Sport

CSM București, prima lovitură pe piața transferurilor în noul an. A adus o vicecampioană europeană. Foto

CSM București a oficializat un nou transfer, primul din 2023. „Tigroaicele” și-au completat lotul pentru sezonul viitor cu o handbalistă daneză, vicecampioană europeană.
06.01.2023 | 11:06
CSM Bucuresti prima lovitura pe piata transferurilor in noul an A adus o vicecampioana europeana Foto
Trine Østergaard Jensen este noua jucătoare a celor de la CSM București.
ADVERTISEMENT

CSM București a început de ceva vreme să își contureze lotul pentru sezonul următor. Ultima achiziție a liderului din Liga Florilor este Trine Østergaard Jensen, vicecampioană europeană cu Danemarca la turneul final de la sfârșitul anului trecut. Este a cincea mutare oficializată de „tigroaice” pentru stagiunea care va începe în vară.

CSM București, o nouă lovitură pe piața transferurilor. A adus-o pe extrema dreaptă Trine Østergaard Jensen

CSM București a înregistrat o primă parte excelentă de sezon. Formația antrenată de Adi Vasile și Iulia Curea se află pe locul 1 atât în campionatul intern, cât și în Liga Campionilor. În prima partidă din 2023, „tigroaicele” au câștigat, scor 33-30 cu CSM Slatina în Liga Florilor.

ADVERTISEMENT

Totuși, câștigătoarea Ligii Campionilor în 2016 se gândește deja la sezonul viitor și a realizat nu mai puțin de 5 transferuri în ultima lună. Cea mai recentă achiziție este extrema dreaptă Trine Østergaard Jensen.

Handbalista daneză are 308 goluri la echipa națională, alături de care a câștigat pe lângă medalia de argint la Campionatul European din Macedonia de Nord, Slovenia și Muntenegru, medaliile de bronz la Mondialele din 2013 și 2021.

ADVERTISEMENT

Trine Østergaard Jensen devine „tigroaică”. Se va alătura lui CSM București în vară

CSM București a adus-o pe Trine Østergaard Jensen de la SG BBM Bietigheim, locul 4 în grupa CSM-ului din Liga Campionilor. „Tigroaicele” au remizat cu nemțoaicele în meciul tur din Sala Polivalentă, scor 28-28.

Extrema dreaptă a mai evoluat în carieră la Odense Handbold, în perioada 2017-2022 și și-a început cariera de senioare la FCM Handbold, pentru care a evoluat în perioada 2008-2017.

ADVERTISEMENT

Are în palmares trei titluri de campioană în Danemarca (2011, 2013 și 2015), trei cupe ale Danemarcei (2012, 2014, 2020) și titlul în Bundesliga în 2022. În 2015 a fost numită cea mai bună extremă dreapta din prima ligă daneză.

„Sunt foarte fericită și mândră că voi face parte din echipa CSM București! Este un club mare, cu foarte mari ambiții și jucătoare fantastice.

ADVERTISEMENT

Îmi doresc să obținem cât mai multe performanțe împreună, abia aștept să întâlnesc echipa, dar mai ales fanii! Hai, CSM!”, a declarat Trine Østergaard Jensen, potrivit site-ului oficial al lui CSM București.

CSM București a transferat-o pe extrema dreaptă Trine Østergaard Jensen.
CSM București a transferat-o pe extrema dreaptă Trine Østergaard Jensen.

CSM București, cinci transferuri pentru sezonul viitor

CSM București vrea să mențină nivelul ridicat și în sezonul viitor, iar „trigroaicele” și-au conturat în mare parte lotul cu care se va angrena din vară. Echipa, condusă din teren de Cristina Neagu, a prelungit contractele unor jucătoare esențiale, precum Emilie Arntzen, Elizabeth Omoregie sau Alexandra Dindiligan.

Totodată, vicecampioana în sezonul trecut din Liga Florilor a adus nu mai puțin de cinci jucătoare care vor veni în vară și una care se va alătura lotului condus de Adi Vasile încă din ianuarie. Andreea Rotaru, sportiva care poate evolua pe posturile de coordonator de joc şi inter dreapta, face parte din lotul CSM-ului.

În vară, vor veni Vilde Ingstad de la Esbjerg, Monika Kobylińska de la Brest, Laura Flippes de la Paris 92 şi Jennifer Gutiérrez, de la rivala Rapid, tabloul fiind completat de sosirea lui Trine Østergaard Jensen de la Bietigheim.

ADVERTISEMENT