Sport

Cristina Neagu a făcut infiltraţii pentru a putea juca la Mondialul de handbal! Scenariul negru de care se teme staff-ul României. Exclusiv

Cristina Neagu ar putea fi marea absenţă a României la Mondialul de handbal feminin. Interul stânga a făcut infiltraţii pentru a putea evolua, dar deocamdată nu e aptă de joc.
28.11.2023 | 16:14
Cristina Neagu a facut infiltratii pentru a putea juca la Mondialul de handbal Scenariul negru de care se teme stafful Romaniei Exclusiv
Cristina Neagu, în tricoul naţionalei României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Emoţii mari pentru naţionala României încă dinaintea startului de la Campionatul Mondial de handbal feminin. O ediţie crucială având în vedere obiectivul de calificare la Jocurile Olimpice 2024.

Cristina Neagu a făcut infiltraţii pentru a putea juca la Mondialul de handbal!

Cristina Neagu are în continuare probleme la genunchi şi chiar dacă a decis să facă deplasarea cu echipa, este incertă pentru întreaga ediţie a Campionatului Mondial. Interul stânga nu a mai jucat de la meciul cu CSM Bucureşti – Debrecen din Liga Campionilor, de pe 11 noiembrie, încheiat 29-29.

ADVERTISEMENT

Starul naţionalei României nu a putut evolua niciun minut la trofeul Carpaţi, iar veştile nu sunt bune în perspectiva Campionatului Mondial care va începe pe 30 noiembrie. Imediat după amicalele de la Bistriţa, Cristina Neagu a mers urgent la Bucureşti pentru a face infiltraţii, astfel încât genunchiul să reziste.

Starul naţionalei ratează primele trei meciuri!

Apoi, interul stânga s-a alăturat lotului condus de Florentin Pera la Cluj şi a făcut deplasarea alături de celelalte fete. Din informaţiile noastre, în ciuda eforturilor mari de a se recupera, mai este mult până departe. FANATIK a aflat că Neagu nu va putea nici măcar să se antreneze la capacitate maximă în următoarea săptămână.

ADVERTISEMENT

Iar asta înseamnă că starul naţionalei României va rata cel puţin meciurile din grupa preliminară cu Cehia, Serbia şi Danemarca. De altfel, delegaţia României şi-a făcut deja strategia pentru prima fază a competiţiei fără să se poată baza pe Cristina Neagu.

Din informaţiile noastre, Neagu nu va juca împotriva celor trei adversari, iar în acest moment scenariul optimist este ca jucătoarea să revină pentru grupele principale, unde se va da bătălia pentru sferturile de finală ale competiţiei.

ADVERTISEMENT

Primul obiectiv: victorii cu Chile şi Serbia!

Astfel, Florentin Pera le-a trasat “tricolorelor” obiectivul de a câştiga primele două meciuri, cu Chile şi Serbia, iar în meciul cu Danemarca, ţara gazdă, să scoată cât mai mult. Dar, o eventuală înfrângere în faţa formaţiei nordice nu ar încurca prea mult calculele de calificare.

România va trebui apoi să învingă Germania, Polonia şi Japonia pentru a se califica în sferturile de finală şi de a-şi atinge obiectivul de a ajunge în grupele preolimpice. Însă, fără o Cristina Neagu în formă maximă, misiunea devine şi mai complicată.

ADVERTISEMENT

Staff-ul se teme că Neagu nu va putea juca nici în grupele principale

Staff-ul condus de Florentin Pera ia în calcul şi scenariul în care Cristina Neagu nu va putea juca deloc la această ediţie. Totul depinde de gravitatea accidentării, dar înaintea meciurilor din grupele principale, interul stânga ar ajunge la trei săptămâni fără măcar un antrenament la capacitate maximă.

FANATIK este în Danemarca, la Campionatul Mondial de handbal feminin. Zilnic, de la Herning, vă aducem cele mai tari informaţii, interviuri şi reportaje.

Lotul României la CM 2023:

  • Portari: Diana Ciucă (CS Rapid București), Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea)
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM București)
  • Interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Cristina Neagu (CSM București), Claudia Pașcan (SCM “U” Craiova)
  • Centri: Eliza Buceschi (CS Rapid București), Cristina Laslo (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Andreea Popa (Dunărea Brăila)
  • Interi dreapta: Daria Bucur (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea)
  • Extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid București), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud)
  • Pivoți: Nicoleta Balog (Dunărea Brăila), Lorena Ostase (CS Rapid București), Crina Pintea (CSM București)

Programul României la CM de handbal feminin:

  • 1 decembrie, ora 19:00, România – Chile
  • 3 decembrie, ora 19:00, România – Serbia
  • 5 decembrie, ora 21:30, România – Danemarca
ADVERTISEMENT