Sport

CSA Steaua a retras tricoul cu numărul 7, în cinstea „Fiarei” Marius Lăcătuș. Video

CSA Steaua pregătește o mulțime de momente surpriză la inaugurarea noii arene din Ghencea. Cel mai important îi va fi dedicat lui Marius Lăcătuș.
07.07.2021 | 19:20
CSA Steaua a retras tricoul cu numarul 7 in cinstea Fiarei Marius Lacatus Video
ADVERTISEMENT
07-07-2021
16:26

E oficial! CSA Steaua a retras legendarul tricou cu numărul 7

Înaintea meciului amical dintre CSA Steaua și OFK Belgrad, CSA Steaua a retras în mod oficial tricoul cu numărul 7, făcut legendar de Marius Lăcătuș. Fostul jucător, antrenor și președinte din Ghencea a primit un tricou imens cu Steaua, inscripționat cu numele său și, evident, cu numărul 7.

Lăcătuș a venit până la centrul terenului să își primească premiul, cu lacrimi în ochi, vizibil emoționat. În tot acest timp, fanii roș-albaștrilor au scandat numele „Fiarei”.

06-07-2021
14:43

Cum explică oficialii CSA Steaua decizia de a retrage tricoul cu numărul 7: „Este un moment deosebit”

Cu 24 de ore înaintea inaugurării noului stadion din Ghencea, George Ogăraru a confirmat informația potrivit căreia tricoul cu numărul 7 va fi retras în onoarea lui Marius Lăcătuș și a dezvăluit motivele din spatele acestei decizii.

Este un moment foarte important care marchează inaugurarea noului stadion Steaua într-o zi de 7 atât de specifică clubului Steaua. Sunt 47 de ani de la inaugurarea fostului stadion și 74 de ani de la înființarea Steaua București.

Pe 7 mai Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, iar pe 7 iunie este aniversarea clubului. Retragerea numărului 7 este un moment deosebit în istoria echipei de fotbal și reprezintă un semn de respect pentru tot ce a însemnat Marius Lăcătuș pentru Steaua.

Totodată, marcăm 35 de ani de la momentul unic în fotbalul românesc, câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Generația Steaua ‘86 reprezintă temelia solidă pe care reconstruim fotbalul la Steaua și vrem să le arătăm toată aprecierea noastră, cu ocazia acestui eveniment”, a explicat managerul roș-albaștrilor.

Oficialii echipei care tocmai a promovat în eșalonul secund au decis, în semn de apreciere și respect pentru Marius Lăcătuș, să retragă tricoul cu numărul șapte. Va fi, cu alte cuvinte, o reverență în fața celui care a ridicat 21 de trofee deasupra capului – inclusiv Cupa Campionilor Europeni – și deține recordul all-time de goluri marcate în cupele europene.

Evenimentul mult așteptat va avea loc miercuri, 7 iulie, chiar la inaugurarea noului stadion. Și tot atunci, fanii de la Peluza Sud vor pune „în scenă” o coregrafie specială în cinstea „Fiarei”.

ADVERTISEMENT

„Militarii” vor disputa un meci amical împotriva sârbilor de OFK Belgrad, cu care s-au duelat și în aprilie 1974, când a avut loc primul meci pe vechea arenă Ghencea, încheiat la egalitate, scor 2-2. Coman, Iordănescu, Cristache, sau Sătmăreanu sunt doar câțiva dintre jucătorii de legendă care au evoluat în acea partidă.

CSA Steaua retrage tricoul cu numărul 7, în cinstea „Fiarei” Lăcătuș

În tricoul roș-albastru, Marius Lăcătuş a câştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, Supercupa Europei, în 1987 și 10 titluri de campion al României. De asemenea, a înscris nu mai puțin de 80 de goluri în cele 200 de meciuri ale primei sale perioade, între 1983 şi 1989 și alte 60 la revenirea în Ghencea, între 1993 şi 2000.

ADVERTISEMENT

Ca tehnician, „Fiara” are zece echipe în CV, printre care Steaua (n.r. actuala FCSB), patronată de Gigi Becali, dar și CSA Steaua. Sub comanda sa, „militarii” au ratat, însă, promovarea în liga a treia, în detrimentul Rapidului, echipă care a reușit, între timp, să ajungă pe prima scenă a fotbalului românesc.

Și Ilie Dumitrescu va fi în tribune la meciul de inaugurare: „Un moment special pentru mine”. Reacția lui Helmuth Duckadam

Printre personalitățile care și-au anunțat prezența la meciul de inaugurare al Stadionului Ghencea se numără și Ilie Dumitrescu. Invitat de oficialii echipei CSA Steaua, acesta speră ca suporterii să achiziționeze toate biletele puse în vânzare.

ADVERTISEMENT

Am fost și eu invitat. Voi fi prezent. M-a sunat George Ogăraru și m-a invitat. Este un moment special pentru mine. Acolo am marcat goluri pentru Steaua și echipa națională.

Este un sentiment unic de câte ori merg în Ghencea. Acolo m-am dezvoltat ca persoană”, a declarat fostul mare fotbalist al roș-albaștrilor”. În schimb Helmuth Duckadam nu are de gând să „trădeze echipa lui Gigi Becali, chiar dacă va lua parte la mult așteptatul eveniment.

ADVERTISEMENT

Am primit invitație din partea celor de la CSA Steaua. Voi merge la meci, normal! Mă bucură că la eveniment vor participa și colegii mei de la Steaua. Abia aștept să mă văd cu ei. De fiecare dată când se ivesc astfel de ocazii și pot merge, o fac cu mare plăcere.

Știu că din cauza părerilor mele, am fost condamnat de unii dintre fani. E dreptul lor, așa cum e și dreptul meu de a spune ce cred cu adevărat. Nu voi fi suporterul CSA Steaua în amicalul cu OFK Belgrad.

De altfel, eu nu sunt un suporter ale vreunei echipe de oriunde. Merg la aces joc pentru a mă vedea cu foștii colegi și pentru a urmări o partidă de fotbal. Mă bucur că am fost invitat. Eu sunt de origine germană, eu de obicei când spun ceva, mă țin de ceea ce spun.

Eu am spus când am plecat de la FCSB, fotbalul și politica nu mă mai interesează. Chiar spun niciodată! Am stat 10 ani la FCSB, am avut cea mai frumoasă meserie, eram imaginea Stelei (n.r. a FCSB-ului). Mi-a plăcut atât de mult. Și alte cluburi ar trebui să facă ce a făcut Gigi Becali în 2010”, a dezvăluit „Eroul de la Sevilla”.

ADVERTISEMENT