Sport

Un nou record pentru Lionel Messi. L-a depășit și pe Cristiano Ronaldo

Lionel Messi a reușit un nou record după ultimul meci la Inter Miami. Argentinianul l-a depășit chiar și pe 'rivalul' său, Cristiano Ronaldo.
08.08.2023 | 23:12
Un nou record pentru Lionel Messi La depasit si pe Cristiano Ronaldo
Lionel Messi la Inter Miami, în meciul cu FC Dallas.
ADVERTISEMENT

În luna iulie a acestui an, argentinianul a debutat pentru Inter Miami contra celor de la Cruz Azul. De atunci, legenda Barcelonei a marcat goluri pe bandă rulantă. Acest lucru i-a adus un nou record lui Messi, care a marcat o dublă și în meciul cu FC Dallas. Prin reușitele lui Lionel, echipa lui David Beckham a reușit să ajungă în sferturile de finală ale Cupei Ligii. Competiția găzduiește cele mai bune echipe din America de Nord, Canada și Mexic.

Cel mai constant marcator din istorie

Performanța jucătorului de la Inter Miami s-a realizat după două goluri superbe, marcate în ultima partidă din Cupa Ligii. Site-ul de specialitate, Transfermarkt, a făcut o statistică care duce la un nou record pentru Messi. Cel mai titrat fotbalist din lume a atins o nouă performanță, fiind jucătorul care a marcat cel puțin 20 de goluri pe an, în ultimii 17 din cariera sa.

ADVERTISEMENT

Messi peste Ronaldo în cartea recordurilor

Tot în MLS, Messi a mai reușit o performanță de cartea recordurilor. De la venirea sa în America, Lionel a adus un plus valoare lui Inter Miami pe teren, dar și în afara lui. Prin sosirea sa la echipa lui David Beckham, argentinianul a crescut enorm vânzările clubului din SUA. Inter Miami a vândut cele mai multe tricouri din istorie, iar vânzarea biletelor este la cote maxime, chiar dacă sunt cele mai scumpe din Major League Soccer.

Această performanță, realizată prin prisma lui Lionel Messi, a depășit orice record in istoria sportului american și a fost înregistrat pe numele său și în Guinness Book (cartea recordurilor). Prin acest succes, Messi l-a depășit pe Cristiano Ronaldo în topul fotbaliștilor cu cele mai multe recorduri.

ADVERTISEMENT

41 de recorduri pentru argentinian și 40 pentru portughez. Pe următoarele locuri sunt Lewandowski cu 9, Mbappe cu 5 și Neymar cu 4. Ronaldo a fost surclasat de Messi chiar în domeniul preferat al lui Cristiano. “Ce pot să zic, recordurile mă urmăresc”, spunea atacantul lui Al-Nassr după ce a depășit borna fotbaliștilor cu cele mai multe goluri pentru echipa națională. Lucru care arată faptul că legenda lui Real Madrid era obișnuită cu astfel de performanțe individuale, realizate în cariera sa.

Dublă după dublă pentru Messi la Inter Miami

Argentinianul ajuns la 36 de ani a avut un impact major la Inter Miami. După ce a reușit să doboare recordul de vânzări din America, la nivel de sport, Lionel își arată valoarea și la nivel de joc. De la venirea sa, Messi a marcat 7 goluri și a oferit o pasă de gol în 4 meciuri. Decarul lui Inter a marcat un singur gol la debut, contra celor de la Cruz Azul.

ADVERTISEMENT

În următoarele 3 meciuri, jucătorul cu cele mai multe baloane de aur a marcat câte două goluri în fiecare partidă. Lionel își ajută foarte mult echipa, însă la rândul său este și el ajutat de foștii săi coechipieri de la Barcelona. Ambii, Sergio Busquets și Jordi Alba, i-au oferit pase de gol lui Messi, la fel ca în vremea când cei 3 evoluau la clubul catalan.

Messi o duce pe Inter Miami în sferturile de finală

Inter Miami nu a avut un meci ușor cu FC Dallas. Messi și compania au terminat la egalitate, scor 4-4, în timpul regulamentar al partidei din Cupa Ligii. Lionel și-a ajutat colegii din față să marcheze, iar el a reușit o super dublă. Cu toate astea, acest lucru nu a fost suficient, deoarece defensiva nu a reușit să oprească cele 4 goluri primite.

ADVERTISEMENT

Astfel, partida a ajuns la penalty-uri, acolo unde argentinianul a deschis scorul pentru Inter Miami. Din fericire pentru echipa antrenată de Gerardo Martino și ceilalți fotbaliști de la Inter i-au urmat exemplul. Miami a învins la loviturile de pedeapsă, scor 5-3, iar echipa lui David Beckham a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Ligii.

 

ADVERTISEMENT