Sport

Cum a scăpat Cristiano Ronaldo de acuzația de viol. Superstarul lui Manchester United, salvat de procuror: „Mandatul de arestare a fost depus”

Cristiano Ronaldo a fost acuzat de viol în 2009, iar avocata presupusei victime acuză că superstarul lui Manchester United, care ar fi trebuit să fie arestat, a fost salvat de un procuror.
18.02.2022 | 16:55
Cum a scapat Cristiano Ronaldo de acuzatia de viol Superstarul lui Manchester United salvat de procuror Mandatul de arestare a fost depus
Cristiano Ronaldo, Manchester United. FOTO: hepta,ro
ADVERTISEMENT

Kathryn Mayorga susține că a fost fost violată de Cristiano Ronaldo în anul 2009, iar Leslie Mark Stovall, avocata femeii spune că atacantul portughez ar fi trebuit să se afle după gratii.

Apărătoarea presupusei victime spune că un procuror districtual a primit mandatul de arestare a lui Ronaldo, semnat de polițiștii din Las Vegas, dar, în mod inexplicabil, nu vrut să judece cazul.

ADVERTISEMENT

The Sun a făcut publică transcrierea declarațiilor avocatei Leslie Mark Stoyall, pe care le-a oferit în instanță pe 21 septembrie 2021. Ea susține că polițiștii au avut suficiente dovezi împotriva lui Cristiano Ronaldo, acuzat că a agresat-o sexual pe Kathryn Mayorga, dar că au întâmpinat un obstacol puternic.

Cristiano Ronaldo, salvat de închisoare de un procuror? Avocata presupusei victime face dezvăluiri

Avocata susține că Steve Wolfson, procuror districtual din comitatul Clark „a refuzat să să-l pună sub acuzare (n.r. – pe Cristiano Ronaldo) după ce mandatul de arestare a fost depus la biroul procurorului districtual”.

ADVERTISEMENT

„Nu spune de ce a decis să refuze – orice argument reprezintă pură speculație. Se încadra în prescripția răspunderii penale.

Poliția a considerat că are motivul să-l pună sub acuzare pentru agresiune sexuală, iar procuratura a decis să nu facă acest lucru”, a susținut Leslie Mark Stoyall.

ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor britanici, Steve Wolfson este procurorul principal din Las Vegas.

375 de mii de dolari pentru tăcerea lui Kathryn Mayorga

Acuzația de viol datează din vara lui 2009, când polițiștii din Las Vegas au fost alertați de către Kathryn Mayorga. La vremea respectivă, femeia nu a dezvăluit identitatea agresorului, iar cazul a fost închis.

În 2010, femeia a primit 375 de mii de dolari din partea lui lui Cristiano Ronaldo pentru a renunța la proces. Cazul a fost însă redeschis de avocați în august 2018, pe motiv că respectivul contract e nul deoarece clienta lor ar fi fost supusă presiunilor (fără dovezi, spune judecătorul) ca să fie de acord.

ADVERTISEMENT

Cvintuplul Balon de Aur a negat de fiecare dată acuzațiile de viol care i s-au adus. Portughezul susține că raportul a fostt „total consimțit”.

În 2019, procurorul Steve Wolfson a anunțat că ceea ce a declarat Mayorga „nu poate fi probat dincolo de orice dubiu rațional” și, din acest motiv, nu a continuat urmărirea penală.

ADVERTISEMENT