Fotbal intern

CSA Steaua poate rata pentru al treilea an la rând promovarea în Liga a treia! Scenariul de groază pentru „roș-albaștri”

30.04.2020 | 14:57
CSA Steaua poate rata pentru al treilea an la rand promovarea in Liga a treia Scenariul de groaza pentru rosalbastri
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a paralizat fotbalul din întreaga lume, iar CSA Steaua se află în fața unui situații de neimaginat în urmă cu ceva timp: poate rata pentru al treilea an consecutiv promovare în Liga 3, în cazul în care FRF va decide anularea competiției.

CSA Steaua poate rata pentru al treilea an la rând promovarea

Proiectul CSA Steaua continuă să înfrunte multe impedimente, ultimul dintre acestea ar fi posibilitatea ca FRF să anuleze Liga a patra, iar „roș-albaștrii” ar rata pentru al treilea an la rând promovarea.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții AJF și AMFB se vor întâlni săptămâna viitoare și vor decide un scenariu pe care să-l aplice. Scenariile arată în felul următor:

  • se reiau meciurile și se finalizează normal sezonul, partidele urmând să se desfășoare cu o frecvență mai mare (2 meciuri pe săptămână) și fără spectatori
  • se încheie sezonul regulat și primele clasate din ligile județene merg direct la baraj
  • se anulează sezonul și promoveaza direct toate campioanele județene, urmând ca numărul echipelor din Liga 3 să fie suplimentat în campionatul viitor
  • se anulează definitiv sezonul și nu promovează nicio echipă, totodată nimeni nu retrogradează, de la Liga 3 în jos 
ADVERTISEMENT

CSA Steaua beneficiază de un buget enorm pentru Liga 4, dar cu toate acestea a ratat doi ani la rând promovarea. În actualul sezon, formația lui Daniel Oprița este lider detașat, dar o decizie dură din partea AMFB poate da peste cap planurile formației din Ghencea.

Avertismentul lui Helmuth Duckadam pentru CSA Steaua

Helmuth Duckadam nu crede că proiectul CSA Steaua este unul bun, ba mai mul consideră că este un eșec și îi avertizează pe fanii din Peluza Sud Steaua: Este tragic tot ceea ce se întâmplă acum.

ADVERTISEMENT

Eu văd mari probleme chiar și la echipele din Liga 1 deoarece jumătate dintre acestea trăiesc din drepturile de televiziune, iar după criza asta eu nu văd cum se vor mai face rost de bani, dacă sponsorii se vor retrage sau patronii nu vor mai face investiții. La Liga 2 și Liga 3 o să fie jale, iar la Liga 4 o să fie un dezastru total”.

„Voi credeți că Aramata o să se mai gândească după această criză să susțină CSA-ul?

Mă refer la echipa lor de fotbal? Vor putea să își facă echipă doar așa cu puști, dar să mai susțină salarii la echipa de seniori, nu o să mai vedeți. Și sponsorii de pe acolo se vor retrage, iar de patron nici nu se pune problema să apară.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu vine să investească în echipa lor un milion de euro, nici la Liga 4…dar nici la Liga 2 nu vor găsi vreun patron. Trebuie să ai puterea să recunoști că acest proiect suținut de Armată a fost un eșec total.

Tu vrei să ajungi în Liga 1, dar din 2017 până în 2020 nu ai fost în stare să promovezi nici măcar din Liga 4. Păi echipa asta trebuia să fie acum cu Rapidul în Liga 2, iar la vară în Liga 1, dar CSA tot prin Liga 4 joacă”, a mai spus Helmuth Duckadam.

ADVERTISEMENT