Sport

CSA Steaua – OFK Belgrad 6-0. Dan Barna salută inaugurarea stadionului: „Succes și multe nopți magice pe noul Ghencea!”

Noul stadion din Ghencea se va inaugura cu un amical între CSA Steaua și OFK Belgrad, la fel cum s-a întîmplat și cu vechea arenă în urmă cu 47 de ani.
CSA Steaua  OFK Belgrad 60 Dan Barna saluta inaugurarea stadionului Succes si multe nopti magice pe noul Ghencea
ADVERTISEMENT
07-07-2021
20:15

Dan Barna salută inagurarea stadionului Steaua

Dan Barna a salutat inagurarea stadionului Steaua, lăudând galeria și jucătorii după meciul amical cu OFK Belgrad, scor 6-0: „Legenda echipei Steaua merge de astăzi mai departe într-o casă frumoasă, într-un nou Stadion Ghencea modern și funcțional de clasificare UEFA 4.

Complexul are 9 săli de antrenament pentru diverse discipline sportive ale clubului, spații de cazare, muzeu la stadion cum îi șade bine oricărei Campioane a Europei, spații profesionale pentru media etc.

Noua casă a Stelei a fost inaugurată în această seară cu un meci în compania echipei OFK Belgrad, aceeași echipă cu care a fost inaugurat vechiul stadion acum 47 de ani în 1974. A fost un meci frumos în care jucătorii Stelei au marcat șase goluri, susținuți de o galerie spectaculoasă care s-a bucurat de fiecare moment.

Mult succes tuturor sportivilor clubului Steaua și multe nopți magice pe noul Ghencea. Avem stadion pentru noi performanțe”, a fost mesajul postat de Dan Barna pe contul personal de Facebook.

07-07-2021
18:33

Continuă sărbătoarea stelistă

Sărbătoarea stelistă continuă pe noua arenă din Ghencea. FANATIK transmite de la fața locului festivitatea prin care roș-albaștrii celebrează 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

VEZI VIDEO AICI!

07-07-2021
16:15

CSA Steaua - OFK Belgrad 6-0, meciul care inaugurează noul stadion Ghencea

  • CSA Steaua – OFK Belgrad 6-0 (Chipirliu 50, 51, Huiban 62-pen., Gherghiceanu 77, Neacșu 87-pen., Neacșu 90+4) – VEZI VIDEO

FINAL DE MECI! CSA Steaua o învinge cu 6-0 pe OFK Belgrad la inaugurarea noului stadion din Ghencea.

Min 90+4 GOOOL CSA Steaua!!! Neacșu face și el „dubla”!

Min. 87 – GOOOL CSA Steaua!!! Încă un penalty pentru „militari”, care fac 5-0 după ce Neacșu transformă cu succes.

Min. 77 – GOOOL CSA Steaua!!! Dragoș Huiban, acum în rol de pasator, oferă un assist excelent la golul de 4-0, marcat de Cezar Gherghiceanu.

Min. 62 – GOOOL CSA Steaua!!! Dragoș Huiban înscrie de punctul cu var!

Min. 51 – GOOOL CSA Steaua!!! „Dublă” Chipirliu! Purtătorul tricoului cu numărul 77 înscrie după o respingere greșită a portarului sârb.

Min. 50 – GOOOL CSA Steaua!!! Chipirliu e primul fotbalist care marchează pe noul stadion Ghencea! Lovitură bună de cap a atacantului stelist.

Min. 47 – Coregrafie superbă a fanilor de la Peluza Sud, care au pus în scenă un spectacol avându-l în prim plan pe Marius Lăcătuș.

 

Min. 12 – Suporterii lui CSA Steaua creează o atmosferă incendiară în tribunele noului stadion Steaua.

Min. 1 – A început primul meci pe noul Ghencea!

Echipele de start:

  • CSA Steaua: Bălbărău – Călințaru, Bactăr, Wallace, Oroian – Bărbulescu, Enceanu – Zaharia, Chipirliu, Pacionel – Buhăescu
  • OFK Belgrad: Jevtic – Jankovic, Zlatkovic, Pantic, Maksic – Nedelkovic, Bozic – Kilibarda, Retrovic, Ugrica – Mikan
07-07-2021
15:47

Ladislau Boloni a ajuns pe noul stadion

Ladislau Boloni s-a numărat printre jucătorii legendari invitaţi la inaugurarea stadionului din Ghencea. “Mă bucur că am reușit să ajung și că mi-am revăzut colegii după atâta timp”, a declarat fostul mijlocaş central pentru FANATIK.

