Sport

Ce șanse are Leo Messi să-l depășească pe Cristiano Ronaldo după transferul la Al-Nassr. Cinci recorduri ale portughezului care sunt în mare pericol

Lionel Messi profită de pe urma transferului lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr. Campionul mondial îl poate depăși pe atacantul portughez la cinci capitole.
03.01.2023 | 19:57
Ce sanse are Leo Messi sal depaseasca pe Cristiano Ronaldo dupa transferul la AlNassr Cinci recorduri ale portughezului care sunt in mare pericol
Șansele lui Lionel Messi să-l depășească pe Cristiano Ronaldo după transferul la Al-Nassr. Sursă foto: Colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo s-a transferat la Al-Nassr după ce a semnat cel mai mare contract din istoria fotbalului și va încasa aproximativ 200 de milioane de euro pe sezon. Totuși, atacantul portughez pierde din punct de vedere sportiv, iar cinci dintre recordurile deținute pot fi depășite în viitorul apropiat de Lionel Messi.

Cinci recorduri ale lui Cristiano Ronaldo pot fi depășite de Lionel Messi după transferul portughezului la Al-Nassr

Cristiano Ronaldo s-a confruntat cu multe momente tensionate în ultimele luni, pornind de la interviul exploziv acordat lui Piers Morgan și plecarea de la Manchester United, până la statutul de rezervă pe care a fost nevoit să îl accepte la Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT

Inițial, cvintuplul Balon de Aur a negat transferul la Al-Nassr, însă în cele din urmă va îmbrăca tricoul saudiților care îi oferă un contract uriaș de 200 de milioane de euro. În perioadele petrecute la Real Madrid, Juventus sau Manchester United, starul portughez s-a dovedit a fi unul dintre cei mai prolifici atacanți din toate timpurile.

Totuși, odată cu transferul la Al-Nassr, recordurile superstarului portughez sunt puse în pericol. Lionel Messi, aflat într-o formă excelentă după câștigarea Cupei Mondiale din Qatar, îl poate devansa pe Ronaldo și își poate adjudeca cinci dintre cele mai prestigioase recorduri deținute de lusitan.

ADVERTISEMENT

Șansele lui Lionel Messi să-l depășească pe Cristiano Ronaldo. Superstarul lusitan, cel mai bun marcator în primele cinci ligi ale Europei

Cristiano Ronaldo este cel mai bun marcator în primele cinci ligi europene, ierarhie alcătuită din Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1. Despărțirea prematură de Manchester United nu i-a permis lui Cristiano Ronaldo să atingă borna celor 500 de goluri marcate în cele mai tari campionate din Europa.

Astfel, Cristiano Ronaldo a marcat până acum 495 de goluri, dintre care 311 în La Liga, 103 în Premier League și 81 în Serie A. Doar opt reușite îl separă pe atacantul portughez de Lionel Messi care a înscris 487 de goluri, 474 în La Liga și 13 în Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Un alt capitol la care Lionel Messi poate trece în fața lui Cristiano Ronaldo se referă la numărul de goluri marcate în fotbalul european la echipa de club. Cristiano Ronaldo a marcat 701 goluri, 450 de reușite pentru Real Madrid, 145 de goluri pentru „diavolii roșii”, 101 de reușite pentru Juventus și 5 goluri în tricoul lui Sporting. Lionel Messi este doar la 6 goluri în spate și, cel mai probabil, va reuși să depășească recordul lui Ronaldo.

Lionel Messi, în pole-position pentru a-l depăși pe Cristiano Ronaldo după transferul la Al-Nassr, la numărul de goluri marcate în Champions League

Cristiano Ronaldo este cel mai bun marcator din istoria Champions League, cu 140 de goluri. Lionel Messi a reușit să marcheze de 129 de ori în cea mai titrată competiție inter-cluburi din Europa.

ADVERTISEMENT

Un alt capitol pe care proaspătul campion mondial cu naționala Argentinei la Cupa Mondială îl poate depăși este numărul de pase decisive în Liga Campionilor.

Deși, în întreaga carieră, Messi are cu aproximativ 100 de assist-uri mai mult decât Cristiano Ronaldo, starul lui Al-Nassr deține recordul pentru cele mai multe pase decisive în Liga Campionilor. Lionel Messi are de recuperat o singură pasă decisivă pentru a-l egala pe Cristiano Ronaldo, care a pasat decisiv de 41 de ori.

Lionel Messi îl poate depăși pe Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din toate timpurile în tricoul echipei naționale

Cristiano Ronaldo este cel mai prolific marcator pentru echipa națională cu 118 goluri în tricoul Portugaliei. Rămâne de văzut dacă superstarul lusitan va continua să își ajute echipa rămasă fără antrenor după despărțirea de Fernando Santos și cu care Ronaldo a câștigat Campionatul European din 2016.

De cealaltă parte, Lionel Messi și-a schimbat decizia de a se retrage din naționala Argentinei, imediat după câștigarea Cupei Mondiale 2022. Septuplul Balon de Aur are 98 de reușite în tricoul selecționatei Albiceleste, la 20 de lungimi în spatele portughezului.

Totuși, misiunea de a-l depăși pe Ronaldo rămâne în picioare, ținând cont că Lionel Messi a marcat 18 goluri în 14 apariții pentru naționala lui Lionel Scaloni în 2022.


  • Cota NETBET pentru PSG: 2,70 este cota pentru „ambele marchează” la meciul Chateauroux – PSG! 

ADVERTISEMENT