Fotbal intern

Critici pentru tactica lui Toni Petrea: „Alt sistem nu știe să joace echipa asta?”

19.04.2021 | 16:24
Critici pentru tactica lui Toni Petrea Alt sistem nu stie sa joace echipa asta
ADVERTISEMENT

Noi critici pentru antrenorul lui FCSB, Toni Petrea. Un cunoscut antrenor consideră că liderul din Liga 1 nu știe să joace decât într-un singur sistem.

FCSB a smuls o victorie în meciul cu FC Botoșani, după ce era la un pas să piardă fotoliul de lider din Casa Pariurilor Liga 1, fiind condusă de moldoveni care au înscris un gol incredibil.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care Dennis Man a plecat de la FCSB, iar Florinel Coman va lipsi până la finalul sezonului, Petrea este criticat pentru faptul că nu schimbă sistemul de joc.

Vasile Miriuță îl descalifică total pe Toni Petrea: „Ce să facă, săracul? El execută”

Vasile Miriuță îl ironizează pe Toni Petrea, care în opinia sa este doar un executant al ordinelor venite de la patronul FCSB-ului, Gigi Becali: „Antrenorul Toni Petrea ce să facă, săracul? Execută, ce să facă? A făcut 5 schimbări (n.r. în Supercupă)”, a spus Miriuță la Look Sport.

ADVERTISEMENT

Cu toate aceste absențe, experimentatul antrenor consideră că FCSB nu poate juca în sistemul clasic 4-3-3 și ar trebui să se adapteze la ceea ce pot juca în acest moment cei care vor intra în locul titularilor: „Trebuie să joci sistemul ăsta, dacă nu mai ai jucători pentru el? Numai 4-3-3 poate să joace echipa asta? Alt sistem nu știe să joace echipa asta? Dar știm cu toții că șeful de acolo, Gigi Becali, „taie și spânzură”, a fost concluzia dură a lui Miriuță.

Ba mai mult, antrenorul celor de la Baia Mare e de părere că Olimpiu Moruțan nu este folosit pe postul pe care el dă cel mai bun randament și consideră că acesta nu poate juca în banda dreaptă: „Lui Moruțan îi iei din calitate, dacă îl joci în dreapta. Chiar nu mai înțeleg. Dacă tot vrei să-l vinzi. Dacă vine Leverkusen să-l vadă, are nevoie de un inter. Dacă îl bagi extremă dreapta ce să mai vadă Leverkusen sau Hoffenheim?”, a spus Miriuță uluit.

ADVERTISEMENT

Vasile Miriuță e convins: „CFR o să câștige fără probleme campionatul”

Vasile Miriuță consideră că dacă FCSB nu își va îmbunătăți jocul nu va putea face față în lupta pentru titlu cu CFR Cluj și îi vede pe jucătorii lui Toni Petrea într-o scădere de formă foarte mare: „Așa o să câștige CFR, fără probleme, campionatul. Pentru că la FCSB nu mai înțelege nimeni ce se întâmplă. Au jucat foarte bine, au avut o perioadă foarte bună, dar acum sunt în cădere liberă”, a fost previziunea fostului antrenor al ardelenilor.

Antrenorul nu înțelege jocul prestat în repriza a doua de băieții lui Marius Croitoru, care au așteptat pe careul de 16 metri ca FCSB să atace în valuri, bucureștenii reușind să marcheze două goluri în doar trei minute: „FCSB a început bine partida, chiar a avut o ocazie prin Oaidă. Au avut o perioadă bună de vreo 10-15 minute, apoi Botoșaniul a intrat în joc, a venit acel gol. A doua repriză, pentru mine este inexplicabil.

ADVERTISEMENT

Mi s-a părut o echipă obosită, Botoșaniul. S-a văzut cum au revenit de la cabine. Parcă era un joc de handbal. S-au retras pe semicerc și FCSB i-a atacat din toate pozițiile”, a tras concluziile Vasile Miriuță.


  • (P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – FCSB: 2.05 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT