Sport

Cristina Bucșa, marea surpriză de la Australian Open! A eliminat-o pe Bianca Andreescu și o așteaptă în turul următor pe Iga Swiatek

Cristina Bucșa (25 de ani, 100 WTA) a reușit cea mai bună perfomanță din carieră și s-a calificat în turul trei la Australian Open, după ce a eliminat-o pe Bianca Andreescu.
18.01.2023 | 16:56
Cristina Bucsa marea surpriza de la Australian Open A eliminato pe Bianca Andreescu si o asteapta in turul urmator pe Iga Swiatek
Cristina Bucșa e pe locul 100 în clasamentul mondial. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cristina Bucșă este una dintre marile surprize de la turneul de Grand Slam de la Australian Open. Sportiva din Republica Moldova e acum în turul al treilea.

Cine e Cristina Bucșa, anonima din Chișinău care a eliminat-o pe Bianca Andreescu la Australian Open

Cristina Bucșa, jucătoarea născută la Chișinău, a reușit cea mai mare victorie din carieră împotriva Biancăi Andreescu, canadianca de origine română (22 de ani, 43 WTA), scor 2-6, 7-6(7), 6-4.

ADVERTISEMENT

Sportiva care a împlinit 25 de ani pe 1 ianuarie 2023 reprezintă Spania și locuiește în Torrelavega. Nu îi plac rețelele de socializare și are doar un cont de Facebook unde comunică strict pentru antrenamente cu ceilalți jucători: „Nu e pentru mine. Eu sunt concentrată pe mine, nu îmi place să fac multe fotografii și să le arăt viața mea altor oameni. Trebuie să rămână ceva personal”.

Ba, mai mult, într-o lume a tenisului în care banii joacă și ei pe teren, Cristina Bucșa nu are nici măcar un sponsor principal: „Îmi place să fiu liberă. Nu există nimic mai frumos decât libertatea! Nu am nevoie nici de foarte multe haine. 7, tricouri, 7 perechi de pantaloni și 7 fuste sunt de ajuns pentru mine.

ADVERTISEMENT

Iar performanța sa e cu atât mai mare cu cât anul trecut nu a reușit să treacă nici de turul întâi: „O iau meci cu meci. Îmi place să părăsesc terenul cu sentimentul că m-am îmbunătățit. Sunt fericită că am intrat în top 100, dar nu e ceva stratosferic pentru mine. Am alt mod de a vedea lucrurile față de alți jucători de tenis. 

Bucșa vorbește patru limbi străine (spaniolă, română, engleză, franceză) și a studiat psihologia la Universitatea UNED, însă a fost nevoită să renunțe pentru tenisul de performanță: „Examenele coincideau cu datele turneelor de Grand Slam. A trebuit să aleg”, a declarat jucătoarea pentru Marca.com.

ADVERTISEMENT

Cum a reușit Cristina Bucșa să treacă de Bianca Andreescu

Canadianca a început tare meciul și a câștigat clar primul set, cu scorul de 6-2, în doar 29 de minute. Deși în setul și-a pierdut serviciul la primul game, a condus cu 5-1.

A ratat o minge de set și Bianca Andreescu a trimis meciul în tie-break. Bușca a salvat și ea o minge de meci și și-a adjudecat setul al doilea. În decisiv, Bucșa a condus cu 2-0, a fost egalată, iar la 2-2 a reușit încă un break. Bianca Andreescu a ratat șansa de a egala și a pierdut setul al treilea cu scorul de 4-6. Meciul a durat aproape trei ore.

ADVERTISEMENT

În turul următor va da însă peste o altă adversară de calibru: Iga Swiatek, liderul în clasamentul mondial și principala favorită a competiției. Iga Swiatek nu a avut nicio problemă în turul doi și a trecut la pas de Camila Osorio, în două seturi și e mare favorită în fața Cristinei Bucșa.

Româncele, parcurs dezamăgitor la Australian Open

Irina Begu este singura jucătoare din România rămasă în circuit în turneul de simplu de la Australian Open. Ea va juca în turul al doilea cu Lucia Bronzetti sau Laura Siegemund.

Primul turneu de Grand Slam al anului de la Australian Open se desfășoară la Melbourne în perioada 16 – 29 ianuarie 2023.

ADVERTISEMENT