Sport

Cristiano Ronaldo pierde teren în fața lui Lionel Messi. Atacantul lui PSG a egalat încă un record deținut de lusitan

Lionel Messi a egalat încă un record deținut de Cristiano Ronaldo. Starul argentinian a înscris în partida câștigată de PSG, scor 3-1 cu Lens în Ligue 1.
16.04.2023 | 18:20
Cristiano Ronaldo pierde teren in fata lui Lionel Messi Atacantul lui PSG a egalat inca un record detinut de lusitan
Lionel Messi a egalat un nou record deținut de Cristiano Ronaldo. Foto: Getty Images.
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo s-a transferat la începutul anului la Al-Nassr, în Arabia Saudită. Astfel, cvintuplul Balon de Aur nu își mai poate apăra o parte dintre recordurile deținute în fotbalul european. Lionel Messi a egalat un record deținut de starul lusitan după golul din victoria lui PSG, scor 3-1 cu Lens.

Lionel Messi a egalat încă un record deținut de Cristiano Ronaldo

PSG a obținut trei puncte importante în fața lui Lens, principala urmăritoare din Ligue 1. Echipa antrenată de Christophe Galtier, care se află pe un butoi de pulbere pe Parc de Princes, s-a impus cu 3-1 după golurile marcate de Mbappe, Vitinha și Messi, și s-a distanțat la nouă puncte de locul 2.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a înscris excepțional în minutul 40 al partidei cu Lens cu un șut de la marginea careului. Astfel, cu ultima reușită din tricoul lui PSG, argentinianul l-a egalat pe Cristiano Ronaldo la numărul de goluri marcate în primele cinci campionate europene (495).

Totuși, campionul mondial îl va depăși pe Cristiano Ronaldo din acest punct de vedere, deoarece mai are nevoie doar de un gol. De cealaltă parte, portughezul nu își poate apăra recordul, deoarece evoluează la Al-Nassr în Orientul Mijlociu.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo pierde teren. Lionel Messi doboară record după record în fotbalul european

Performanța lui Messi vine la o săptămână după ce a stabilit un alt record. Cu golul marcat în victoria lui PSG, scor 2-0 cu Nice, argentinianul a devenit fotbalistul cu cele mai multe înscrise pentru cluburile europene (702). La numărul de reușite se adaugă și golul marcat de Messi în partida cu Lens.

Cristiano Ronaldo a rămas cu 701 goluri marcate în Europa pentru Sporting Lisabona, Manchester United, Real Madrid și Juventus. Lionel Messi a înscris 474 de goluri la Barcelona și are 21 de reușite la PSG.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Cristiano Ronaldo a marcat 84 de goluri în prima perioadă de la Manchester United, a înscris 311 goluri la Real Madrid și alte 81 la Juventus. În a doua perioadă petrecută în tricoul „diavolilor”, lusitanul a punctat de 19 ori.

Lionel Messi nu i-a salutat pe fanii lui PSG la meciul cu Lens

Lionel Messi continuă războiul cu fanii lui PSG, după ce susținătorii echipei din capitala Franței l-au huiduit la ultimele meciuri. După fluierul de final al partidei cu Lens, starul argentinian a mers direct la vestiare și nu i-a salutat pe fanii prezenți pe Parc des Princes.

ADVERTISEMENT

Nu ar fi pentru prima oară când argentinianul recurge la acest gest. Potrivit presei din Franța, o parte din fanii campioanei Franței îi reproșează lui Lionel Messi că nu se ridică la nivelul pe care l-a atins în tricoul Barcelonei.


  • Cotă NETBET pentru PSG: 1,78 este cota pentru „GG” la meciul Angers – PSG

ADVERTISEMENT