națională mare în chiar primul meci oficial. La a opta selecție, jucătorul intra pe teren la pauza meciului cu Grecia, de la EURO 2004, și marca în prelungirile duelului pierdut de portughezi cu 1-2. Cristiano avea să mai marcheze și în semifinale, primul gol al victoriei, scor 2-1, cu Olanda, însă nu a reușit să cucerească trofeul, Portugalia fiind învinsă în ultimul act, chiar pe teren propriu, de Grecia.

ADVERTISEMENT

Ronaldo avea să câștige trofeul Campionatului European în 2016, după un turneu în care a marcat trei goluri și a oferit trei pase decisive. Trofeul câștigat în Franța a fost primul pentru Ronaldo în tricoul primei reprezentative, iar la trei ani distanță Portugalia s-a impus și în Liga Națiunilor, după finala cu Olanda.

În toamna lui 2019, în ultima rundă a grupei preliminare pentru EURO 2020, Portugalia a jucat în Luxemburg, iar cu cele două goluri reușite Cristiano Ronaldo ajungea la 99 de goluri în tricoul primei reprezenative. Jucătorul legitimat în prezent la Juventus este de departe cel mai bun marcator din istoria naționalei lusitane. Pauleta, locul doi într-un astfel de clasament, are 47, în timp ce pe poziția a treia se află Eusebio, cu 41. În această campanie de calificare la EURO 2020, în afara primelor două etape, Cristiano Ronaldo a marcat în fiecare joc al Portugaliei:

ADVERTISEMENT
  • Serbia – Portugalia 2-4 (1 gol)
  • Lituania – Portugalia 1-5 (4 goluri)
  • Portugalia – Luxemburg 3-0 (1 gol)
  • Ukraina – Portugalia 2-1 (1 gol)
  • Portugalia – Lituania 6-0 (3 goluri)

Omul recordurilor l-a depășit cu 31 de goluri pe Messi

Cristiano Ronaldo este campion european cu naționala Portugaliei, în timp ce Messi nu are performanțe notabile cu naționala Argentinei, pentru care a înscris doar 70 de goluri, cu 31 mai puțin decât rivalul său.

Sursa foto: FootyRoom
Cristiano Ronaldo, 101 de goluri in tricoul Portugaliei! Inca un record greu de batut a fost stabilit de „CR7”. Video

La finalul meciului cu Suedia, portughezul a vorbit despre doborârea acestui record: ,,Acestea sunt două goluri importante pentru că am reuşit să ajung la acest record pe care îl căutam”, a declarat cvintuplul Balon de Aur, la microfonul televiziunii publice portugheze RTP, potrivit AFP.

Portughezul a recunoscut că este un moment important pentru el, mai ales că aștepta încă din luna februarie să treacă de această barieră istorică: ,,Sunt foarte fericit, în primul rând pentru că echipa a câştigat şi bineînţeles pentru recordul de 100 de goluri şi apoi pentru 101, două goluri uriaşe”. Acum, recordul este pas cu pas. Recordurile vin în mod natural”, a continuat el.

Cristiano Ronaldo a stabilit de-a lungul carierei recorduri ce cu greu vor fi doborâte. Pe lângă cele 101 de goluri marcate în tricoul echipei naționale, Ronaldo este singurul jucător din istoria Champions League ce a marcat în toate cele șase meciuri din faza grupelor, performanță reușită în sezonul 2017 – 2018. De asemenea, portughezul este golgheterul all-time al celei mai importante competiții intercluburi din Europa, cu 127 de goluri.

În perioada în care a jucat la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a devenit jucătorul ce marchează 300 de goluri cel mai rapid, portughezul reușing să atingă această cotă în doar 286 de meciuri. O altă performanță incredibilă reușită de Ronaldo a fost tot în tricoul lui Real Madrid, „CR7” marcând peste 50 de goluri în șase sezoane consecutive (2010 – 2016).

Mai mult, un record ce va fi cu greu doborât de un alt fotbalist este cel de a reuși să câștigi toate trofeele, atât individuale, cât și la nivel de club, cu două echipe diferite. Ronaldo a câștigat Balonul de Aur, Gheata de Aur, Liga Campionilor, titlul de cel mai bun jucător al anului, campionatul, Cupa, Supercupa, Campionatul Mondial al Cluburilor cu Real Madrid și Manchester United. Este singurul jucător din istoria fotbalului ce reușește asta, Lionel Messi câștigând toate trofeele doar cu Barcelona.

  • Cel mai bun marcator din istoria naționalei Portugaliei – 101 de goluri
  • Singurul jucător ce a marcat în toate meciurile din faza grupelor Ligii Campionilor – 2017/2018
  • Golgheterul all-time din Champions League – 127 de goluri
  • 300 de goluri în La Liga în 286 de meciuri (jucătorul ce ajunge cel mai rapid la 300 de goluri)
  • Peste 50 de goluri în șase sezoane consecutive
  • A câștigat toate trofeele puse în joc cu două echipe diferite
  • Fotbalistul cu cele mai multe hattrick-uri reușite în carieră – 55

Jorge Mendes, agentul jucătorului, a încercat să explice ce reprezintă Cristiano Ronaldo pentru fotbalul mondial: ,,Cristiano Ronaldo este cel mai bun jucător din istorie. Înainte de Ronaldo, Portugalia nu a câștigat nimic. Cu Ronaldo a câștigat Campionatul European și Liga Națiunilor. Ronaldo a făcut dintr-o țară mică precum Portugalia una măreață. Când a venit la Real Madrid, a pus punct erei în care Barcelona domina totul. Nu există termeni de comparație cu alt fotbalist”, a declarat mândru Jorge Mendes.

În total, la nivel de club, Cristiano Ronaldo a înscris 638 de goluri în 852 de meciuri disputate în toate competiţiile, cele mai multe dintre ele pentru Real Madrid (450), iar pentru actualul său club, Juventus Torino, a marcat deja 58 de goluri.

ADVERTISEMENT
Tags: