Sport

Anunț-șoc în Franța: Christophe Galtier a fost arestat în urma unui scandal rasist! Detalii de ultimă oră

Christophe Galtier trăiește clipe de coșmar. A fost arestat alături de fiul său într-un doar în care este acuzat de discriminare rasială și pe baza religiei
30.06.2023 | 14:00
Anuntsoc in Franta Christophe Galtier a fost arestat in urma unui scandal rasist Detalii de ultima ora
Christophe Galtier a plecat de la Nice în vara lui 2022. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
30-06-2023
11:11

Christophe Galtier, arestat în Franța

Pe picior de plecare de la PSG, Christophe Galtier a mai primi o lovitură după ce a fost arestat de poliția franceză alături de fiul său, anunță RMC Sport. Antrenorul campioanei din Ligue 1 este acuzat de „discriminare pe baza rasei sau apartenenței la o religie”.

Ancheta are ca obiect perioada în care Galtier era antrenorul lui OGC Nice, a și confirmat Xavier Bonhomme pentru AFP, adăugând că percheziţiile „sunt în curs la sediul clubului OGC Nice”. Știrea fusese anunțată inițial de către Nice Matin.

Galtier i-a transmis un e-mail directorului clubului OGC Nice, Julien Fournier, în care făcea referire la o parte din jucătorii echipei de pe Coasta de Azur: „Trebuie ţinut cont de realitatea oraşului şi că nu poate avea atâţia negri şi musulmani în echipă”, însă tehnicianul a negat vehement acuzațiile. Mesajul ar fi ajuns în posesia lui Dave Brailsford, directorul sportiv al lui Ineos, grupul petrochimic care deţine clubul din Nisa.

 

Neymar Jr. și Kylian Mbappe ar putea rămâne fără antrenor mai repede decât s-a vehiculat. PSG vrea să-l dea afară pe Christophe Galtier. Tehnicianul în vârstă de 56 de ani este protagonistul unui mare scandal de rasism în fotbalul francez.

Neymar și Mbappe rămân fără antrenor! PSG vrea să-l dea afară pe Galtier

Presa din Franța a scris în urmă cu o săptămână că antrenorul francez are zilele numărate din cauza eliminării PSG-ului din Liga Campionilor. Totuși, situația a luat o întorsătură radicală după dezvăluirile făcute de Daniel Riolo, jurnalistul de la RMC Sport.

ADVERTISEMENT

Christophe Galtier este acuzat de rasism în perioada 2021-2022, când antrenorul francez s-a aflat pe banca lui Nice. „Christophe Galtier a intrat în birou și l-a salutat pe fiul său (n.r. agentul tehnicianului), care tocmai îmi spusese că ’puteți verifica împreună cu tata ce v-am zis’.

Odată plecat fiul, l-am întrebat pe Christophe dacă totul este adevărat. Mi-a răspuns că da și că trebuie să țin cont de realitatea orașului. Concluzia: ’Nu putem avea atât de mulți negri și musulmani în echipă’”, a spus jurnalistul Daniel Riolo.

ADVERTISEMENT

Julien Fournier, acuzații extrem de dure la adresa lui Christophe Galtier

În toamna anului trecut, Julien Fournier, fostul director sportiv al lui Nice, și Christophe Galtier s-au certat, însă primul a refuzat să intre în detalii. Jurnalistul de la RMC Sport a intrat în posesia unui mail pe care Julien Fournier l-ar fi trimis lui Dave Brailsford, patronul clubului francez.

”Aseară am fost la restaurant și toată lumea mi-a sărit în cap, zicându-mi că noi avem o echipă de negri. ’Julien, trebuie să realizezi în ce oraș trăim, iar formația noastră nu corespunde cu ceea ce vor oamenii, cum nu corespunde nici cu ceea ce vreau eu’.

ADVERTISEMENT

Nu avea niciun argument sportiv, doar religia sau culoarea pielii”, sunt acuzațiile extrem de grave la adresa antrenorului de la PSG. Christophe Galtier mai are contract cu liderul din Ligue 1 până în vara anului 2024.

Christophe Galtier va fi demis de la PSG dacă va fi găsit vinovat

PSG a deschis o anchetă pentru a clarifica scandalul în care protagonistul este Galtier, iar dacă va fi găsit vinovat, Al-Khelaïfi ia în calcul să îl dea afară pe tehnicianul de 56 de ani de la PSG, anunță sport.es. „De ce m-am certat cu Galtier? Sunt lucruri grave.

ADVERTISEMENT

Sincer, dacă scot la lumină cauza reală a conflictului, Christophe nu va mai intra în niciun vestiar, nici în Franța, nici în Europa. Se leagă indirect de fotbal, sunt lucruri care m-au afectat profund”, declara Julien Fournier în 2022, după cearta cu Galtier.

ADVERTISEMENT