Sport

CSM Bucureşti, la un pas de destrămare?! Jucătoarele străine au vrut să-şi depună memorii + la finalul lunii pot deveni libere din cauza neplăţii salariilor! Situaţia e mai urâtă la masculin

09.01.2020 | 23:47
CSM Bucuresti la un pas de destramare Jucatoarele straine au vrut sasi depuna memorii  la finalul lunii pot deveni libere din cauza neplatii salariilor Situatia e mai urata la masculin
ADVERTISEMENT

Situația financiară a clubului CSM București este delicată. Din informațiile FANATIK, sportivii de la echipele de handbal feminin și masculin sunt neplătiți de trei luni, iar în decembrie, jucătoarele străine au vrut să depună memorii pentru a deveni libere de contract, mișcare împiedicată de oficiali, care au virat salariile pe luna octombrie.

„Tigroaicele” ajung la trei salarii restante la sfârșitul lui ianuarie

Echipa de handbal feminin a clubului CSM București, locul secund în liga națională și calificată în grupele principale ale Champions League, a fost aproape să rămână fără mai multe sportive importante în decembrie.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că mai multe jucătoare străine din lot au vrut să depună memorii pentru a rămâne libere de contract, ajungând la finalul lui 2019 la trei luni fără să primească banii. Pentru a evita pierderea sportivelor, oficialii clubului bucureștean au plătit salariile pe luna octombrie.

Șefii de la CSM București sunt forțați să plătească încasările sportivelor din luna noiembrie, jucătoarele ajungând la sfârșitul lui ianuarie la trei restanțe salariale, situație care, conform regulamentelor, le permite să își depună memorii.

ADVERTISEMENT

Echipa de handbal feminin beneficiază de cea mai mare parte a bugetului CSM București, Cristina Neagu, 17.500 de euro, Nora Mork, 14.200 și Andrea Lekic, cu 11.300 de euro, având cele mai mari salarii din cadrul clubului.

Probleme mai mari la echipa de handbal masculin

Dacă sportivele de la echipa de handbal feminin au primit salariul pe luna octombrie, oficialii evitând astfel posibilitatea ca jucătoarele să depună memorii pentru a deveni libere de contract, situația de la masculin este mai complicată.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, sportivii clubului au ajuns la trei luni în care nu au fost plătiți și, conform regulamentelor, pot depune memorii prin care să obțină rezilierea contractului.

Situația clubului a produs o primă plecare în luna decembrie. Allahkaram Esteki, unul dintre cei mai importanți jucători, a anunțat pe contul personal de Facebook că se desparte de CSM București.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă beneficiază de un buget important pentru handbalul românesc, echipa masculină de la CSM București este a treia în clasamentul ligii naționale, în spatele lui Dinamo și a Potaissei Turda.

ADVERTISEMENT