Sport

Cristina Neagu, marea absență a României la Mondialele de handbal: „S-ar putea să simt dorința de a fi acolo!”

Cristina Neagu le ține pumnii colegelor din naționala României la Campionatul Mondial. Nu-i va fi, însă, deloc ușor să le urmărească din spatele micului ecran.
30.11.2021 | 19:27
Cristina Neagu marea absenta a Romaniei la Mondialele de handbal Sar putea sa simt dorinta de a fi acolo
ADVERTISEMENT

Pentru prima dată în ultimul deceniu, naționala de handbal feminin a României se vede nevoită să abordeze un Campionat Mondial fără cea mai valoroasă jucătoare a ei. Chestionată cu privire la sentimentele care o încearcă în aceste momente, Cristina Neagu e de o sinceritate dezarmantă:

S-ar putea la un moment dat, când vor începe meciurile la Mondial, să simt dorinţa aia de a fi acolo”, recunoaște interul stânga al celor de la CSM București, cu mai puțin de 24 de ore înaintea startului competiției găzduite de Spania.

ADVERTISEMENT

Debutul „tricolorelor” în Grupa C se va produce vineri, 3 decembrie, de la ora 19:00, în compania Iranului. Apoi, acestea vor da piept cu selecționatele Kazahstanului și Norvegiei, urmând ca primele trei clasate să obțină calificarea în Grupele Principale. Acesta va fi primul turneu final cu 32 de echipe.

Cristina Neagu, discurs sincer înaintea debutului României la Campionatul Mondial

O să fie puţin ciudat să nu fiu acolo, de 10 ani nu am mai lipsit de la niciun turneu final cu echipa naţională. Le ţin pumnii fetelor şi îmi doresc să facă o figură frumoasă acolo.

ADVERTISEMENT

S-ar putea la un moment dat, când vor începe meciurile la Mondial, să simt dorinţa aia de a fi acolo, însă m-am gândit de mult timp la ce o să fac în această perioadă, la faptul că nu voi merge la Campionatul Mondial, aşa că mi-am setat cumva mintea că nu voi fi acolo.

Sper ca fetele să câştige cât mai multe meciuri. Această pauză mă va ajuta cu siguranţă, pentru că am avut o vară complicată cu o operaţie la genunchi”, a declarat Cristina Neagu pentru Eurosport.

ADVERTISEMENT

Despre actuala echipă a României: „Are o medie bună de vârstă, nu este un lot foarte tânăr”

Chiar dacă specialiștii nu le creditează cu prea multe șanse în lupta pentru medalii, interul stânga are încredere că experiența unor jucătoare precum Crina Pintea, Nicoleta Dincă sau Cristina Laslo își va spune cuvântul, alături de entuziasmul jucătoarelor care se află la prima apariție într-o competiție de asemenea anvergură. Principalele favorite la cucerirea titlului mondial rămân, însă, Franța, Norvegia și Rusia.

Cred că echipa de astăzi are o medie bună de vârstă, nu este un lot foarte tânăr. Avem un mix de jucătoare cu experiență, care au câteva turnee finale la activ, și jucătoare cu mai puțină experiență la nivel internațional.

ADVERTISEMENT

Cred că fetele ar trebui să ia fiecare meci în parte și, bineînțeles, să încerce să câștige cât mai multe. Uitându-mă la primele 6 meciuri, întâlnim câteva echipe bune din Europa, împotriva cărora vom avea partide foarte grele, dar și câteva echipe care n-ar trebui să ne pună probleme.

Văd ca favorite Franța și Norvegia, însă Rusia poate fi o nucă tare și chiar Spania în poziție de echipă gazdă, beneficiind de aportul publicului. Echipe ca Suedia, Danemarca pot oricând să facă un turneu bun și să ajungă în primele 6”, a conchis Cristina Neagu.

Lotul convocat de Adi Vasile pentru Campionatul Mondial de handbal:

  • Portari: Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Ana Maria Tănasie, Alexandra Dindiligan
  • Interi stânga: Bianca Bazaliu, Bianca Harabagiu, Sorina Tîrcă, Anca Polocoșer
  • Centri: Cristina Laslo, Andreea Rotaru, Andreea Popa, Mădălina Zamfirescu
  • Interi dreapta: Alina Ilie, Ana Maria Savu
  • Extreme dreapta: Laura Moisă, Oana Borș
  • Pivoţi: Crina Pintea, Lorena Ostase, Alexandra Subțirică Iovănescu
ADVERTISEMENT