Fotbal international

Cristiano Ronaldo a făcut anunțul! Când se va retrage din echipa națională

11.10.2020 | 17:18
Cristiano Ronaldo a facut anuntul Cand se va retrage din echipa nationala
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo se bate cu recordurile în naționala Portugaliei, iar ținta sa este titlul de cel mai bun marcator all time la nivel internațional, de care îl despart doar 8 goluri pentru selecționata lusitană. Pentru prima dată starul portughez a vorbit și despre retragere.

Înaintea meciului cu Franța din a treia etapă a Ligii Națiunilor, Cristiano Ronaldo a anunțat că se va retrage din naționala Portugaliei după Campionatul Mondial din 2022, organizat în Qatar.

ADVERTISEMENT

Starul portughez a transmis un mesaj scurt prin care anunță că după Campionatul Mondial de anul viitor nu va mai evolua la prima reprezentativă al lusitanilor, pentru care a debutat în anul 2003 și pentru care a bifat 165 e meciuri.

Cristiano Ronaldo a făcut anunțul! Când se va retrage din echipa națională

Portugalia a câștigat prima ediție din istorie a Ligii Națiunilor, iar această ediție a fost începută cu dreptul de naționala condusă din teren de Cristiano Ronaldo, victorii cu 4-1 împotriva Croației și 2-0 cu Suedia.

ADVERTISEMENT

Până acum, Cristiano Ronaldo a marcat 101 goluri în 165 de meciuri pentru naționala Portugaliei fiind al doilea marcator all-time la nivel internațional, la doar 8 goluri distanță de iranianul Ali Daei.

CR7, două trofee cu echipa națională!

Cristiano Ronaldo a câștigat două trofee cu naționala Portugaliei: Euro 2016 și Liga Națiunilor. Starul portughez a jucat la patru ediții ale Campionatului European (2004, 2008, 2012, și 2016) și se pregătește pentru a cincea.

ADVERTISEMENT

Ronaldo a evoluat și la patru Cupe Mondiale (2006, 2010, 2014 și 2018). Jucătorul originar din Madeira a ajuns cel mai aproape de trofeul mondial în 2006 când Portugalia a fost eliminată în semifinale de Spania, scor 0-1.

“Eu vreau să fiu numărul 1 și o voi face 100%”

La momentul retragerii de la echipa națională, Cristiano Ronaldo va avea 37 de ani. Competiția din Qatar se va desfășura la finalul anului viitor: între 21 noiembrie și 18 decembrie 2022.

ADVERTISEMENT

La nivel de club, Cristiano Ronaldo a declarat în repetate rânduri că vrea să evolueze cât mai mult, poate până la 40 de ani. El a explicat într-un interviu acordat anul trecut ce fel de mentalitate are:

“Pentru a realiza ceea ce sunt în fotbal a fost nevoie de mulţi ani de muncă, dăruire și pasiune. Nu e adevărat că îmi place să fiu numărul unu. Eu vreau să fiu numărul 1 și o voi face 100%. Mulți spun că sunt obsedat de muncă și antrenament. Nu este așa. Sunt obsedat de succes, ceva complet diferit”, a explicat Ronaldo.

 

ADVERTISEMENT