Sport

Cristiano Ronaldo bagă Manchester United în faliment! Datorii uriașe și fond imens de salarii pentru „diavoli”

După revenirea lui Cristiano Rolando la Manchester United, fondul salarial a crescut cu 117 milioane de euro. De asemenea, clubul are datorii imense, iar veniturile clubului au crescut foarte puțin.
02.03.2022 | 10:41
Cristiano Ronaldo baga Manchester United in faliment Datorii uriase si fond imens de salarii pentru diavoli
ADVERTISEMENT

O dată la 3 luni, clubul englez Manchester United face public bilanțul cheltuielilor, iar cifrele din ultimul trimestru al anului 2021, mai precis după revenirea lui Cristiano Ronaldo pe Old Trafford, arată o creștere a salariilor cu 117 milioane de euro.

Manchester United are o datorie de 592 milioane de euro

Manchester United a făcut public un nou bilanț contabil, așa cum procedează o dată la 3 luni, cel mai recent fiind valabil pentru ultimul trimestru al anului 2021. Iar cifrele arată pierderi imense.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a revenit la Manchester United în septembrie 2021, iar salariul lui este de aproximativ 616.000 de euro pe săptămână, conform thesun.co.uk. De asemenea, portarul David De Gea primește circa 450.000 de euro pe săptămână.

Per total, creșterea salariilor pe ultimul trimestru din 2021 este de 117 milioane euro. Această sumă reprezintă, conform oficialilor clubului, „investiții în echipa de seniori”.

ADVERTISEMENT

Conform bilanțului din luna noiembrie, Manchester plătea jucătorilor, anual, 424 de milioane de euro, dar acum cifra este de 469 de milioane de euro. Nu doar salariul lui Cristiano Ronaldo „atârnă” greu, ci și cele pe care le încasează Jadon Sancho sau Raphael Varane.

Manchester United a dezvăluit și care este datoria clubului: 592 de milioane de euro, în creștere cu 8,6% față de același trimestru din 2020.

ADVERTISEMENT

Veniturile clubului au crescut, în ultimele 6 luni, cu 7,3%

Conform documentului publicat, Manchester United a plătit o compensație de aproape 8,4 milioane de euro antrenorului Ole Gunnar Solskjaer, după ce acesta a fost demis și înlocuit cu Ralf Rangnick.

De partea cealaltă, veniturile pe jumătate de an ale clubului au crescut cu 7,3% față de aceeași perioadă din 2021, până la 222 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Rezultatele reflectă puterea continuă a veniturilor noastre din sponsorizare, susținută de un angajament record al fanilor digitali, pe lângă revenirea unor operațiuni mai normalizate în ziua meciului.

„Așteptăm cu optimism restul anului fiscal”, a declarat Richard Arnold, noul director executiv al clubului.

ADVERTISEMENT