Sport

Cristina Laslo și Lorena Ostase, jucătoarele cheie cu Polonia! Apărarea ne-a adus calificarea în grupele principale

05.12.2020 | 20:26
Cristina Laslo si Lorena Ostase jucatoarele cheie cu Polonia Apararea nea adus calificarea in grupele principale
ADVERTISEMENT

România a câștigat cu 28-24 meciul împotriva Poloniei și a reușit calificarea în grupele principale de la Euro. Cristina Laslo a primit titlul de jucătoarea meciului, iar alături de Lorena Ostase au fost oamenii cheie ai echipei noastre.

Cristina Neagu nu este la 100% însă vedem o creștere în evoluțiile superstarului de la CSM București, față de confruntarea împotriva Germaniei. Interul stânga a fost mai activ cu Polonia și nu putem spera decât să vedem o creștere în evoluții.

ADVERTISEMENT

Începutul a fost lent. Îngrijorător de lent. Polonezele au început tare și România a avut aceeași lipsă de reacție ca și în meciul cu Germania. Avea să fie același film, cu aproape aceeași desfășurare de scor. Adversarele noastre au dominat prima parte, reușind să intre la cabine cu 4 goluri.

Cristina Laslo și Lorena Ostase, jucătoarele cheie cu Polonia

În partea secundă a venit metamorfoza. Un joc cu mai multă imaginație în atac și mult mai exact în apărare. Diferența de patru goluri a polonezelor s-a topit în primele 15 minute ale părții secunde, Neagu reușind să egaleze cu o aruncare de la 7 metri.

ADVERTISEMENT

A fost și momentul în care România a preluat controlul partidei. Buceschi și Popa ne-au adus în avantaj, însă adversarele au avut o ultimă tresărire și au egalat. Însă ultimele 10 minute pentru naționala României au fost gestionate foarte bine.

Superlativele meciului: 

Pivotul nostru, dezlănțuit în final de meci!

Neagu, Laslo și Ostase ne-au dus rapid la trei goluri avans și a fost momentul în care suporterii României au putut sta liniștiți pentru prima dată pe canapele. Lorna Ostase a fost dezlănțuită în ultimele minute și România a câștigat la o diferență de patru goluri.

ADVERTISEMENT

Cristina Laslo și Lorena Ostase au fost providențiale în victoria României. Laslo a fost aleasă jucătoarea meciului, evoluția ei pe atac, dar și în defensivă, fiind foarte solidă. A greșit puțin, transformând 6 aruncări dn 7 (86%) și evoluând 55 de minute.

Lorena Ostase i-a ținut cu brio locul Crinei Pintea în atac reușind 6 goluri din 7 aruncări (86%). Cristina Neagu a angajat-o foarte bune în câteva rânduri pe Lorena, care și-a făcut bine treaba pe semicerc.

ADVERTISEMENT

Statisticile echipei României:

 

Cristina Neagu continuă urcușul spre forma de top! Apărare beton în repriza a doua

Cristina Neagu continuă revenirea de formă. Dacă în meciul cu Germania cifrele au arătat destul de rău, interul stânga a reușit de această dată o evoluție mai bună. Încă nu este nivelul maximal al Cristinei, procentajul de succes fiind 50% (8 goluri din 16 aruncări), patru dintre reușite fiind din 7 metri.

Apărarea a fost punctul forte în partea secundă. După o primă parte modestă în defensivă, 15 goluri încasate din 23 de șuturi, România era condusă la patru goluri. Yulia Dumanska nu a reușit să repete evoluția fabuloasă din meciul cu Germania, a apărat doar 3 mingi din 16.

Statistica meciului: 

România a încasat doar 9 goluri în repriza secundă!

Însă, de această dată am avut-o pe Denisa Dedu. Revenită din izolare cu o zi înainte de meci, Denisa Dedu a apărat 5 mingi din 16 aruncări. Însă, partea cea mai bună este că defensiva a pus mari probleme polonezelor. Care nu au mai avut la dispoziție aruncările ușoare din prima repriză.

Și asta s-a văzut pe tabelă, România încasând doar 9 goluri în partea a doua, reușind, în schimb, să marcheze de 17 ori. Victorie și răsuflăm ușurați înainte de meciul cu “balaurul” Norvegia, luni, de la ora 21:30.

  • 48% din timp a avut România posesia
  • 49 de șuturi a tras România la poarta adversă

 

ADVERTISEMENT