News

Cruzimea fără margini a unui tată. Şi-a ucis propriul fiu, alături de care a stat 50 de ani

O crimă înfiorătoare a zguduit Ploieştiul în acest weekend, un bărbat în vârstă de 50 de ani găsindu-şi sfârşitul de mâna propriului tată.
22.10.2023 | 17:15
Cruzimea fara margini a unui tata Sia ucis propriul fiu alaturi de care a stat 50 de ani
După crimă, bărbatul a sunat singur la 112 Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

O crimă înfiorătoare a tulburat în acesst weekend comunitatea din Ploieşti, un bărbat de 74 de ani ucigându-şi cu o lovitură de cuţit propriul fiu, în vârstă de 50 de ani. Cei doi locuiau împreună, iar cearta ar fi pornit de la bani.

Bărbatul a sunat la 112, ca să se autodenunţe

Cei doi locuiau în cartierul Bereasca, din municipiul Ploieşti, iar nervozitatea bătrânului a fost dublată de faptul că fiul său s-a întors acasă în stare de ebritate, lucru care se întâmpla destul de frecvent.

ADVERTISEMENT

Imediat după crimă bătrânul a sunat la 112 şi şi-a mărturisit fapta. „Persoana bănuită a fost găsită la fața locului, iar la acest moment se află în custodia poliției, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările în care s-a produs fapta și a fi luate măsurile legale în consecință”, a transmis IPJ Prahova.

Ulterior, bărbatul de 74 de ani a fost arestat preventiv, pentru infracţiunea de omor. Potrivit vecinilor, certurile dintre tată şi fiu erau frecvente, exacerbate adesea de consmul excesiv de alcool.

ADVERTISEMENT

Şi în urmă cu două luni un tată şi-a ucis propriul copil, la Lupeni, în Hunedoara, tot pe fundul consumului de alcool. Un bărbat de 58 de ani şi-a înjunghiat mortal fiul de 26 de ani, în casa unui prieten.

Şi la Botoşani, în această vară, un tată și-a omorât fiul, după care bărbatul a încercat să îi pună pe anchetatori pe o pistă falsă. Pompierii au fost alertați cu privire la faptul că un incendiu a izbucnit la o casă din Epureni, iar o dată ajunși la fața locului l-au găsit în curte pe tatăl victimei, un bărbat de 73 de ani.

ADVERTISEMENT

În interior salvatorii l-au găsit pe fiul bătrânului, un bărbat de 37 de ani, al cărui trup era carbonizat. Totuşi, ţinând seama că exista suspiciunea că focul a fost pus intenționat, oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz.

S-a constatat astfel că bărbatul de 73 de ani ar fi lăsat deschis intenționat gazul dintr-o butelie, iar astfel s-ar fi produs explozia urmată de incendiul care a dus la decesul bărbatului de 37 de ani.

ADVERTISEMENT

Totuşi, cel mai răsunător caz de acest fel s-a produs în luna martie, la Alba Iulia, unde un tată şi-a ucis fiul de un an, apoi s-a spânzurat şi el într-un apartament pe care îl închiriase. Gestul a fost cauzat de gelozie.

ADVERTISEMENT