Sport

Cristina Laslo, gata să se dezlănțuie la turneul preolimpic: ”Cinci ani am așteptat aceste meciuri!”

17.03.2021 | 08:40
Cristina Laslo gata sa se dezlantuie la turneul preolimpic Cinci ani am asteptat aceste meciuri
ADVERTISEMENT

Centrul echipei naționale, Cristina Laslo, revenită în circuitul primei reprezentative după scandalul de dopaj de la Corona Brașov, are sete de performanță și un vis: să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cristina a stat departe de handbal mai bine de opt luni, parte a pedepsei de 15 luni, diminuată ulterior de Agenția Națională Antidoping, după suspendarea primită în noiembrie 2019 în cazul de dopaj de la Corona Brașov în care au fost implicate mai multe handbaliste.

ADVERTISEMENT

Echipa națională feminină de handbal a României va disputa la sfârșitul acestei săptămâni două meciuri în cadrul turneului preolimpic, care le pot duce la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sâmbătă, România va întâlni Norvegia, iar duminică reprezentativa țării gazdă, Muntenegru.

Cristina Laslo: ”Nu există loc de greșeală”

”Tricolorele” vor întâlni la Podgorica doar Norvegia și Muntenegru, după ce Thailanda s-a retras din turneul preolimpic. Acesta va avea loc între 19-21 martie, în Muntenegru, iar la final, primele două echipe vor obține biletele pentru Tokyo. De cinci ani așteaptă Cristina Laslo această șansă.

ADVERTISEMENT

”Am așteptat aceste meciuri de la precedenta Olimpiadă, la care eu nu am participat. Prezența la JO înseamnă fericire, dorințe și vise împlinite. Cel mai important este primul meci, cu Norvegia, apoi vedem ce calcule ne facem cu Muntenegru. Nu există loc de greșeală, trebuie să ne calificăm pe mâna noastră. Norvegia are un ușor trac cu noi, probabil de când le-am bătut în 2018 ne-au luat frica”, spune plină de optimism Cristina Laslo.

Centrul echipe naționale regretă faptul că meciurile se vor disputa fără spectatori, Laslo este convinsă că dacă nu existau restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, în sala din Podgorica echipa națională s-ar fi bucurat de o susținere importantă a fanilor ”tricolori”.

ADVERTISEMENT

”Nu vreau să accept că ne-am obișnuit fără spectatori, cred că dacă acest turneu era cu public, am fi avut mulți români în sală. Sala va fi goală, nici adversarele noastre nu vor fi susținute de fani. Muntenegru are doar avantajul minim de a juca acasă, în sala lor, dar eu sper ca românii să se uite în număr cât mai mare la cele două meciuri, să ne susțină, să fie alături de noi, chiar dacă de la distanță”, a mai spus Laslo.

Adi Vasile debutează pe banca naționalei

Turneul preolimpic de la Podgorica reprezintă debutul lui Adi Vasile în calitate de selecționer al echipei naționale. Primul meci al ”tricolorelor” este programat sâmbătă, 20 martie, de la ora 20:30, împotriva Norvegiei.

ADVERTISEMENT

Reprezentativa nordică este campioana europeană en-titre, titlu cucerit la sfârșitul anului trecut, în fața Franței, al optulea din palmaresul general al Norvegiei, care mai au două medalii olimpice de aur și trei titluri mondiale.

Cea de a doua adversară, Muntenegru, este una dintre echipele de top ale Europei. A cucerit titlul continental în 2012, an în care a disputat și finala turneului olimpic de la Londra.

Partida decisivă pentru calificarea la JO de la Tokyo, România – Muntenegru, se joacă duminică, de la ora 17:00. Întâlnirea dintre Norvegia și Muntenegru are loc vineri, în prima zi a turneului preolimpic.

Înaintea plecării spre Podgorica jucătoarele echipei naționale au primit din partea staff-ului tehnic câte o brățară cu un pandantiv pe care scrie ”Tokyo”.

ADVERTISEMENT