Ladislau Boloni a ajuns în Ghencea
07-07-2021
15:21

Numele fotbaliştilor de legendă, pe frontispiciul stadionului

Pe frontispiciul noului stadion din Ghencea au fost trecute numele celor mai importanţi fotbalişti care au jucat pentru Steaua, dar şi al celor din echipa care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Gică Hagi, Iosif Rotariu, Dan Petrescu sau Ilie Dumitrescu sunt doar câteva dintre numele trecute pe frontispiciul stadionului din Ghencea.

07-07-2021
15:12

A fost inaugurată sala Sevilla '86

Eroii din 1986, care au reușit să câștige Cupa Campionilor Europeni, vor avea de acum înainte propria sală la stadionul Ghencea, sala Sevilla. Aceasta a fost inaugrată de că tre ministrul Apărării și de Anghel Iordănescu, cei care au tăiat panglica. Înainte, George Ogăraru a ținut un discurs, iar apoi, Helmuth Duckadam & comp. au făcut o poză de grup.

07-07-2021
15:01

Iulian Miu și Gabriel Boștină, plin de emoții la eveniment

FANATIK a stat de vorbă cu doi foști fotbaliști ai Stelei, Iulian Miu și Gabriel Boștină. „O să fie un spectacol adevărat. O să fie și ceva surprize. Vin toți în afară de Emeric Ienei”, a declarat fostul fundaș central. „Ne-am pregătit de un an pentru evenimentul ăsta. Totul a fost pregătit până la ultimul detaliu”, a adăugat și actualul antrenor secund al Stelei.

07-07-2021
14:55

Surpriza uriașă la VIP pentru eroii de la Sevilla

Pe lângă faptul că, înaintea meciului, se va inaugura la stadion și o sală Sevilla 86, destinată fotbaliștilor care au cucerit Cupa Campionilor în urmă 35 de ani, eroii de atunci vor mai avea parte de o surpriză. Pe partea cu intrarea VIP, la startul meciului, se va dezveli un frontispiciu cu jucătorii care au obținut cea mai importantă performanță din istoria fotbalului românesc.

07-07-2021
14:35

Fotbaliștii lui OFK Belgrad au ajuns la stadion

Fotbaliștii lui OFK Belgrad, adversara „militarilor” au ajuns la stadion. Sârbii au fost derutați în momentul în care să intre la vestiare, aceștia intrând, din greșeală, pe la presă.

07-07-2021
14:18

Echipa de start a celor de la CSA Steaua

Daniel Oprița a ales cei 11 fotbaliști care vor începe ca titulari meciul de inaugurare a stadionului Ghencea, cu OFK Belgrad.

07-07-2021
14:14

Suporterii steliști formează cozi la porțile stadionului, în ciuda căldurii din București

Suporterii lui CSA Steaua formează primele cozi la porțile noului stadion Ghencea. Unii dintre ei îndură cu greu temperatura de 27 de grade din Capitală. „Murim de cald, bă!”, strigă câțiva dintre spectatori.

FANATIK a vorbit cu forțele de ordine de la stadion, care susțin că se așteaptă ca evenimentul de inaugurare a noii arene din Ghencea să se desfășoare fără incidente: „Nu sunt probleme, dar e tensiune”, a declarat un polițist.

07-07-2021
13:52

Steliștii au început să vină la stadion, care e deja înconjurat de forțele de ordine

Noua arenă din Ghencea este înconjurată deja de forțele de ordine, pregătite să asigure desfășurarea evenimentului în cele mai sigure condiții.

Primele zeci de suporteri ai „militarilor” și-au făcut apariția la stadion, purtând, evident, însemnele clubului roș-albastru.

FANATIK e prezent la eveniment și a aflat că mai sunt disponibile bilete pentru amicalul cu OFK Belgrad. Mai mulți suporteri steliști dau telefoane în încercarea de a epuiza și restul tichetelor.

07-07-2021
13:21

Vestiarul gazdelor este pregătit pentru meciul inaugural

Vestiarul echipei CSA Steaua este pregătit pentru meciul care va inaugura noua arenă din Bulevardul Ghencea. Tricourile au ajuns la locurile lor, însă lipsește cel cu numărul 7, care va deveni istorie începând de azi. Florin Răsdan, cel care l-a purtat până acum, îl va prelua pe cel cu numărul 20.

