Sport

Cristina Neagu, după ce a marcat 14 goluri în meciul Vipers – CSM București: “Echipa nu este dependentă de mine!”

10.02.2020 | 10:50
Cristina Neagu dupa ce a marcat 14 goluri in meciul Vipers  CSM Bucuresti Echipa nu este dependenta de mine
ADVERTISEMENT

CSM București s-a întors în țară după victoria importantă obținută pe terenul lui Vipers Kristiansand, scor 25-23. Cristina Neagu a fost, din nou, vioara întâi în orchestra condusă de Adi Vasile și a reușit să marcheze 14 goluri. 

Cristina Neagu, după ce a marcat 14 goluri în meciul Vipers – CSM București: “Eu fac tot ce pot de fiecare dată”

La revenirea în țară, Cristina Neagu a declarat că echipa nu este dependentă de evoluțiile ei și la fel de bine ar putea câștiga și fără ca ea să fie pe teren: “Echipa a jucat foarte bine. Am crezut în noi 60 de minute şi sunt foarte fericită că am reuşit să întoarcem scorul şi să ne întoarcem acasă cu toate punctele.

ADVERTISEMENT

Este mai puţin important câte goluri înscriu, important este ca echipa să câştige. Eu fac tot ce pot de fiecare dată. Când joc bine sunt lăudată, când joc mai puţin bine, oamenii se grăbesc să mă critice.

Eu cred că echipa câştigă şi fără mine, nu e dependentă de mine. Fiecare jucătoare este importantă în cadrul echipei şi, atâta timp cât joacă la 100%, şansele echipei sunt mai mari să câştige”, a spus Neagu la revenirea în ţară.

ADVERTISEMENT

“În această grupă fiecare meci este precum o finală”

CSM Bucureşti este pe locul 4 în grupă cu 7 puncte, două mai puţin decât trio-ul din frunte: Metz, Esbjerg şi Rostov au câte 9 puncte: “Eu consider că în acestă grupă fiecare meci este precum o finală. Astfel, că mai avem trei finale de jucat şi vom vedea ce va fi. Important este prindem un loc de sferturi şi vom vedea împotriva cui vom juca mai departe”, a spus Neagu.

Cristina Neagu este pe locul 6 în clasamentul celor mai bune marcatoare din Liga Campionilor, însă sportiva a ratat primele trei meciuri din grupele preliminare din cauza accidentării. Ajunsă la 50 de goluri marcate în competiţie, Neagu spune că nu se gândeşte la titlul de golgheter:

ADVERTISEMENT

“La lucrul acesta nu mă gândesc absolut deloc. Sunt fericită că sunt sănătoasă, că pot să joc aşa cum o fac, că mi-am revenit în modul în care mi-am revenit, deşi nu am jucat un an de zile şi nu este la îndemâna oricărui sportiv lucrul acesta.

Încerc să îmi fac datoria în fiecare meci, să joc cât mai bine pentru echipă. Ne dorim foarte mult să ajungem în Final Four-ul Budapesta, însă, este în continuare un drum foarte lung până acolo”, a spus Neagu la revenirea în ţară.

ADVERTISEMENT

În următoarea etapă, CSM Bucureşti va juca împotriva celor de la Ferencvaros, pe teren propriu. “Tigroaicele” au nevoie de cele două puncte pentru a-şi asigura locul care duce în sferturile de finală.

  • 50 de goluri a marcat Neagu în această ediţie din EHF Champions League
  • 17.500 de euro este salariul lunar al lui Neagu

 

ADVERTISEMENT