Sport

Criză de fundași centrali la Universitatea Craiova! Absența care îi dă bătăi de cap lui Ivailo Petev

Ivailo Petev are bătăi de cap din cauza accidentărilor la Universitatea Craiova, iar „alb-albaștrii” au un singur stoper de meserie apt pentru partida cu Oțelul Galați.
24.11.2023 | 08:40
Criza de fundasi centrali la Universitatea Craiova Absenta care ii da batai de cap lui Ivailo Petev
În criză de fundași centrali! Absența care îi dă bătăi de cap lui Ivaylo Petev. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Absența lui Juraj Badelj se prelungește la Universitatea Craiova după accidentarea anunțată în exclusivitate de FANATIK. Stoperul din Croația nu s-a recuperat 100% în pauza competițională și va rata următoarele partide din SuperLiga, astfel că Ivailo Petev are bătăi de cap în centrul defensivei.

Criză de fundași centrali! Absența lui Juraj Badelj îi dă bătăi de cap lui Ivailo Petev înainte de Oțelul – Universitatea Craiova

Internaționalii revin cu moralul la maxim la Universitatea Craiova după calificăriile la EURO 2024 și debuturile entuziasmante. Este de așteptat ca starea de spirit din vestiarele naționalelor să se transmită și în baza de pregătire „Ilie Balaci” pentru cât mai multe puncte adunate în restul partidelor rămase din 2023.

ADVERTISEMENT

Următorul test pentru elevii lui Ivailo Petev este cu Oțelul Galați, însă misiunea „alb-albaștrilor” nu este tocmai una la îndemână. Trupa lui Dorinel Munteanu este greu de învins pe teren propriu, fiind și cunoscută pentru rezultatele obținute în fața granzilor din SuperLiga.

Totuși, Ivailo Petev are și probleme de lot pentru deplasarea de la Galați, mai exact în centrul defensivei „alb-albastre”. Din informațiile FANATIK, Juraj Badelj nu va fi în lotul Universității Craiova nici cu Oțelul, iar staff-ul medical speră să îl recupereze pe sfârșitul anului 2023.

ADVERTISEMENT

Absența lui Juraj Badelj îi dă mari bătăi de cap lui Ivailo Petev care are doar un singur stoper de profesie apt pentru partida cu Oțelul Galați. În lipsa lui Gjoko Zajkov și a fundașului croat, tehnicianul bulgar îl are la dispoziție doar pe Raul Silva.

Ce alte soluții mai are Ivailo Petev pentru postul din defensivă

Acesta va face cuplu cu Vladimir Screciu, reprofilat în mijlocaș defensiv după accidentarea lui Gjoko Zajkov, care l-a scos din circuit pentru anul 2023. Alte soluții pentru Ivailo Petev pe postul de fundaș central ar putea veni de la „satelitul” condus de Corneliu Papură.

ADVERTISEMENT

Karlo Tomasec și Jean Mendy s-au mai antrenat cu lotul Universității Craiova de-a lungul timpului, însă nu au debutat în SuperLiga. Cel din urmă a apucat să joace în Cupa României Betano cu CS Tunari, chiar atunci când antrenor era tehnicianul său din Liga 3.

Ce a schimbat Ivailo Petev încă de la debut: „L-a mutat mai central”

Ivailo Petev i-a schimbat poziția lui Alex Mitriță la derby-ul cu Dinamo București, lâsândul pe Andrei Ivan în banca stângă. Sorin Cârțu a lăudat mutarea tehnicianului bulgar la FANATIK SUPERLIGA după debutul pe banca „alb-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

„Nici eu nu aș face o caracterizare atât de complexă, este la început, îl lăsăm să acumuleze mai multe impresii înainte să tragem concluzii radicale. Ceea ce mă bucură este că a schimbat poziția lui Mitriță, l-a mutat mai central. Deși a acționat tot din partea stângă, a intrat mai mult în joc.

A fost mai activ în această partidă față de alte meciuri în care rămânea mai mult în laterală. Și-a pus amprenta pe multe dintre acțiunile echipei. Popescu a avut intervenții bune, dar să nu uităm că la două dintre ele a fost și el implicat pentru că a greșit pasa și a oferit niște pase mai slabe”, a spus Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT
2,30 este cota exclusivă Betano pentru meciul Oțelul Galați - Universitatea Craiova la pronosticul „2 solist”