 

Meciul CSA Steaua – OFK Belgrad are loc miercuri, 7 iulie, cu începere de la ora 19:00 şi reprezintă momentul inaugurării noului stadion din Ghencea, construit pentru a servi drept bază de pregătire pentru echipele venite la Bucureşti pentru meciurile de la EURO 2020.

Unde se joacă meciul CSA Steaua – OFK Belgrad

Confruntarea CSA Steaua – OFK Belgrad se dispută miercuri, 7 iulie, pe noua arenă din Ghencea, ridicată pe locul fostului stadion Steaua conform înţelegerii cu forurile conducătoare ale fotbalului european. Pe acest stadion îşi va disputa de acum înainte partidele de acasă CSA Steaua, club recent promovat în a doua ligă din România în această vară,.

ADVERTISEMENT

Fanii echipei bucureştene vor avea astfel posibilitatea de a călca în premieră în tribunele noului stadion, acolo de unde îşi vor urmări pe viitor favoriţii care însă, conform regulamentelor, nu au voie la promovarea în prima divizie pentru o perioadă de doi ani.

Cine transmite la TV partida CSA Steaua – OFK Belgrad

Partida amicală CSA Steaua – OFK Belgrad se joacă miercuri, 7 iulie, de la ora 19:00, pe stadionul din Ghencea, care va fi inaugurat în acest fel și este transmisă în direct pe canalele Digi Sport 1 și Look Plus. O mai puteți urmări, de asemenea, pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

În București, nu se anunță precipitații la ora partidei, maximele din termometru putând arăta între 26-28 de grade. Este o vreme plăcută pentru fotbal și cu siguranță suporterii CSA Steaua nu vor rata prilejul pentru a participa atât la inaugurarea unei bijuterii de stadion și de a asista la primul joc al echipei favorite pe această arenă.

S-au vândut peste 10.000 de bilete

Noul stadion din Ghencea va avea o capacitate de 30.000 de locuri și la acest meci a fost permis accesul la jumătate din numărul de locuri existent, adică 15.000, dar de vândut s-au vândut doar puțin peste 10.000 de bilete. Oricum, atmosfera va fi foarte frumoasă, mai ales că este așteptat la meci și un mic grup de suporteri ai echipei sârbe.

ADVERTISEMENT

Se vor afla pe stadion la acest eveniment mulți dintre foștii jucători care au făcut istorie la Steaua și în special eroii de la Sevilla, câștigătorii Cupei Campionilor Europeni pe 7 mai 1987. O altă dată de 7, de această dată iulie, este cea care marchează renașterea stadionului Ghencea.

Acum 47 de ani tot cu OFK Belgrad

A fost ales ca adversar pentru inaugurarea noului stadion Ghencea clubul din liga a treia a Serbiei, pentru că în urmă cu 47 de ani, când a avut loc prima inaugurare a stadionului din Ghencea, Steaua a jucat tot în compania lui OFK Belgrad, pe atunci o echipă care activa în prima divizie a fotbalului din Iugoslavia.

ADVERTISEMENT

De altfel, conducerea celor de la OFK Belgrad a declarat că a acceptat imediat propunerea de a juca acest amical la București și că s-a simțit onorată de alegerea făcută de bucureșteni, care puteau invita echipe mult mai galonate decât cea a lor, aflată de ani buni în ligile inferioare.

Moment emoționant pentru Fiara Lăcătuș

Cu acest prilej, conducerea clubului CSA Steaua, cea care se consideră a fi urmașa vechii echipe care câștiga Cupa Campionilor Europeni, a decis să îl sărbătorească într-un mod special pe unul dintre simbolurile echipei de la Sevilla și al vechii Stele, Marius Lăcătuș.

Tricoul cu numărul 7, purtat ani de zile de cel alintat Fiara pentru faptul că nu odată a trecut dincolo de limtele regulamentului în contactul cu adversarii, va fi retras. Marius Lăcătuș se va afla pe stadion, el fiind, de altfel, primul antrenor pe care l-a avut CSA Steaua acum patru ani, când fusese fondată și evolua la nivelul ligii a patra, în campionatul municipiului București.

ADVERTISEMENT