Sport

Cristiano Ronaldo poate scrie istorie și în Arabia Saudită! Recordurile care sunt la îndemâna starului portughez

Cristiano Ronaldo (37 de ani) poate schimba fotbalul din Arabia Saudită și din Asia în cei 2 ani și 6 luni la Al-Nassr. Lista recordurilor pe care le poate doborî portughezul.
07.01.2023 | 13:13
Cristiano Ronaldo poate scrie istorie si in Arabia Saudita Recordurile care sunt la indemana starului portughez
Cristiano Ronaldo ar putea depăși cel puțin 5 recorduri și în fotbalul din Arabia Saudită și Asia. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a scris deja istorie prin transferul la Al-Nassr, devenind cel mai bine plătit sportiv din toate timpurile, însă atacantul în vârstă de 37 de ani poate schimba definitiv fotbalul saudit.

Cristiano Ronaldo poate rescrie istoria fotbalului din Arabia Saudită și din Asia

Starul portughez nu poate debuta încă la Al-Nassr, însă are la dispoziție minim doi ani și jumătate pentru a doborî o serie de recorduri.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo trebuie să marcheze minim 186 de goluri pentru a deveni cel mai bun marcator din istoria campionatului din Arabia Saudită și să îl egaleze pe Majed Abdullah, fosta legendă a lui Al-Nassr și a naționalei saudite. Atacantul saudit a reușit peste 250 de goluri în 20 de ani la Al-Nassr și e greu de crezut că Ronaldo are vreo șansă să depășească această cifră.

Chiar dacă nu va reuși să îl depășească pe Majed Abdullah, Cristiano Ronaldo are nevoie de 93 de goluri pentru a intra în top zece cei mai buni marcatori. Cristiano Ronaldo poate deveni și jucătorul cu cele mai multe goluri reușite într-un sezon: 35 și să îl depășească pe marocanul Abderrazak Hamdallah, care a stabilit această performanță în sezonul 2018-2019 la Al-Nassr.

ADVERTISEMENT

În actuala ediție de campionat, Cristiano Ronaldo poate deveni golgheter. Pe primul loc în clasamentul marcatorilor se află brazilianul Talisca (9 goluri). Fostul vârf al lui Manchester United mai are la dispoziție 13 etape să reușească această performanță.

Cristiano Ronaldo poate scrie istorie și în Liga Campionilor Asiei

Al-Nassr e pe primul loc în Arabia Saudită cu 26 de puncte după 11 etape, cu un punct peste Al-Shabab și are șanse mari să se califice în Liga Campionilor Asiei.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo trebuie să marcheze 44 de goluri în doi ani și jumătate pentru a deveni golgheterul absolut al competiției. Muntenegreanul Dejan Demjanovic, atacantul lui Galatasaray, a reușit să marcheze cele mai multe goluri în Liga Campionilor Asiei: 43 în 79 de paride, pentru patru echipe diferite.

În acest top se mai află sud-coreeanul Dong-gook Lee (37 de goluri în 74 de meciuri pentru Jeonbuk Hyundai Motors) și brazilianul cu cetățenie chineză Elkeson (31 de goluri în 72 de meciuri pentru GZ Evergrande și GuaZ FC).

ADVERTISEMENT

De câte meciuri are nevoie Cristiano Ronaldo să devină jucătorul străin cu cele mai multe meciuri în Arabia Saudită

În Arabia Saudită au început să ajungă din ce în ce mai mulți fotbaliști din Europa și America de Sud. Cristiano Ronaldo poate deveni internaționalul cu cele mai multe meciuri în campionatul saudit dacă va evolua în 192 de meciuri.

Sirianul Jehad Al-Hussain este jucătorul cu cele mai multe apariții: 191 de meciuri pentru Najran SC, Al-Taawoun FC și Al-Raed. Recordul pentru un european este deținut tot de către un portughez: Sandro Manoel.

Brazilian la origini, mijlocașul a evoluat în 162 de meciuri pentru Al-Taawoun și Al-Fateh. În orice caz, Cristiano Ronaldo poate deveni fără probleme jucătorul portughez cu cele mai multe goluri marcate în Arabia Saudite. Are nevoie de doar 26 de goluri pentru a-l depăși pe Fabio Abreu, fostul jucător al lui Al-Batin.

Cristiano Ronaldo poate deveni și unul dintre cei mai în vârstă marcatori din campionatul Arabiei Saudite. Fostul jucător al lui Manchester United va avea la finalul contractului cu Al-Nassr aproape 40 de ani!

Deși e aproape imposibil să îl depășească pe Essam El Hadary, fostul jucător al lui Al-Taawoun, care a marcat la 44 de ani, 10 luni și 25 de zile, Cristiano Ronaldo poate deveni unul dintre cei mai vârstnici marcatori din campionatul saudit. La primul gol pe care îl va marca la Al-Nassr, portughezul îl va depăși pe Abdulaziz Al-Khathran, care a marcat pentru Al-Wehda la 37 de ani, o lună și 16 zile.

Recordurile lui Cristiano Ronaldo din Europa, în pericol din cauza lui Lionel Messi

Pe de altă parte, Cristiano Ronaldo ar putea pierde câteva recorduri în fața lui Messi, pe care le deține în cele mai importante campionate din Europa, dar mai ales în grupele Champions League.

Principalul pericol este chiar marele său rival, Lionel Messi. Starul naționalei Argentinei și al lui PSG poate doborî cinci recorduri ale lui Cristiano Ronaldo.

Portughezul este cel mai bun marcator în top cinci campionate din Europa cu 495 de goluri, cu opt mai mult decât Lionel Messi. Cel mai probabil atacantul lui PSG va reuși să îl depășească în acest sezon.

Messi îi poate depăși și recordul de goluri la echipele de club din Europa. Cristiano a marcat 701 goluri (50 de reușite Real Madrid, 145 de goluri Manchester United, 101 de reușite Juventus și 5 goluri în tricoul lui Sporting Lisabona), în timp ce Messi are cu doar șase goluri mai puțin.

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor

Cristiano Ronaldo a marcat 140 de goluri în UEFA Champions League, în timp ce Lionel Messi a marcat 129 de goluri. Tot atacantul portughez e și cel mai bun pasator din Liga Campionilor, însă Lionel Messi mai are nevoie de un singur assist pentru a-l egala.

E interesant de văzut dacă Lionel Messi va reuși să îl depășească pe Cristiano Ronaldo și la numărul de goluri marcate pentru echipa națională. Cristiano a marcat 118 goluri pentru Portugalia, în timp ce Messi are 98 de reușite pentru Argentina.

  • 5 recorduri poate doborî Cristiano Ronaldo în fotbalul din Arabia Saudită și din Asia
ADVERTISEMENT