News

Crimă cu premeditare în Botoșani. Un tată și-a ucis fiul, după care i-a pus pe anchetatori pe o pistă falsă

Crimă cu premeditare în Botoșani. Un bărbat a fost ucis de tatăl său. Omul a încercat să îi pună pe anchetatori pe o pistă falsă.
06.06.2023 | 11:30
Crima cu premeditare in Botosani Un tata sia ucis fiul dupa care ia pus pe anchetatori pe o pista falsa
Crimă cu premeditare în Botoșani. Sursa foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Crimă cu premeditare în Botoșani, acolo unde un tată și-a ucis fiul. Bărbatul a încercat să îi pună pe anchetatori pe o pistă falsă. Tragedia a avut loc marți dimineață, în localitatea Epureni.

Crimă cu premeditare în Botoșani. Un bărbat și-a ucis fiul

În jurul orei 06:30, pompierii au fost alertați cu privire la faptul că un incendiu a izbucnit la o casă din Epureni. Ajunși la fața locului, salvatorii l-au găsit în curte pe tatăl victimei, un bărbat de 73 de ani.

ADVERTISEMENT

Omul avea arsuri pe față și mâini. Pompierii au pătruns în interiorul locuinței, pentru a-l scoate de fiul bătrânului, un bărbat de 37 de ani. Din păcate, acesta a fost găsit carbonizat, echipajele medicale fiind nevoite să declare decesul.

„Pompierii au constatat că locuinţa ardea în totalitate, iar proprietarul casei, în vârstă de 73 de ani, era în curte. Acesta a fost preluat şi transportat la spital de echipajul SAJ, deoarece prezenta arsuri pe mâini şi faţă.

ADVERTISEMENT

Întrucât existau informaţii că fiul proprietarului nu a reuşit să iasă din interior, pompierii au început căutările, concomitent cu acţiunea de stingere. Din nefericire, bărbatul de 37 de ani a fost găsit carbonizat, în interiorul casei, într-una dintre camere”, au precizat reprezentanții ISU Botoșani.

Bărbatul ar fi provocat incendiul

Bătrânul a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Având în vedere că exista suspiciunea că focul a fost pus intenționat, oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz.

ADVERTISEMENT

Potrivit cercetărilor, se pare că bărbatul de 73 de ani ar fi lăsat intenționat gazul dintr-o butelie să iasă în casă. În acest fel s-ar fi produs explozia urmată de incendiul care a dus la decesul fiului acestuia. Ancheta este efectuată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, potrivit Agerpres.

„Din verificările efectuate până în acest moment, s-a stabilit faptul că explozia s-ar fi produs din cauza unei surse de gaz lăsată deschisă de către proprietarul locuinţei, un bărbat de 73 de ani. În urma incendiului a rezultat decesul unei persoane care se afla în locuinţă.

ADVERTISEMENT

Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani sub aspectul comiterii infracţiunii de omor.”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT