Sport

CSM București, cea mai importantă “dublă” a anului! “Tigroaicele”, în drum spre un nou Final Four?

01.04.2021 | 20:46
CSM Bucuresti cea mai importanta dubla a anului Tigroaicele in drum spre un nou Final Four
ADVERTISEMENT

CSM București joacă sâmbătă de la ora 17:00 împotriva lui ȚSKA Moscova în manșa tur din sferturile de finală din Liga Campionilor. Este cea mai importantă “dublă” a sezonului pentru “tigroaice” care pot pasul în al patrulea turneu Final Four din istoria echipei. 

CSM București a eliminat în optimi SCM Râmnicu Vâlcea, în electrizantul duel românesc, în timp ce ȚSKA Moscova, mare favorită, a tremurat serios și a eliminat la doar un gol echipa Krim Ljubljana, după o înfrângere la cinci goluri în Slovenia.

ADVERTISEMENT

CSM București, cea mai importantă “dublă” a anului! Ce s-a întâmplat în precedentele meciuri din sferturi

Returul se va disputa la Moscova, însă CSM București s-a descurcat foarte bine în sferturile de finală din EHF Champions League. În ciuda faptului că “tigroaicele” au jucat în patru rânduri sferturile de finală cu manșa retur în deplasare, doar o dată au fost eliminate în această fază.

Prima dată când CSM București a participat în Liga Campionilor a fost în sezonul 2016/2017. Atunci, în sferturile de finală favorită era Rostov Don. Echipa rusă a pierdut la limită turul de la București, 26-25, iar CSM a reușit să își ridice jocul și s-a impus și în retur cu 29-28. Jelena Grubisic, Carmen Martin și Bianca Bazaliu erau în lotul CSM-ului.

ADVERTISEMENT

CSM București a câștigat EHF Champions League la debut! Au urmat alte calificări în Final Four

În ediția de debut, CSM București, văzută cu a patra șansă la câștigarea competiției în Final Four, a reușit să scrie istorie. “Tigroaicele” au eliminat Vardar în semifinale și au învins Gyor în ultimul act de la Budapesta. Avea să fie ultima ediție a EHF Champions League când Gyor nu câștigă competiția.

În anul 2017, CSM București a eliminat în sferturile pe Ferencvaros. În tur, la București scorul a fost 30-25 pentru CSM, iar la retur echipa antrenată atunci de Per Johansson s-a impus cu 27-26. În acea ediție, CSM București a încheiat pe locul 3.

ADVERTISEMENT

În 2018, CSM București a jucat în sferturile de finală cu Metz. Avea să fie o adevărată reprezentație la București: scor 34-21. Diferența de 13 goluri n-a adus liniștea pentru că Metz a reușit să conducă la 9 goluri în retur cu un sfert de oră înainte de final. În cele din urmă, CSM București a mers în final Four după 20-27. A urmat o nouă ediție în care CSM București a încheiat pe locul 3.

2019, singurul an în care “tigroaicele” au pierdut în sferturi de finală!

Anul 2019 a fost singurul în care CSM București a pierdut în sferturile de finală. Metz și-a luat revanșa pentru eliminarea din urmă cu un an. A câștigat cu 31-26 în România și 23-22 în deplasare, la Metz.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2020 a fost unul atipic. CSM București a ajuns în sferturile de finală, unde ar fi trebuit să joace împotriva lui Gyor. Însă, pandemia a dus la anularea competiției, deși s-a încercat și o soluție cu un sistem Final 8, care să se desfășoare la Budapesta.

CSM București – ȚSKA Moscova, un meci pe muchie de cuțit!

În acest sezon, ȚSKA Moscova este debutantă în Final Four. Echipa rusă și-a schimbat antrenorul după optimile de finală. Ian Leslie a fost dat afară înainte de meciul cu CSM București și în locul său a fost numită Olga Akopyan, campioană olimpică în 2016.

CSM București este favorită să se impună în manșa tur de pe teren propriu, însă rusoaicele sunt considerate favorite la calificarea în Final Four grație parcursului mai bun în faza grupelor. Se anunță însă o dublă foarte echilibrată și este posibil să se joace calificarea până în ultima secundă.

  • 3 prezențe în Final Four are CSM București
  • 1,75 este cota pentru 1 solist la CSM București – ȚSKA Moscova 

 

 

ADVERTISEMENT