Sport

CSA Steaua a luat atitudine înainte de FCSB – FCU Craiova: “Stop furtului de identitate!”

FCU Craiova 1948 a stârnit un scandal monstru după ce a postat pe Instagram un mesaj care face referire la ”războiul clonelor” din fotbalul românesc.
12.11.2023 | 18:23
CSA Steaua a luat atitudine inainte de FCSB  FCU Craiova Stop furtului de identitate
CSA Steaua a luat atitudine înainte de FCSB - FCU Craiova: "Stop furtului de identitate!"
ADVERTISEMENT

În replică, oficialii celor de la CSA Steaua i-au amenințat cu judecata pe FCU Craiova 1948. Cei de la CSA Steaua s-au arătat deranjați că oltenii le-au folosit stema, fără niciun drept. Mai mult, steliștii sunt revoltați de faptul că oficialii FCU Craiova ar insinua că ei sunt adevărata Universitatea Craiova, nu echipa lui Mihai Rotaru, așa cum FCSB ar fi de fapt Steaua București.

CSA Steaua a luat atitudine înainte de FCSB – FCU Craiova

”STOP furtului de identitate! În urma postării publicate pe contul oficial de Facebook al celor de „FCUCraiovaoficial”, cu privire la partida dintre SC Fotbal FCSB SA și FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA, în care este utilizată, fără acordul nostru, emblema Clubului Sportiv al Armatei Steaua, dorim să facem următoarele precizări:

ADVERTISEMENT

1. Am raportat contul oficial al echipei oltene, deoarece informațiile postate sunt în contradicție cu realitatea;
2. În zilele următoare se vor lua toate măsurile legale împotriva clubului FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA;

3. Suntem la curent cu problemele de identitate ale echipei mai sus menționate, dar nu putem tolera acțiuni menite să inducă în eroare lumea fotbalului și să aducă prejudicii clubului nostru.

ADVERTISEMENT

Reamintim opiniei publice că există o hotărâre definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție din decembrie 2014, care a stabilit definitiv și irevocabil că STEAUA BUCUREȘTI nu a cedat niciodată patrimoniul său (marca, numele sau palmaresul) către o altă entitate juridică.

Mai mult, trebuie să adăugăm că emblema postată pe contul de Facebook al echipei din Craiova este înregistrată de către Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA” la OSIM cu numărul 130904 din 23.12.2013. În final, facem un apel către mass media sportivă din România să dea dovadă de imparțialitate, dar mai ales să țină cont de deciziile justiției”, au transmis cei de la CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

Postarea celor de la FCU Craiova care a aruncat în aer internetul

Ce au postat, însă, oltenii? Înainte de meciul dintre FCSB și FCU Craiova 1948, oltenii au publicat pe Facebook o fotografie cu mesajul ”Indiferent de numele purtat de cele două echipe de-a lungul anilor, deseara, de la ora 21, ne așteaptă partida cu numărul 1️⃣0️⃣6️⃣ împotriva FCSB”, au transmis reprezentanții formației lui Adrian Mititelu.

Poza care a dinamitat internetul
Poza care a dinamitat internetul

În această fotografie apar fotbaliștii celor de la FCU Craiova 1948 și FCSB, Aurelian Chițu, respectiv Florinel Coman, îmbrăcați în avocați. Totodată, fostele glorii Ilie Balaci și Didi Prodan par a fi martori la proces, în timp ce statuia cu zeița justiției are balanța plină cu bani, semn al mitei și corupției.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua a câștigat în instanță procesele cu FCSB pentru marca și numele Steaua. ÎCCJ i-a interzis echipei lui Gigi Becali să mai folosească numele și marca Steaua. De partea cealaltă, FCU Craiova este în război de identitate cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT