Sport

CSM Bucureşti, la mâna ei pentru calificarea în sferturile Champions League! Calculele după victoria uriaşă de al Gyor

CSM Bucureşti a obţinut o victorie uriaşă pe terenul lui Gyor şi reintră în calcule pentru un loc direct în sferturile de finală. Se anunţă o adevărată finală cu Odense.
04.02.2024 | 14:18
CSM Bucuresti la mana ei pentru calificarea in sferturile Champions League Calculele dupa victoria uriasa de al Gyor
CSM Bucureşti, la mâna ei pentru calificarea în sferturile Champions League! Calculele după victoria uriaşă de al Gyor. Sursa: Facebook CSM Bucureşti
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a reuşit un succes de răsunet pe terenul lui Gyor în Champions League, scor 26-24. “Tigroaicele” au făcut cel mai bun joc din acest sezon şi revin în lupta pentru locul doi, pe care şi-l dispută cu Odense.

CSM Bucureşti, la mâna ei pentru calificarea în sferturile Champions League!

Echipa lui Adi Vasile a urcat pe locul trei în grupa A, cu 15 puncte, la două lungimi de Odense, cu două etape înainte de final. Echipa daneză a făcut egal cu Brest pe propriul teren şi ar putea pierde în ultima etapă locul secund, pe care a stat cea mai mare parte a timpului.

ADVERTISEMENT

Locul 2 este o miză importantă, în condiţiile în care primele două clasate merg direct în sferturile de finală, iar locurile 3-6 vor juca un play-off cu formaţiile de pe aceleaşi locuri din cealaltă grupă.

CSM Bucureşti este sigură de locul doi dacă va câştiga ultimele două meciuri din faza grupelor. “Tigroaicele” vor întâlni Bietigheim în următoarea etapă, pe teren propriu urmând ca în ultima etapă să joace pe terenul lui Odense, confruntare care se poate dovedi decisivă pentru locul secund.

ADVERTISEMENT

La egalitate de puncte se iau în considerare rezultatele din meciurile directe. Cum CSM Bucureşti a învins Odense în tur şi trebuie să o facă şi în retur pentru a urca pe locul doi, “tigroaicele” ar fi avantajate la acest capitol.

Clasamentul din grupa A: 

  1. Gyor 22p
  2. Odense 17p
  3. CSM Bucureşti 15p
  4. Brest 14p
  5. Bietigheim 12p (-1 meci)
  6. Debrecen 9p (-1 meci)
  7. Buducnost 5p
  8. Savehof 0p
ADVERTISEMENT

Duel şoc între CSM Bucureşti şi Rapid în play-off-ul Champions League?! Care e scenariul

Dacă CSM Bucureşti va încheia pe locul trei în grupa de Champions League, este posibil să asistăm la un duel şoc împotriva Rapidului. Giuleştencele joacă un meci decisiv pentru calificarea în play-off cu Ferencvaros, cele două find pe locurile 6-7 în grupa B.

Rapid poate face un pas uriaş pentru calificare dacă va învinge în următoarea “dublă”: Ferencvaros, Lublin. Echipa lui David Ginesta a înregistrat trei înfrângeri la rând în final de meci, două dintre ele la limită: 24-25 cu Krim şi 29-30 la Ikast.

ADVERTISEMENT

Astfel, CSM Bucureşti va juca în play-off-ul din Champions League împotriva Rapidului dacă “tigroaicele” ocupă locul 3 în grupa A şi giuleştencele se clasează pe locul 6 în grupa B. Ar fi al doilea duel românesc din play-off-ul Ligii după “dubla” CSM Bucureşti – SCM Râmnicu Vâlcea, în 2021.

Cele două rivale se vor întâlni miercuri în campionat. CSM Bucureşti are un parcurs perfect în Liga Florilor, cu 15 victorii în 15 meciuri. Rapid este pe locul secund cu 36 de puncte, dar are concurenţă puternică de la Gloria Bistriţa şi Dunărea Brăila.

  • 7 victorii a obţinut CSM Bucureşti în această ediţie de Champions League
  • 2018 este ultimul an în care CSM Bucureşti s-a calificat în Final Four
ADVERTISEMENT