Life

Cristina Ich, în centrul unui scandal monstru. Iubita lui Alex Pițurcă, afirmații controversate despre refugiații ucraineni

Cristina Ich a făcut mai multe afirmații controversate în mediul online cu privire la ajutorul pe care românii îl oferă refugiaților ucraineni. Jurnalista Aluziva a reacționat.
09.03.2022 | 11:59
Cristina Ich in centrul unui scandal monstru Iubita lui Alex Piturca afirmatii controversate despre refugiatii ucraineni
Cristina Ich și Aluziva, scandal pe Instagram. Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristina Ich este implicată într-un nou scandal pe rețelele sociale. Totul a pornit de la voluntarii care au sărit în ajutorul refugiaților din Ucraina. Urmărită de peste 830 de mii de persoane pe Instagram, „nora” lui Victor Pițurcă a sugerat că oamenii exagerează și că „devine deranjant” ajutorul oferit. Afirmațiile au supărat-o pe jurnalista Alina Greavu, alias Aluziva. implicată de-a lungul timpului în numeroase campanii umanitare.

Cristina Ich, scandal cu Aluziva pe tema refugiaților din Ucraina

După izbucnirea războiului din Ucraina, pe 24 februarie, sute de mii de persoane s-au refugiat în România. Oameni din întreaga țară s-au mobilizat pentru a le veni în ajutor. Românii au donat bani, mâncare, și-au pus casele la dispoziția refugiaților sau au mers ca voluntari la granițele cu țara vecină.

ADVERTISEMENT

Solidaritatea conaționalilor pare să o fi deranjat pe Cristina Ich, care a reacționat pe rețelele sociale. Iubita lui Alex Pițurcă nu este de acord cu faptul că ucrainenii primesc bani și mâncare tradițională. Mai mult, este de părere că oamenii fac asta ca să se laude și că actele de binefacere nu ar trebui să fie publice.

„Cine te-ar fi ajutat pe tine?”

„Voi v-ați întrebat vreodată cine ne-ar fi ajutat pe noi? Dacă n-am fi fost în NATO, cine, mă, te-ar fi ajutat pe tine? Când ne desconsideră toți, din toate punctele de vedere, suntem ultimii. Voi nu observați asta.

ADVERTISEMENT

Tu nu-ți dai seama că doi de ani de pandemie plus război, vei muri de foame tu încercând să-l ajuți pe altul. Tu și familia ta și copilul tău. Ar fi inuman să nu ajuți, ai fi ultimul om, dar voi deja exagerați și asta e deranjant.

Cu pilaful, cu sarmalele și cu mămăliga nu o să poți să ajuți. Cu gogoașa și cu mămăliga n-o să-i ajuți pe oamenii ăia să iasă din război. Stai tu liniștită!”, a spus „nora” lui Victor Pițurcă.

ADVERTISEMENT

Cristina Ich este de părere că oamenii ar trebui să-și vadă de viața lor pentru că nu au puterea și resursele necesare pentru a-i ajuta pe refugiați. Pentru a-și susține afirmațiile a dat exemplul persoanelor publice din afara țării, care nu fac altceva decât să posteze o imagine prin care anunță că susțin Ucraina.

„Nu aveți nicio putere. Nu aveți nici resursele necesare, nici puterea necesară, nici nimic, nu aveți. Și vă dați cu capul de pereți. De ce? Vă ridică pe urmă statuie. O să aibă o statuie la Aviatorilor, toți ăștia. Mâine nimeni nu-și aduce aminte de voi.”, a adăugat Cristina Ich.

ADVERTISEMENT

„Refugiat nu înseamnă sărac”

În plus, frumoasa influenceriță a transmis că refugiații care vin în România nu sunt săraci și majoritatea își permit să înceapă o nouă viață. Ea și-a format această opinie după ce a văzut că mulți ucraineni alați la vamă au mașini de lux, iar una din fetele pe care le-a ajutat era designer vestimentar.

„Refugiat nu înseamnă sărac sau mort de foame. Oamenii ăia fug de pericol. Majoritatea sunt bine, mult mai bine decât sunteți voi. Presupun că n-au venit cu chiloții în fund.”, a precizat Cristina Ich.

Aluziva a reacționat după afirmațiile Cristinei Ich

Jurnalista Alina Greavu, cunoscută în mediul online sub numele de Aluziva, s-a implicat de-a lungul timpului în multiple campanii umanitare și a susținut cauze sociale.

De această dată, și-a pus casa din Adunații Copăceni la dispoziția refugiaților, iar din banii pe care românii i-au donat în contul organizației ei non-guvernamentale a achiziționat mâncare, saltele, produse de igienă și alte lucruri necesare persoanelor pe care le găzduiește.

Aluziva a fost deranjată de afirmațiile iubitei lui Alexandru Pițurcă și i-a răspuns tot prin intermediul rețelelor sociale. De la asta până la izbucnirea unui adevărat scandal a fost doar un pas.

„Un om bun, oricât de sărac ar fi, împarte mămăliga lui cu altul. Mă așteptam ca, după atâtea citate de la mari filosofi pe care le postezi, să vezi esența omului, nu condiția lui. În vremuri de restriște, românii, și bogați și săraci, au dat o pâine refugiaților. Asta este de aplaudat, nu de ironizat. Fiecare ajută cât vrea, cât poate, cât are. Important e că ajută.

Ai zis că nu o să le facă nimeni statui ăstora care ajută, că mâine o să uite lumea de ei. Poate nu știai asta, dar există oameni care fac bine pentru că asta îi împlinește, pentru că au compasiune, pentru că le e milă, pentru că se pun în locul altora și îi doare să îi vadă așa.

Vorbesc despre voluntarii din vamă, gară și aeroport, care nu își mai simt degetele de la picioare. Despre ăia care au donat o branulă sau un borcan cu vinete, că atât au avut ei de dat. Despre diaspora care strânge bani și donează de la mii de kilometri distanță ca să se cumpere căciuli și mănuși pentru copii ucraineni.”, i-a răspuns Aluziva, citată de CanCan.ro.

Cristina Ich i-a dat replica Alinei Greavu

Cristina Ich nu s-a lăsat mai prejos și i-a dat imediat replicat Alinei Greavu. A anunțat că nu-i va răspunde la mesajele private, dar va spune totul public. „Nora” lui Victor Pițurcă i-a transmis Aluzivei că mila pe care o afișează este doar de fațadă și că binele se face din banii proprii nu ai altora.

„Caritatea se face prin proprie mărinimie și dărnicie, în primul rând, nu prin mărinimia altora. Faptul că se alătură și alții la inițiativa umanitară a unei persoane publice este dovada că acea persoană are suficientă influență și pe asta se bazează statutul de ambasador.

Scopul lor e să promoveze cauza, nu persoana. Niciuna dintre organizațiile serioase nu a ieșit în față cu proprii fondatori sau angajați, să tragă oamenii de urechi și să își facă publicitate așa, să stârnească scandaluri sau să dea în cap cuiva.”,  a transmis Cristina Ich, conform ProSport.ro.

 

ADVERTISEMENT
Tags: