Sport

Cristiano Ronaldo iese la atac după ce cazul în care era acuzat de viol a fost clasat. Portughezul cere daune

Cristiano Ronaldo (37 de ani) este nevinovat. Procesul civil intentat de un fost fotomodel american pentru viol împotriva a fost respins de o judecătoare din SUA.
11.06.2022 | 21:22
Cristiano Ronaldo iese la atac dupa ce cazul in care era acuzat de viol a fost clasat Portughezul cere daune
Plângerea pentru viol împotriva lui Cristiano Ronaldo a fost clasată. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
30-06-2022
09:13

Ronaldo cere daune de la avocatul lui Kathryn Mayorga

Superstarul Cristiano Ronaldo, care a scăpat de acuzația de viol, a decis să ceară despăgubiri din partea avocatului lui Kathryn Mayorga, care a folosit în proces dovezi obținute fraudulos.

Conform ESPN, reprezentatul portughezului, Peter Christiansen, a depus un act la tribunal prin care cere despăgubiri de 620.000 de dolari pentru clientul să din partea avocatului Leslie Mark Stovall.

Acesta a utilizat informații confidențiale și privilegiate, astfel că judecătorul Jennifer Dorsey a decis închiderea definitivă a procesului în care se judeca cazul în care Ronaldo era acuzat de viol. Dorsey l-a învinui pe avocatul Stovall de ”abuzuri și eludare flagrantă de informații”.

Cristiano Ronaldo (37 de ani) a primit o veste excelentă, chiar dacă n-a fost inclus în lotul Portugaliei pentru ultimul meci, cu Elveția, din UEFA Nations League. Procesul civil intentat de un fost fotomodel american pentru viol împotriva sa a fost respins de o judecătoare din SUA, potrivit unei hotărâri judecătorești consultate sâmbătă, 11 iunie, de AFP, după cum anunță Le Figaro.

Cristiano Ronaldo este nevinovat. Superstarul lui Manchester United a scăpat de acuzația de viol

Vineri, 10 iunie, judecătoarea de la un tribunal din Nevada a închis cazul, după câteva nereguli majore reproșate avocatului reclamantei Kathryn Mayorga, care l-a acuzat pe Cristiano Ronaldo că a violat-o în 2009 într-un hotel din Las Vegas.

ADVERTISEMENT

În decizia judecătoarei se arată că respingerea totală a unui caz, fără posibilitatea de a-l depune din nou, este o sancțiune severă, iar superstarul portughez a fost prejudiciat de comportamentul avocatului femeii, Leslie Mark Stovall.

Judecătoarea Jennifer Dorsey a explicat că Stovall a folosit „documente deturnate”, care au fost „țesute în însăși structura” cazului reclamantei, ceea ce înseamnă că acesta trebuia să fie respins definitiv.

ADVERTISEMENT

Justiția americană decisese să nu-l urmărească penal pe Ronaldo în 2019 din cauza lipsei de probe.

Avocata presupusei victime a cerut ca portughezul să fie arestat

La începutul acestui an, avocata Leslie Mark Stovall a cerut ca atacantul lui Manchester United trebuia să fie arestat. Apărătoarea lui Kathryn Mayorga a declarat că un procuror districtual a primit mandatul de arestare lui Cristiano Ronaldo, semnat de polițiștii din Las Vegas, fără să vrea însă să judece cazul.

ADVERTISEMENT

Avocata transmis că Steve Wolfson, procuror districtual din comitatul Clark „a refuzat să să-l pună sub acuzare (n.r. – pe Cristiano Ronaldo) după ce mandatul de arestare a fost depus la biroul procurorului districtual”.

„Nu spune de ce a decis să refuze – orice argument reprezintă pură speculație. Se încadra în prescripția răspunderii penale.

ADVERTISEMENT

Poliția a considerat că are motivul să-l pună sub acuzare pentru agresiune sexuală, iar procuratura a decis să nu facă acest lucru”,  și-a susținut Leslie Mark Stoyall cauza.

ADVERTISEMENT