Sport

Croaţia – Cehia 1-1, meciul cu cea mai slabă asistenţă de la EURO 2020! Bucureştiul e în topul negativ al turneului final

Meciul dintre Croația și Cehia a devenit, până în acest moment, meciul cu cea mai slabă asistență de la EURO 2020, depășind recordul negativ al Bucureștiului și al Azerbaijanului.
18.06.2021 | 22:37
Croatia  Cehia 11 meciul cu cea mai slaba asistenta de la EURO 2020 Bucurestiul e in topul negativ al turneului final
ADVERTISEMENT

Până la duelul dintre Croația și Cehia, București era orașul care avea a doua cea mai slabă asistență de la Campionatul European 2020, în urma duelului dintre Austria și Macedonia de Nord.

Confruntarea dintre Croația și Cehia a avut loc pe stadion „Hampden Park”, din Glasgow, Scoția, iar audiența a fost de doar 5.600 de fani, cu mult sub recordul negativ de pe „Arena Naţională”.

ADVERTISEMENT

Croaţia – Cehia 1-1, meciul cu cea mai slabă asistenţă de la EURO 2020

Confruntarea dintre Croația și Cehia a oferit recordul negativ cu cea mai slabă audiență de la EURO 2020, doar 5.600 de fani fiind pe stadion în timpul disputei.

Astfel, duelul de pe „Hampden Park” a întrecut recordul negativ de pe “Arena Naţională”, când la meciul dintre Austria și Macedonia de Nord, scor 3-1, audiența a fost de aproximativ 9.100 de suporteri.

ADVERTISEMENT

Cea mai mică audiență până la meciul Croația-Cehia, a fost partida dintre Țara Galilor și Elveția, scor 1-1, care s-a jucat la Baku, Azerbaijan, cu o audiență de 8.872 de suporteri în tribune.

O explicație pentru numărul mic de asistență la unele meciuri de la EURO 2020 poate fi pusă și pe seama pandemiei de coronavirus, care a limitat numărul suporterilor pe stadioane, iar fanii care primesc accesul trebuie să fie vaccinați sau să efectueze un test rapid de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Top 5 cele mai mici audiențe de la EURO 2020:

  1. Croația-Cehia – 5.607 de suporteri (Hampden Park)
  2. Țara Galilor-Elveția – 8.872 de suporteri (Olympic Stadium Baku)
  3. Austria-Macedonia de Nord – 9.082 de suporteri (Arena Naţională)
  4. Scoția-Cehia 9.847 de suporteri (Hampden Park)
  5. Ucraina-Macedonia de Nord – 10.001 de suporteri (Arena Naţională)

Ce meciuri organizează Arena Naţională la EURO 2020

Arena Naţională va organiza un total de patru meciuri la Campionatul European 2020, primele două dispute deja s-au jucat, este vorba despre Austria-Macedonia de Nord și Ucraina-Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Stadionul din București va mai organiza un meci din grupa C de la EURO 2020, fiind vorba despre meciul dintre Ucrain și Austria. Ultimul meci organizat pe „Arena Naţională” se va disputa în sferturile de finală.

Înainte de meciul dintre Austria și Macedonia de Nord, organizatorii meciului s-au speriat teribil după ce la București a plouat torențial, iar gazonul de pe Arena Națională era îmbibat în apă.

Totuși, nu au existat probleme în timpul meciului, gazonul fiind perfect pentru fotbal și în plus, în timpul confruntării, un curcubeu s-a văzut chiar deasupra arenei.

  • 55.634 de locuri are National Arena în total
ADVERTISEMENT
Tags: