Fotbal international

Cristiano Ronaldo, antrenor pentru o zi. Jesse Lingard a fost vrăjit de lusitan. Video

10.06.2020 | 16:28
Cristiano Ronaldo antrenor pentru o zi Jesse Lingard a fost vrajit de lusitan Video
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a ajuns la Manchester United în 2003 şi a fost antrenor de copii pentru o zi, într-un artificiu de marketing al clubului de pe Old Trafford.

Jesse Lingard, antrenat de Cristiano Ronaldo. Se întâmpla în 2003

Cristiano Ronaldo avea numai 18 ani când a fost transferat la Manchester United de sir Alex Ferguson de la Sporting Lisabona, pentru suma de 19 milioane de euro. Cele două echipe jucaseră un amical cu câteva zile înainte, iar managerul scoţian a fost extrem de impresionat de calităţile tânărului lusitan.

ADVERTISEMENT
Ronaldo a impresionat asistenţa. Lingard, primul din stânga este vrăjit. FOTO: captură
Ronaldo a impresionat asistenţa. Lingard, primul din stânga este vrăjit. FOTO: captură

Mândru de achiziţia sa şi dornic să îl integreze cât mai repede în cadrului clubului, Alex Ferguson l-a trimis pe Cristiano Ronaldo la antrenamente, să le arate puştilor din academie cum stă treaba cu mingea.

Printre copiii aflaţi la baza de pregătire se afla şi unul mic de statură, cel mai mic de altfel, tuns scurt şi foarte atent la ce făcea Ronaldo cu balonul. Era Jesse Lingard, actualul component al lui Manchester United.

ADVERTISEMENT

În videoclip se observă cum Ronaldo, care nu vorbea încă limba engleză, le arată micuţilor trucuri cu mingea la picior. Rapiditatea execuţiilor însă îi lasă cu gura căscată atât pe cei mici, cât şi pe antrenorul acestora.

Într-un miniinterviu, Ronaldo îşi face şi o scurtă descriere: „Cred că aşa joc eu. De când eram mic, la Madeira, am fostul genul de jucător care provoacă duelurile unu-la-unu. Aşa sunt eu şi mereu am făcut asta“.

ADVERTISEMENT

Nici Alex Ferguson nu lipseşte. „Viteza lui cu mingea la picior, cu ambele picioare, controlul balonului, deciziile pe care le ia, felul în care joacă şi pe alte poziţii… Cred că asta m-a determinat să fac transferul“, a povestit legendarul manager.

A urmat apoi un joc-şcoală: Ronaldo contra tuturor, copiii pornind cu un uşor avantaj. Nimeni nu-şi imagina atunci, că 15 ani mai târziu, Jesse Lingard şi Cristiano Ronaldo vor fi adversari pe cea mai mare scenă a fotbalului: Champions League.

ADVERTISEMENT

Pe 7 noiembrie 2018, Juventus deschidea scorul prin Cristiano Ronaldo în minutul 65. Un şut din prima, după o minge înaltă primită din spate. Lusitanul a sărbătorit arătându-şi muşchii… de pe abdomen.

Video cu rezumatul partidei Juventus – Manchester United, din 7 noiembrie 2018

Jesse Lingard a fost cel care s-a bucurat la final, pentru că formaţia sa a întors rezultatul şi a câştigat cu 2-1. Mai mult, a doua zi l-a ironizat pe cel care i-a fost idol în copilărie.

Cristiano Ronaldo a jucat 6 ani pe Old Trafford, câştigând de 3 ori Premier League şi o dată Champions League în 2008. Întrebat despre o eventuală revenire a starului portughez la clubul englez, Jesse Lingard a mărturisit: „Mi-ar plăcea să-l aducă înapoi pe Ronaldo. A fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai planetei în ultimii 10 ani. A mai fost aici şi ar trebui să se reintegreze imediat. Când eram mic, m-am bucurat să îl văd în tricoul lui Manchester, aşa că, personal, aş fi încântat să joc împreună cu el“.

ADVERTISEMENT