Sport

CSA Steaua are terenul suspendat 4 etape după incidentele de la derby-ul cu Dinamo. Meciul de sâmbătă cu Unirea Constanța a fost anulat!

Federația Română de Fotbal a anulat meciul dintre CSA Steaua și Unirea Constanța. Urmează 4 meciuri departe de propriul stadion.
16.09.2022 | 23:20
CSA Steaua are terenul suspendat 4 etape dupa incidentele de la derbyul cu Dinamo Meciul de sambata cu Unirea Constanta a fost anulat
2 luni și 9 zile va juca echipa lui Daniel Oprița departe de stadionul Ghencea. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
16-09-2022
20:26

CSA Steaua - Unirea Constanța nu se mai joacă

FRF a decis ca meciul de sâmbătă, 17 septembrie, dintre CSA Steaua și Unirea Constanța să nu se mai dispute, după ce stadionul Ghencea a fost suspendat.

04229e5a-ff11-4996-90aa-c07b0856a61c
Captură de pe site-ul FRF, unde se spune că meciul CSA Steaua – Unirea Constanța a fost anulat

Și pe site-ul CCA a apărut informația că partida nu se va juca, deși forul condus de Kyros Vassaras apucase deja să facă delegările arbitrilor.

FRF a decis ca meciul dintre CSA Steaua și Unirea Constanța să fie anulat
FRF a decis ca meciul dintre CSA Steaua și Unirea Constanța să fie anulat. Sursă foto: captură site frf-cca.ro

Conducerea „militarilor” nu a fost însă înștiințată de ce partida nu se mai va disputa. Comisia de Disciplină a dictat o suspendare drastică pentru Steaua, care nu a putut găsi un alt stadion cu doar 24 de ore înaintea meciului cu constănțenii.

„Conform site-ului oficial al Federației Române de Fotbal, frfotbal.ro, partida dintre Steaua București și Unirea Constanța a fost anulată! Fanii care au achiziționat bilete pentru acest meci le vor putea folosi la primul joc disputat pe teren propriu”, este comunicatul clubului CSA Steaua.

În acest moment nu a fost comunicată nicio dată pentru reprogramarea partidei din etapa a 7-a din Liga 2 Casa Pariurilor.

Clubul Steaua a primit o suspendare record după incidentele de la derby-ul cu Dinamo, chiar dacă „militarii” au fost în deplasare.

De ce meciul dintre Steaua și Unirea Constanța se va juca în Ghencea

„Militarii” au primit o amendă uriașă de 83.750 lei și o suspendare de patru etape. Conform regulamentului, „roș-albaștrii” vor fi nevoiți să își dispute următoarele patru meciuri de pe teren propriu pe un stadion aflat la o distanță minimă de 60 de kilometri față de București.

ADVERTISEMENT

Deoarece decizia Comisiei de Disciplină a LPF a fost anunțată cu mai puțin de 24 de ore înainte de meciul cu Unirea Constanța, de sâmbătăă, 17 septembrie, ora 12:00, partida se va juca pe stadionul Ghencea, cu spectatori.


„Meciul de mâine din Etapa a VII-a: Steaua – Unirea Constanţa se joacă pe Stadionul Steaua, cu spectatori”, au anunțat și cei de la AS47.

ADVERTISEMENT

Ce meciuri va juca Steaua departe de București și ce variante de stadioane are

Echipa lui Daniel Oprița va fi însă nevoită să părăsească Ghencea la patru meciuri extrem de importante, cu Poli Timișoara (etapa a 9-a), Oțelul Galați (etapa a 11-a), Unirea Dej (etapa a 13-a), dar și meciul din Cupa României de pe data de 28 septembrie cu Chindia Târgoviște.

CSA Steaua va fi nevoită astfel să joace la 60 de kilometri distanță de București. Cele mai îndemână variante sunt Giurgiu (62 de kilometri de București) și Ploiești (60,2 kilometri de Capitală).

ADVERTISEMENT

Ținând cont de rivalitatea cu Petrolul și de faptul că pe „Ilie Oană” își mai dispută meciurile și Chindia Târgoviște, e greu de crezut că această variantă va fi luată în calcul.

Când revine Steaua pe stadionul Ghencea. Doar 3 meciuri în „Templu” în 2022

Băieții lui Daniel Oprița vor reveni pe stadionul Ghencea în ultima etapă a turului, pe 26 noiembrie, la meciul cu FC Brașov.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, CSA Steaua va sta departe de Ghencea mai bine de două luni de zile. În acest an vor mai juca în „Templu” doar partidele cu FC Brașov, Gloria Buzău și Minaur Baia Mare.

ADVERTISEMENT
Tags: